Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ



ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΠΑΤΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ
 





Για τον Αντώνη Τσαπατάκη έχουν γραφεί πολλά και πολλά ακόµη θα γραφτούν!
Η τελευταία του επιτυχία να στεφθεί ασηµένιος ολυµπιονίκης στους Παραολυµπιακούς Αγώνες στα 100 µ. πρόσθιο στην κατηγορία SB4, και να κατακτήσει το 7ο ολυµπιακό µετάλλιο για τη χώρα µας, τον έφερε και πάλι στην… επικαιρότητα!
Ένα µικρό απόσπασµα από όσα δήλωσε, λίγο µετά τον αγώνα του και το παρακάτω:
«Σήµερα είναι η πρώτη µέρα που θα παραδεχθώ κάτι που δεν µπορώ να κάνω. ∆εν µπορώ να τα παρατάω! Μετά από 15 χρόνια δεν τα έχω παρατήσει ούτε µία µέρα. ∆εν τα παράτησα ούτε σήµερα»!
Και αυτή του η δήλωση από την αρχή έως το τέλος είναι ένα από εκείνα τα σοφά αποφθέγµατα που πλέον όλοι µας αρεσκόµαστε να διαβάζουµε στο διαδίκτυο, ενίοτε να ποστάρουµε µε µικρά ή µεγάλα γράµµατα!
Υπάρχουν όµως οι άνθρωποι όπως ο Τσαπατάκης που όσα λένε, προέρχονται µέσα από την κατάκτηση της αλήθειας τους και γι’ αυτό κι έχουν µεγαλύτερη βαρύτητα επειδή είναι πράξεις!
Φέρουν το βάρος της απόλυτης ειλικρίνειας αλλά και της πραγµάτωσης του νοήµατός τους!
Ένας ακόµη λόγος που όλους αυτούς τους ανθρώπους -όπως και ο Τσαπατάκης- που ζουν ανάµεσά µας, θα πρέπει να τους ακούµε, οφείλουµε να τους αφουγκραζόµαστε, θα πρέπει να τους έχουµε πρότυπο για τα παιδιά µας!
...Άνθρωποι που δεν τα παρατούν, άνθρωποι που µε όπλο τη θέλησή τους καταφέρνουν να πιάσουν τη “ζωή από τα µαλλιά” και να πορεύονται περήφανοι στη ζωή τους!

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 4.9.2024) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου