Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ του προχθεσινού ντιμπέιτ, ο Θεός να το κάνει, των προχθεσινών παράλληλων μονολόγων για ν’ ακριβολογούμε, τόσο η χθεσινή ημέρα, όσο, άντε λιγάκι και η σημερινή. Από αύριο πάμε γι’ άλλα. Φρέσκα κουλούρια, φωνάζει ο κουλουράς.
ΑΛΛΑ ’ΝΤ’ ΑΛΛΑ της Παρασκευής το γάλα. Αν δεν σας καλύπτει σαν τίτλος αυτή η φράση σχετικά με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και τις απαντήσεις των πολιτικών στο προχθεσινό ντιμπέιτ χρησιμοποιείστε την άλλη: Αλλα λέγαν στις κνισάρες κι άλλα κνισαρίζαν εκείνες.
ΤΩ ΟΝΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ χρυσές δουλειές ένα φροντιστήριο που θα προετοιμάζει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις. Για ένα καθαρά επαγγελματικό, με άδεια λειτουργίας, φροντιστήριο μιλάμε.
ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑ κομμα δεν είναι κομμάτι του συστήματος. Πες ο ένας, πες ο άλλος, πες πες πες οι παράλλοι αρχίσαμε να το πιστεύουμε. Κατακαημένο σύστημα! Μόνο οι οικολόγοι - πράσινοι του Τρεμόπουλου έμειναν για να σε στηρίζουν.
ΟΛΟΙ, ΚΑΤΑ που δήλωσαν τα κομματικά τους επιτελεία, κέρδισαν τις εντυπώσεις από το ντιμπέιτ. Υστερα πήγαν για ύπνο και ονειρεύτηκαν ότι βρίσκονται στην παραλία.
ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ, του ντιμπέιτ, το ντιμπέιτ. Οχι δεν κλίνω τη λέξη. Απλώς τον τίτλο των προηγούμενων πεταχτών είπα να βάλω.
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ το λεγόμενο ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για ν’ αρχίσει η πραγματικά μπέτη με μπέτη αναμέτρηση στο μπάσκετ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Αυτός ήταν αγώνας.
Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ αύριο βράδυ στα πλέι όφ. Θα νικήσει η ΑΕΚάρα μας τον Παναθηναϊκό, γείτονα και θα βγάλεις τη σημαία με τον Δικέφαλο στην νταράτσα ή θα πέσεις μπούμπουρα για δύο μέρες. Η ώρα της αλήθειας φτάνει.
ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ τους λαθροκυνηγούς του κρητικού αίγαγρου. Κυνηγήστε τους αλύπητα. Μην τους αφήσετε σε χλωρό κλαρί. Ετσι όπως πάμε ούτε ένα δείγμα του περήφανου ζώου θα μείνει.
ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ δεχθουμε τους νέους φόρους στις 8 Ιουνίου! Καλώς να τους δεχθούμε τους νέους φόρους στις 8 Ιουνίου! Καλώς να τους δεχθούμε τους νέους φόρους στις 8 Ιουνίου! Το γαλάζιο παπαγαλάκι μίλησε. Ο,τι άκουσε αυτό λέει.
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑΝ δυσκολιαν θα δοκιμάσης, εάν επιχειρήσης να δείξης ότι δεν αγαπάς, όταν αγαπάς, παρ’ ότι αγαπάς, όταν δεν αγαπάς. Από τη “Σιδηρά Διαθήκη” του Πολύβιου Δημητρακόπουλου. Και για να θυμηθούμε το τέλος των καταλήξεων στην υποτακτική.
Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ χωρισε τους κατοίκους της Αττικής σε 10 φυλές και 100 δήμους. Κάθε δήμος είχε τον δήμαρχό του, το ταμείο του και καταλόγους στους οποίους ήταν γραμμένα τα ονόματα των πολιτών. Οι νέοι εγγράφονταν στο ληξιαρχείο όταν συμπλήρωναν τα 18 τους χρόνια. Ετσι γίνονταν Αθηναίοι πολίτες και χρησιμοποιούσαν ως στοιχεία της ταυτότητάς τους το όνομά τους, το όνομα του πατέρα τους και το όνομα του δήμου τους. Για παράδειγμα. Σωκράτης (όνομα) Σωφρονίσκου (όνομα πατέρα) Αθηναίος (όνομα δήμου).
“Στη θάλασσα αφουγκράστηκα το πέταγμα όλων/ των πουλιών/ Οταν με τον άνεμο και με το ριζικό της γης/ Σηκώθηκαν από τα κλαδιά από τους βράχους από/ την απέραντη ερημιά./ Από την άπληστη μελωδία του θανάτου και/ την παγωνιά και τη θλίψη/ Στην όποια κορυφή - φωλιά του αγέρα”.
Το ποίημα “Στη θάλασσα αφουγκράστηκα”
του Γιώργου Σαραντάρη
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
Βαγγέλης Θ.Κακατσάκης
e-mail:kakatsakis@sch.gr
Χανιώτικα Νέα(30.05.09)
>> τυπώστε αυτό το άρθρο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου