Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΝΤΟΡΤΙΑ Ή ΓΙΑ ΕΞΑΡΕΣ
 

 

Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Είναι ωραίο να γίνονται εκλογές, οι πολίτες να προσέρχονται στις κάλπες να αποφασίζουν για το µέλλον τους!

Κάποιοι όµως από αυτούς τους πολίτες  υποστηρίζουν ότι το ξέρουν ήδη αυτό το µέλλον.Έτσι... δεν έχουν να νοιαστούν για τίποτα,δεν ελπίζουν τίποτα, δεν φοβούνται τίποτα! Απλά µειδιούν αφού τα ’χουν δοκιµάσει όλα!

...Μια ζωή ντόρτια!

Γι’ αυτούς σήµερα ο λόγος· αυτούς που διατείνονται πως όλη αυτό το πολιτικό παιχνίδι  «το έχουν δει και από την καλή και από την ανάποδη»!

Προ αρκετών ετών, κάποιος κάποιας ηλικίας µου είχε πει µε ύφος καθόλου απελπισµένο αλλά αρκούντως στωικά πως «όλοι τους ίδιοι είναι, άκου µε που σου λέω! Τσοι ’χω ψηφίσει ούλους! …Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια µένουν, που λέει και το τραγούδι! Το ’χω κάπως φιλοσοφήσει ή αµπελοφιλοσοφήσει, ο καθένας όπως το πάρει!».

Αναφορικά µε τις αυτοδιοικητικές εκλογές εδώ στα καθ’ ηµάς, παρακολουθούµε πολλά νέα και παλαιά πρόσωπα να µπαίνουν µε όρεξη στη ‘‘µάχη’’…

[Κρατάτε µυστικό; Μετρηµένα κουκιά είναι!

Ένα κι ένα κάµνουν δυο!].

Τα υπόλοιπα είναι «να ’χαµε να λέγαµε και να ’χουµε να πούµε» που λέει κι ο... Αυγολέµονος!

Ωστόσο, καθόλου αστεία υπόθεση δεν είναι  οι εκλογές! Ειδικά οι αυτοδιοικητικές που όλοι ή περίπου όλοι γνωρίζουν όλους!

Ανάµεσα σε αυτούς -τους υποψηφίους- οφείλουµε να επιλέξουµε όσους θεωρούµε ότι µπορούν και θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο µας!

Έχοντας πάντα αυτό το “µας” ως κυρίαρχο στον νου, οφείλουµε µε το χέρι στην καρδιά να αναρωτηθούµε αν όντως επιλέγουµε τους καταλληλότερους για να τους εµπιστευθούµε!

Σε µια εποχή όπου πλέον κυριαρχούν τα social media, ο πολίτης τείνει να απεµπολήσει την έννοια της πραγµατικότητας που ζει και τείνει να πιστέψει την εικονική πραγµατικότητα που του παρουσιάζεται!

Ας το έχουµε κι αυτό κατά νου πριν αποφασίσουµε να προσέλθουµε στην κάλπη τούτη την Κυριακή! Και µε µια ευχή «καλή -για το κοινό καλό- ψήφο»! 

 

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 4.Οκτωβρίου 2023)





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου