Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΙΑΦΟΡΑ

ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΟΙΑΣΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΟΥ






Γράφει ο Θεοκλής Ευ. Κακατσάκης*

Ισως κάποιοι να θυμούνται αυτό το διαφημιστικό σλόγκαν παλιάς γνωστής αλυσίδας γυμναστηρίων. Θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτήν την φράση .Α Π Ο Λ Υ Τ Α
Με αυτό που διαφωνώ είναι ο τρόπος που ορισμένοι προσπάθησαν να πλασάρουνε τότε την γυμναστική.
Πρεπει να ήταν γυρω στα μεσα του 1990 τότε που αρκετός κόσμος πήγε στα γυμναστήρια βλέποντας την συγκεκριμένη διαφήμηση.
Τότε ήταν για μένα η μεγάλη ευκαιρία .Να περάσει η γυμναστική σαν τρόπος ζωής και όχι σαν ένα μερος του life style, σαν γκλαμουριά (λέξη κι αυτή) Μεγάλος λάθος.
Υπαρχουν παρα πολύ τροποί για να γυμναστης, να ασκηθείς.Να βγεις έξω για περπάτημα, για τρεξιμο,για κολύμπι,να παιξεις ρακετες στην παραλια,να πας γυμναστηριο,να βγαλεις βόλτα τον σκύλο σου(αν εχεις εεε), να παιξεις μπασκετ,να παιξεις μπάλα σε κάααποιοα πυλωτη με τον γιο σου το Βαγγέλη(τυχαιό?).Χίλια δυο πράγματα μου έχονται στο νου. Απλα πρέπει να υπάρχει θέληση.
Μου λένε κατά καιρο φίλοι μου ότι δεν έχουν χρονο για τετοια πράγματα.Και τους απαντω απλά .Η εβδομάδα έχει 168 ώρες. ,νομίζω ότι μπορείς να βρεις 3 ώρες την εβδομάδα να αφιερώσης στον εαυτό σου.Δες το σαν μια επενδυση, Σαν ένα πολυτιμο δωρο που μπορει να σου κοστισει λιγα ευρω ή και κατι παραπάνω ή και τιποτα
.Εσυ διαλέγεις
Το σίγουρο είναι οτι θα κάνεις απόσβεση άμμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου,αφου η γυμναστική σε βοηθάει και ψυχολογικά και σωματικά.
Σίγουρα για κάποιον που που δεν έχει ασχοληθει ποτέ με την γυμναστική θα αναρώτηθει αν μπορεί να τα καταφέρει.Αν είναι εύκολο.
Κάθε αρχή και δύσκολη?Οχι απαραίτητα.Απλώς στην αρχή κάποιος που δεν ξέρει πρέπει να πάρει την βοήθεια κάποιου ειδικού(γυμναστή) και σίγουρα αν ανήκετε στις ομάδες υψηλού κινδύνου καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και να κάνετε καποιες απαραιτητες ιατρικες εξετάσεις
Ποτέ δεν έιναι αργά.
Πριν μερικές μέρες ο Vitorio Colo αυτοκτόνησε γιατί δεν μπορούσε να αθληθείτε πια.Ο σούπερ παππούς όπως τον αποκαλόυσαν ήταν 101χρονών και αυτοκτονησε επειδή δεν μπορούσε να είναι πια ανταγωνιστικός.Ασχολιόταν με τον κλασσικό αθλητισμόκαι στα 93 του είχε επίδοση στα 100μ 16 δευτερολεπτα!!!! και στο άλμα εις μήκος. 3 μετρα !!!
Βέβαια και δεν σας λέω να φτάσετε σε αυτό το σημείο αλλα θέλω να τονίσω οτι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε. Και οτι η γυμναστική δεν έχει ηλικία
Τα οφέλει που θα αποκομίσετε θα είναι πολλαπλά,σωτήρια σε κάποιες περιπτώσεις.
Μείωση του αγχους,βελτίωση ανοσοποιητικου συστήματος,χάσιμο λίπους,βελτιωμένη στάση σώματος,μείωση καρδιακών παθήσεων,βελτίωση στεφανιαίας κυκλοφορίας και των λειτουργιών της καρδιάς,αυξάνει το επίπεδο της φυσικής σας δύναμης και πολλά άλλα .Αλλά το κυριότερο προλαμβάνει τους γιατρούς,έιναι το προληπτικό σας ΄φαρμακο.
Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής,είναι μια συνήθεια καθημερινή.Ισως κοποιοι μετα απο αυτο το αρθρο μου πιστέψουν οτι πράγματι ποτέ δεν είναι αργά και δώσουν μια ευκαιρία στον ευατό τους για καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή Πρέπει να μπει στο καθημερινό σας προγραμμα ,όπως τόσες άλλες καθημερίνες συνήθειες.
Η αρχαίοι ημών προγόνοι κάτι παραπάνω πρέπει να ξέρανε που ειχαν αναγάγει την γυμναστικη σε επιστήμη
Και όπως έγραψά και στην αρχή
Για σένα νοιάσου και γυμνάσου.
*  Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Personanal Trainer
Aerobic - Weight – Fithness -Pilates - Body pump - Bootcamp Istructor
fb:Θεοκλής Κακατσάκης
e-mail:k_theoklis@hotmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου