Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΚΟΛΠΟΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΜΑΚΑΡΙ




Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Το σύννεφο έφερε βροχή κι έχουµε µείνει… µοναχοί!
Μοναχοί και µόνοι σαν την καλαµιά στον κάµπο, ένα έθνος ανάδελφον που έχω την αίσθηση ότι τώρα περισσότερο από ποτέ προσπαθεί να σταθεί στα σαρακοφαγωµένα πόδια του.
Η Ελλάς του 2000 που τραγουδούσε ο Καζαντζίδης, παραµονές της έλευσης της νέας χιλιετηρίδας, δεν έχει καµία σχέση µε την Ελλάδα του 2024!
Tότε προσπαθούσαµε να γίνουµε τραγουδιστάδες, τώρα είµαστε πληκτρολογάδες, µε λόγο άλογο και όπου βγει!
Ιδανικό κατασκεύασµα που χωράµε σε όποιο χαρτί περιτυλίγµατος µας προµοτάρουν και µας θαµπώσει η λάµψη του! 
Όµως καµία σχέση δεν έχει κι ο κόσµος όπως τον γνωρίζαµε έως τώρα· κι ελάχιστα είναι πλέον εκείνα που µας κάνουν εντύπωση ή µας σοκάρουν!
Το χειρότερο όλων· οι µνήµες µοιάζουν να φθίνουν, ενώ ακόµη και η µνήµη µας γίνεται όλο και κοντύτερη! Πλέον έχει γίνει ένα µε το έδαφος που κάποτε το υπερασπίζονταν οι παππούδες µας και η θωριά µας δεν φαίνεται να φτάνει υψηλότερα! “Μελιγκουνίζουµε”* για επιβίωση, καµιά επιβεβαίωση δεν θα µας κάνει να αναλογιστούµε ότι είµαστε άνθρωποι και πρέπει να ορίζουµε τις τύχες µας! 
∆εν ξέρω αν θα πρέπει να ανησυχούµε πραγµατικά ή αν απλά πρέπει να αποδεχόµαστε µία πραγµατικότητα - πραγµατικό ποτάµι που µε ορµή παίρνει στο διάβα του τα πάντα!
Οι αντιστάσεις όλο και µειώνονται ή υπάρχουν και εµφανίζονται κυρίως στα ανούσια!
Στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώνονται παιδιά, άµαχοι, ένας λαός αφανίζεται κι εµείς ξεφαντώνουµε και µαλώνουµε για τη Γιουροβίζιον!
Η Μακεδονία είναι ελληνική, έχει και νεοεκλεγείσα πρόεδρο µα κανένα tik - tok δεν θα διδάξει την Ιστορία!
Copy paste οι φράσεις που παπαγαλίζουµε και όπως µας τις σερβίρουν, θα φτάσει η εποχή που δεν θα γνωρίζουµε την προέλευσή τους ή µήπως ζούµε τώρα αυτήν την εποχή;
Κι όσο για την ακρίβεια, αυτή δεν υπάρχει!
Μας το λέει ο κ. υπουργός και ο e-katanalotis!

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 15..5.2024) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου