Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Ε1 ΤΑΞΗ 8ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΧΑΝΙΩΝ
ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΜΕ

Καλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο!

«Αξέχαστο αυτό που βιώσαμε», μου έγραψε, μεταξύ των άλλων, σε μήνυμα που μου έστειλε ο καλός δάσκαλος και καλός φίλος Βαγγέλης Παγωνίδης, ύστερα από την επίσκεψή μου στην τάξη του, στην Ε1 τάξη του 8ου Δημ. Σχ. Χανίων, στις 24 Μαΐου τ.ε. Για “ευλογία” έκανα εγώ λόγο στη στήλη μου “Μια στάση εδώ, μια στάση εκεί” (βλ. “Χ.Ν.”, 1 Ιουνίου 2018). Γι’ αυτήν την επίσκεψη μάς μιλούν τα Πεμπτάκια (που είναι ήδη Εκτάκια) στον σημερινό Παιδότοπο. Ενθουσιασμένα με την επίσκεψή μου, δηλώνουν. Οσο ενθουσιαστήκατε εσείς, άλλο τόσο ενθουσιάστηκα κι εγώ, καλά μου φιλαράκια!
Καμπάνα κάνω την καρδιά και λέω της να παίξει
όλο τον ενθουσιασμό που ένιωσα να μπέψει!!
Σας χαιρετώ με αγάπη όλους!
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
δάσκαλος

Μου έκανε εντύπωση όταν του είπαμε τις μαντινάδες καλωσορίσματος και τις άκουγε με πολλή προσοχή!
Και φυσικά όταν βγάζαμε τις φωτογραφίες κι όταν του κάναμε ερωτήσεις και τις απάντησε όλες με λεπτομέρειες!
Άγια Ιμπραήμ

Ηταν τέλεια! Ολα ήταν καταπληκτικά! Το ζήσαμε και το ευχαριστηθήκαμε πολύ που ήρθε ένας τόσο σπουδαίος άνθρωπος στην τάξη μας! Το είχαμε ανάγκη λίγο να μάθουμε, να ηρεμήσουμε και να χαλαρώσουμε. Τον ευχαριστούμε πολύ! Ολα μου έκαναν μεγάλη εντύπωση μα πιο πολύ που μας χάρισε πολλά δικά του βιβλία! Ηταν πολύ γενναιόδωρος γενικά…
Αλέξανδρος Μηλαθιανάκης

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που εμείς ήμασταν ήσυχοι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Επίσης ο κ. Βαγγέλης Κακατσάκης μας μίλησε τόσο ωραία και τόσο ήρεμα, χωρίς να φωνάζει, κατάφερε να τραβήξει την προσοχή μας και γι’ αυτό τον ευχαριστούμε τόσο πολύ που ήρθε και μας επισκέφτηκε. Εκπληξη αποτέλεσε γι όλους μας η παρουσία του Νίκου, παλιότερου μαθητή του κυρίου μας, και πόσο ήσυχα και συγκεντρωμένα παρακολούθησε την όλη εκδήλωση. Μας άρεσε που μας βοήθησε στην προετοιμασία και γι’ αυτό τον προσκαλέσαμε στην τάξη μας να έρχεται όποτε το έχει ανάγκη. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!
Αρτεμις Ζόι

Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ο ενθουσιασμός του κ. Βαγγέλη Κακατσάκη και που κατάφερε να τον μεταδώσει και σ’ εμάς. Ιδιαίτερα όταν ο Γιώργος έπαιξε στο αρμόνιο το τραγούδι “Ο πιο καλός ο μαθητής” παρότι τα παιδιά το τραγούδησαν λίγο φάλτσα ήταν σα να άκουσε ένα τέλειο τραγούδι κι αυτό μας έδωσε θάρρος να μη φοβόμαστε, να τολμούμε και να προσπαθούμε πάντοτε για το καλύτερο! Σας ευχαριστούμε κύριε Βαγγέλη!
Γιάννης Καλογεράκης






Μου έκανε εντύπωση που δεν ήταν καθόλου παράξενος (ενώ περίμενα ότι θα ήταν). Επίσης δεν ήταν τόσο μεγάλος σε ηλικία. Θα ήθελα και θα μπορούσε να ήταν και δάσκαλός μας! Περάσαμε ΤΕΛΕΙΑ! Απαγγείλαμε ποιήματα και τραγουδήσαμε μαντινάδες με τη συνοδεία της λύρας του Γιάννη του συμμαθητή μας! Επαιξα κι εγώ κιθάρα και τραγούδησα, για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό! Μου έφυγε η ντροπή! Εύχομαι να ξαναέρθει ο κύριος Βαγγέλης Κακατσάκης και να ξανακάνουμε τέτοιο μάθημα και πάλι!
Δέσποινα Κουντουράκη

Περάσαμε υπέροχα! Κι αυτός πέρασε πολύ καλά μαζί μας! Ο ίδιος μας είπε ότι θα μας ξανάρθει! Ανυπομονούμε…
Ιωάννα Μακρινάκη

Από την επίσκεψη του κ. Βαγγέλη Κακατσάκη μου έκανε εντύπωση ο ενθουσιασμός που υπήρχε στην τάξη. Πραγματικά δεν έχω ξαναδεί τόσο ενθουσιασμό μέσα στην τάξη! Σας ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη στην τάξη μας! Αισθανόμαστε σαν να μας επισκέφτηκε ένας δικός μας άνθρωπος, που μας έκανε να νιώθουμε πολύ άνετα και να εξωτερικεύσουμε κάτι από τον εαυτό μας και το χαρακτήρα μας! Ούτε που καταλάβαμε πότε πέρασε η ώρα. Ο χρόνος και ο τόπος έπαψαν να μας απασχολούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης (ούτε μια φορά δεν κοίταξα το ρολόι).
Κωνσταντίνα Καλαμπακάκη

Μου έκαναν εντύπωση οι μαντινάδες που είχαμε γράψει και τραγουδήσαμε με συνοδεία της Λύρας του Γιάννη Καλογεράκη, ειδικά για τον κύριο Βαγγέλη Κακατσάκη και που του άρεσαν πολύ! Τα ποιήματα του κ. Βαγγέλη που απαγγείλαμε με τη συνοδεία της κιθάρας του Λευτέρη και του Γρηγόρη! Ηταν τέλεια! Οι ερωτήσεις που του κάναμε αλλά προ πάντων οι απαντήσεις που εκείνος έδωσε, άρεσαν πολύ σε όλους μας! Μου άρεσε επίσης που μας έγραψε η εφημερίδα! Ημασταν καλά προετοιμασμένοι και μάθαμε από την επίσκεψη του κ. Βαγγέλη ότι η ουσία είναι στα απλά, αρκεί να υπάρχει όρεξη και μεράκι! Σας ευχαριστούμε κύριε Βαγγέλη! Να μας ξανάρθετε -όπως μας το υποσχεθήκατε- όποτε το θέλετε. Η πόρτα της τάξης μας και της καρδιάς μας είναι πάντοτε ανοικτή!
Κωνσταντίνα Μαραγκουδάκη


Ο κύριος Βαγγέλης Κακατσάκης είναι ένας σπουδαίος ποιητής και ένας μεγάλος δάσκαλος. Μας μίλησε τόσο όμορφα, μας αποκάλυψε από πού εμπνέεται για να γράψει ένα ποιήμα, μας χάρισε βιβλία και μας συμπάθησε πολύ! Κι εμείς τον συμπαθήσαμε και τον αγαπήσαμε πολύ καθώς τον θεωρούμε ένα δικό μας άνθρωπο. Τελικά οι ποιητές είναι απλοί, ευαίσθητοι και πολύ ευγενικοί άνθρωποι που μπορούν να μιλήσουν μέσα από τα ποιήματά τους με την καρδιά ανθρώπων όλων των ηλικιών ακόμη και παιδιών! Με συγκίνησε πολύ που ένας τέτοιος ποιητής όπως ο κ. Βαγγέλης Κακατσάκης άκουσε με προσοχή και τα δικά μας ποιήματα. Ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντηση!
Λευτέρης Αλεξάκης

Κάποιες από τις μαντινάδες μας

Καλωσορίζει το σχολειό Βαγγέλη Κακατσάκη,
με πένα πολυγραφική με κέφι, με μεράκι.
Μεγάλη είναι η χαρά και σας ευχαριστούμε,
που ήρθατε εις το σχολειό σήμερα να σας δούμε!
Δάσκαλος μα και ποιητής προσόντα με αξία,
στην εποχή μας έχουνε μεγάλη σημασία.
Σαν συγγραφέας, ποιητής γράφεις σ’ εφημερίδα,
και σχολιάζεις πάντοτε στην τέταρτη σελίδα!
Ρόδα και τριαντάφυλλα θέλει να σας χαρίσει,
το όμορφο σχολείο μας να σας ευχαριστήσει!
Χανιώτικα νέα (14.07.2018)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου