Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΕΝ ΝΙΠΠΩ

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΝΙΠΠΟΣ

Των Θεοφανείων σήμερα και λίαν πρωί στο Νίππος , πού αλλού; Στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού πρωτίστως, όπου μετά την θεία λειτουργία ο παπα- Μιχάλης τέλεσε γι άλλη μια χρονιά, κάτω από τον μεγάλο πολυέλαιο τον Μεγάλο Αγιασμό. Μια συνήθης λεκάνη παλιότερα, μια μικρή κολυμπήθρα τα τελευταία χρόνια ο δικός μας Ιορδάνης. Από εκεί πήραμε το αγιασμένο νερό κι εφέτος όσοι βρεθήκαμε, (δεν είμαστε και λίγοι)  για τα σπίτια μας και τα χωράφια μας. Πρώτα στο Κοιμητήρι του Αγιού- Αθανάση στον τάφο των  γονέων μου εγώ, στο καφενείο του Κοτσιφογιάννη, που παραμένει  το καλύτερο μπαλκόνι του Αποκόρωνα για καφέ και τα "χρόνια πολλά  μετά, και ύστερα στο πατρικό. Ν' ανοίγετε το σπίτι μας, κάθε καλήν ημέρα, η παραγγελιά που μας άφησε η μάνα μας... Το άνοιξα κι εφέτος του Μεγάλου Αγιασμού. μάνα! Μην ανησυχείς, πατέρα!! Θα πάω τον αγιασμό και στα χωράφια μας.... Και του χρόνου με υγεία!





Των Θεοφανείων, λίαν πρωί στο Νίππος .


Ο Μεγάλος Αγιασμός στον Τίμιο Σταυρό. Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου, Κύριε...



Μετά την λειτουργία.... Λιόλουστη η μέρα!





2 σχόλια:

  1. ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ...ΣΑΝ ΑΝ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΕΚΕΙ ....ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑς ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙς ΤΟΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΕΛΛΟΝΤΟς ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΟΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΟΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ! ΘΑ ΤΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΜΕ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΟΡΩΝΙΟΝ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΡΘΕΙΣ ΠΙΝΟΝΤΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή