Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ



Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Είναι το θέμα του Μαρκοπούλου το μεγαλύτερο πρόβλημα των Χανίων. Ή μήπως μεγαλύτερο είναι εκείνο του Ρολογιού; Ή μήπως το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης μας είναι το κυκλοφοριακό;
…Μήπως το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι η “αναρχία” γενικώς που επικρατεί στο παλιό λιμάνι ή είναι εκείνο που προέκυψε με το κτήριο της παλιάς Μεραρχίας.
Μήπως τελικά το μεγαλύτερο όλων είναι η έλλειψη ελεύθερων δημόσιων χώρων λόγω της κατάληψής τους “γενικώς” ή είναι αυτό που προέκυψε με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης”. Μήπως λέω, μήπως, μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα με τους λακουβοδρόμους μας ή εκείνο ή ότι δεν δουλεύουν τα αντιπλημμυρικά και στην πρώτη έντονη βροχόπτωση πλημμυρίζουμε!
Ουφ πια, βαρέθηκα να καταγράφω προβλήματα! Προβλήματα που στις περισσότερες περιπτώσεις υπήρχαν ή δημιουργήθηκαν και όπως φαίνεται οι καθ’ ύλην αρμόδιοι δεν μπορούν να τα επιλύσουν και απλά τα αφήνουν να διαιωνίζονται -κάποιες φορές μάλιστα επιρρίπτοντας ευθύνες ο ένας στον άλλο!
Τελικά το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος ορίζει τη μοίρα μας σε τούτη την πόλη! Ποιος ευθύνεται για τη δημιουργούμενη κατάσταση; Φταίμε εμείς; Φταίνει οι άλλοι; Φταίει το ζαβό το ριζικό μας; Το βέβαιο είναι ότι όποιος κι αν φταίει δεν πρόκειται ποτέ να λογοδοτήσει!
Αμποτε να βρεθεί κάποτε μια κάποια “ομάδα” που θα έχει τη θέληση και την όρεξη αλλά σπουδαιότερο όλων την την τεχνογνωσία να ενσκύψει στα προβλήματα που μας απασχολούν από τον προηγούμενο αιώνα και όταν επιλύσει αυτά, να οδηγήσει τα Χανιά στον 21ο αιώνα τον οποίο διερχόμαστε.
Ωστόσο και μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα, εμείς θα προχωρούμε αεράτα το βήμα μας, πίνοντας καφέδες και κάνοντας μικροπολιτικές καφενειακού τύπου, προσπαθώντας να δείξουμε τη χανιώτικη λεβεντοσύνη στην ομήγυρη που ανάλογα τα… συμφέροντά της είτε θα μας χειροκροτά είτε θα μας παίζει… ζαρπάκια!
Υ.Γ. Τελικά το βρήκα, το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι η… “καπετανοσύνη” που μας… δέρνει!

Χανιώτικα νέα (31.01.2018)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου