Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΣ ΑΝΤΙ... ΛΥΤΡΑ



Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Μεταξύ Λύτρα και Παπαστάµου, προτιµώ να γράψω για τον δεύτερο!
Τον πρώτο τον έχει καταδικάσει ήδη η κοινή γνώµη, όχι άδικα!
Αυτό που µένει, είναι να δούµε και ποιο το… ανάστηµα της ∆ικαιοσύνης στη χώρα µας!
Και βέβαια όχι µόνο στην περίπτωση του Απόστολου Λύτρα αλλά και σε άλλες περιπτώσεις!
Ωστόσο, σήµερα και µε αφορµή την κατάκτηση της 1ης θέσης στα 400µ. µεικτή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα Κολύµβησης του Βελιγραδίου, από τον Χανιώτη Απόστολο Παπαστάµο, η αναφορά δικαιωµατικά τόσο στον ίδιο όσο και σε όλους τους νέους που µας κάνουν να νιώθουµε ψυχική ανάταση, που µας κάνουν να τα θαυµάζουµε, να δακρύζουµε µε τις επιτυχίες τους, να ‘‘ψηλώνουµε’’ βλέποντας την ωραιότητα των κατορθωµάτων τους και της προσωπικότητάς τους!
Αυτά τα πρότυπα οφείλουµε να προβάλουµε αντί όλων εκείνων των “διάφορων” celebrities και influencer που κυριαρχούν στις οθόνες και τις οθονίτσες και που λανσάρουν -οι πλείστοι αυτών- το “ανύπαρκτο” ‘‘εγώ’’ τους! Τι έχει πάει λάθος, αναρωτιέµαι!
Όπως και να ‘χει, οφείλουµε να επαινούµε νέους όπως τον Απ. Παπαστάµο που µε σκληρή προσπάθεια και πολλή δουλειά έχοντας στόχους στη ζωή τους, επιλέγουν τον δύσκολο δρόµο της αρετής και καταφέρνουν να δρέψουν τους καλούς καρπούς των κόπων τους! Η δήλωσή του εξάλλου, µετά τη νίκη του, πως «ο λόγος που κέρδισα σήµερα είναι η υποµονή. Νούµερο 1 υποµονή, νούµερο 2 δουλειά!», αξίζει της προσοχής µας.

Χανιώτικα νέα , 19.6.2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου