Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Οι επιθέσεις στο Παρίσι ως γεγονός πια, θα αποτελούν το αδιαφιλονίκητο ατού όλων εκείνων των ισχυρών που θα μπορούν να καθορίζουν τις συντεταγμένες στις οποίες θα μπορεί ένας μέσος άνθρωπος να “ζει” τη ζωή που όμως θα του υποδεικνύεται.Οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου όμως “αποδεικνύουν” και κάποιες σημαντικές παραμέτρους που πλέον είναι ολοκάθαρα διαγεγραμμένες.
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ
Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης



Ο ά- κόσμος του εγγύς μέλλοντος

Ο κόσμος που ως τώρα γνωρίζαμε θα αλλάξει άρδην.
Και ουδείς κοινός νους μπορεί να ξέρει τι θα είναι αυτό το νέο που θα έρθει και θα “στήσει τις εγκαταστάσεις του” στις συνήθειες και στην καθημερινότητα της ζωής μας!
Ουδείς ακόμη μπορεί να φανταστεί οτιδήποτε, διότι ακόμη και η πιο δυνατή φαντασία ενός κοινού ανθρώπου δεν έχει κατεργαστεί αυτές τις αλλαγές… που ήδη “περιμένουν” τη σειρά τους!
Ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος!
Οχι μετά από τα τελευταία γεγονότα με τους θανάτους στη Γαλλία από κάποιους φανατισμένους…
Στο μεταξύ, εν μέσω ενός ισχυρού σοκ που υποστήκαμε -μιας ετοιματζίδικης καλομασημένης τροφής που κατάπιαμε, δίχως να ελέγξουμε τα συστατικά από τα οποία ήταν καλά μαγειρεμένη- έχουμε έρθει πολλά βήματα πιο κοντά σε όλη αυτή τη νεοπραγματικότητα που θα “αντικρίσουμε” στο άμεσο μέλλον και η οποία καλά τοποθετημένη πια βρίσκεται στο υποσυνείδητό μας ώστε όντας εκπαιδευμένοι, να λειτουργήσουμε πειθήνια στις προσταγές που θα μας… πλασαριστούν!
Τα όσα συνέβησαν και τα επιγενόμενά τους που εξακολουθητικά… συμβαίνουν από το βράδυ της Παρασκευής έχουν ανοίξει μια άλλη οδό που σε αρκετές περιπτώσεις λειτουργούν και… αποπροσανατολιστικά από την όποια έως τώρα δύσκολη πραγματικότητα της καθημερινοτητάς μας ζούσαμε…
Ωστόσο, τούτη ακριβώς τη δική μας πραγματικότητα, πλέον καλούμαστε να βιώσουμε υπό άλλες, νέες συνθήκες και καταστάσεις που θα… οριστούν…
Τι μέλλει γενέσθαι;
Μένει να το δούμε, ειδικά από τη στιγμή που οποιοδήποτε συμπέρασμα είναι δύσκολο να εξαχθεί τούτες τις ώρες. Εξάλλου ούτε οι όποιες εικασίες γίνονται, μπορούν να είναι ασφαλείς αφού δεν είναι εύκολο για κάποιον να ακολουθήσει όλους τους συλλογισμούς, όλες τις απόψεις, όλα όσα καταγράφονται ανά την υφήλιο και που αφορούν ένα μοναδικό γεγονός και τις όποιες επιπτώσεις του στις ζωές μας.
Οι επιθέσεις στο Παρίσι ως γεγονός πια, θα αποτελούν το αδιαφιλονίκητο ατού όλων εκείνων των ισχυρών που θα μπορούν να καθορίζουν τις συντεταγμένες στις οποίες θα μπορεί ένας μέσος άνθρωπος να “ζει” τη ζωή που όμως θα του υποδεικνύεται.
Οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου όμως “αποδεικνύουν” και κάποιες σημαντικές παραμέτρους που πλέον είναι ολοκάθαρα διαγεγραμμένες.
Μία από αυτές είναι ότι η νέα αυτή ζήση εντός ενός “συρικνωμένου πλανήτη”, εντός ενός παράλογου κόσμου, θα ανατρέψει λογικές του παρελθόντος, θα διαρρήξει επιμελημένα ισχύουσες σταθερές και τελικά θα επικρατήσει, δυστυχώς, λειτουργώντας εις βάρος του ίδιου του Ανθρώπου…

Χανιώτικα νέα (18.11.2015)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/o-a-kosmos-tou-engis-mellontos/#ixzz3rpwq7Pnx 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial 
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου