Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ


ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ  ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
«Κατά τον κ. Παππά υπάρχουν πολλοί που έχτισαν καριέρες πάνω στο “Μακεδονικό”. Πιθανόν. Τον παροτρύνω να μην λησμονεί και τους πολλούς που έχτισαν καριέρες πάνω στο “σχίσιμο των μνημονίων”». Tάδε έφη Χάρης Καστανίδης π. υπουργός.
«Χμ…!!! ωστόσο είτε έτσι είτε αλλιώς, το… δυστύχημα είναι ότι αυτοί που έκτισαν και συνεχίζουν να χτίζουν καριέρες πατώντας πάνω στο συναίσθημα του ευκολόπιστου λαού, συνεχίζουν να το κάνουν και… κατόπιν ξεχνούν τα όσα πρέσβευαν»!
Τάδε έφη ο γράφων!!!
Είναι αδιαμφισβήτητο, και αν μη τι άλλο τα τελευταία χρόνια είναι ολοφάνερο ότι πολλοί από τους ως άνω αποκαλούμενους “καριερίστες”, πορεύονταν κατ’ αυτόν τον τρόπο αν και εγνώριζαν ότι όσα υπόσχονται απλά δεν είναι πραγματοποιήσιμα. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις ανθρώπων που αναμίχθεισαν με την πολιτική, ισχύει!
Τελικά, το πρόβλημα ή ένα από τα προβλήματα είναι αυτό ακριβώς που και οι δύο κύριοι (Παππάς και Καστανίδης) ορθώς εντόπισαν!
Το κτίσιμο μιας καριέρας… μιας καριέρας στην πολιτική αφ’ ενός, και αφ’ ετέρου μιας καριέρας που στηρίζεται σε ψευδείς υποσχέσεις προς τον λαό, του οποίου ο νους δεν λογαριάζει τα όσα ακούει αλλά πρωτίστως λειτουργεί με το συναίσθημα!
Εκεί απάνω στοχεύουν οι λογής-λογής καριερίστες -το γνωρίζουν πια καλά το παιχνίδι- και δεν λαθεύουν!
Ωστόσο έτσι όπως λειτουργούσε και λειτουργεί το κράτος μας, έχει συσταθεί(;) πάνω σε αυτές τις ψήφους ενός λαού που αυτοαποκαλείται -και είναι ακόμη- απόλυτα συναισθηματικός, και εύκολα προσδένεται στα… άρματα εκείνων που αναφέρονται στο θυμικό τους και όχι στο λογιστικό τους.
Αυτοί ήμασταν και είμαστε με όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά μας…
Κάπως έτσι λοιπόν εμείς υποβοηθούμε εκείνους να κτίζουν τις καριέρες τους, κάπως έτσι τους παρακολουθούμε να μας βγάζουν περιπαικτικά τη γλώσσα, κάπως έτσι όλοι μαζί ευθυνόμαστε για το κατάντημα της χώρας, κάπως έτσι σε ένα… πρωτάθλημα στημένο, αναφωνούμε και τραγουδούμε all together: «Ελλας, Ελλάς, τι θα γίνει φίλε μου μ’ εμάς».

Χανιώτικα νέα (24.01.2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου