Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΕΝ ΝΙΠΠΩ

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΙ- ΓΙΩΡΓΗ ΤΟΥ ΔΑΦΝΙΤΗ


Δαφνίτη λέμε στο Νίππος τον ¨Αι- Γιώργη, γιατί το εκκλησάκι του είναι μέσα στις δάφνες, μεταξύ Νίππους, Βαφέ και Τζιτζιφέ., στις Πέρα Κατούνες, στο μπροσπόδια της Μαδάρας. Η Χάρη του Αγίου με αξίωσε να είμαι λίαν πρωί εκεί κι εφέτος  Ίσως προσεχώς θα γράψω περισσότερα.... Προς το παρόν δείτε μερικές φωτογραφίες.
(03.Νοεμβρίου 2015)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  




Η Ευλογία των άρτων Στη μέση ο για 50 χρόνια εφημέριος του χωριού μας παπα- Μιχάλης Χρριστουλάκης, αρριστερά ο παπά Μανόλης Βαλσαμάκης (Βρύσσες) και δεξιά ο Παπά- Γιώργης Μπουντουράκης . Το κερί το κρατά πάντα ο Γιάννης Π. Κουργιαντάκης

Ευλογία Κυρίου και έλεος... Απόλυση της λειτουργίας από τον παπα- Μιχάλη...

Η Λιτανεία... Ως των αιχμαλώτων ελευθερωτής και των πτωχών υπερασπιστής... Την εικόνα του Αγίου την κρατά ο Χρήστος Κοτσιφάκης.

Με τον Νικλή τον Μανούσακα (Μανουσογιωργάκη) μετά την λιτανεία και πριν πάμε στη στάνη  όπου η κοινή τράπεζα...

Πηγαίνοντας για τη στάνη... Ναι! Καλά διαβάσατε! Κάθε χρόνο στη στάνη του Νικολή και του Κωστή Κοτσιφάκη ανοίγουμε τα καινούρια κρασιά στη Χάρη του Αγίου μας, του Άι- Γιώργη του Δαφνίτη! Αστράφτει από καθαριότητα αυτή τη μέρα ο χώρος. Νάναι καλά ο ξάδερφος μου ο Αντώνης που δε λυπάται τον ασβέστη, δουλεύοντας μέρες...

Πράγματι αβραμιαία η φιλοξενία των Κοτσιφήδων και των άλλων Περακατουνιάρηδων...  Ό, τι πεθυμά η όρεξη του καθενός. Και του πουλιού το γάλα1  Καθοριστική η συμβολή της Αγαθής Πωλογιώργη που κρατά τη σημαία των  πανηγυριών του χωριού μας. Η κυρία Άγκνες. όπως θέλει να την λέμε , έζησε στην Αμερική και γύρισε τα τελευταία χρόνια στο Νίππος . Να σημειώσω ότι το εκκλησάκι του  Αγίου κτίστηκε για πρώτη φορά από τους Πωλογιώργηδες.

ΤΑ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΙΑ ...  Ο γιώργης του Γιώργη και ο Βασίλης του Στελή με τις γυναίκες τους...  Επιμένουν να κρατούν κι αυτοί ζωντανές τις Κατούνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου