Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

35.040 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΡΕΑ


Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Είσαι κι εσύ ένας από τους 35.040 αναγνώστες τούτης της εφημερίδας που προσμετρήθηκες στην έρευνα αναγνωσιμότητας που «διεξήγαγε η “Focus Bari”, για λογαριασμό διαφημιστικών εταιριών και όχι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» και στην οποία «αποτυπώνεται ξεκάθαρα η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των “Χ.Ν.” με το αναγνωστικό κοινό της»!
Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας που γιόρτασε στις 17 του Δεκέμβρη, 50 χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας…
Μισός αιώνας ιστορία… Μισός αιώνας λέξεις που γράφονται καθημερινά, από ανθρώπους! Ειδήσεις και ιδέες… Μια καταγραφή που δεν ορίζεται, δεν μπαίνει σε πλαίσιο… Οπως η ανθρώπινη φαντασία, ο ανθρώπινος νους που δεν περιορίζεται! Εχουν γραφεί διάφορα για τούτη την εφημερίδα και πολλά ακόμη θα γραφούν.
Για αυτήν και επ’ αυτής…
Ετσι λοιπόν… και τούτη η επισήμανση που επικεντρώνεται στους σημερινούς 35.040 άνθρωπους – μονάδες που καθημερινά εμπιστεύονται τα “Χ.Ν.” και αυτό δεν είναι λίγο!
Ειδικά αν σκεφτούμε την κρίση που περνάει τόσο η χώρα μας όσο και ο ίδιος ο Τύπος, δεν είναι λίγο να “φυλλομετρούν” χιλιάδες άτομα μια εφημερίδα που αν μη τι άλλο βασίζεται στην αλήθεια της· την αντικειμενικότητα και την αντιπαράθεση των απόψεων που παρουσιάζονται μέσα στις σελίδες της και όχι μόνον. Βασίζεται σε ό,τι δεν είναι “fake news”, κι αυτό τυγχάνει μιας καθολικής αναγνώρισης όχι μόνο εντός του Νομού, εντός Κρήτης αλλά και πέρα από αυτήν.
Κι όσον αφορά στην αμφίδρομη σχέση που έχει αναπτυχθεί με τους αναγνώστες της -και που μόνο εύκολο δεν είναι να συντηρείται- βασίζεται εκτός άλλων και στην ειλικρίνεια που της αναγνωρίζουν!
Ωστόσο ο μισός αιώνας που έχει παρέλθει, καθώς και οι πρόσφατες σφυγμομετρήσεις, αποτελούν εχέγγυα για συνέχιση αυτής της σχέσης που ευχόμαστε να γνωρίσει πολλές – πολλές ακόμη επετείους… στις δεκαετίες που θα ’ρθουν…
Χανιώτικα νέα (20.12.2017)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου