Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ


ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΑΠΝΚ ΧΑΝΙΩΝ
ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ
  





 «Επισκέφτήκαμε ένα – ένα τμήμα χωριστά το εργαστήρι ζωγραφικής της εικαστικού  Αυγής Αμπελικάκη που είναι δίπλα στο σχολείο μας. Η κυρία Αυγή όπως πάντα άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της και μας υποδέχτηκε για να δημιουργηθούν τα ομαδικά έργα που θα στόλιζαν το ημερολόγιό μας. Με τη βοήθεια και την υποστήριξή της πιάσαμε τα πινέλα μας, τα βουτήξαμε στη διαφορετικότητα των χρωμάτων και αποτυπώσαμε τη θέληση και τη δύναμή μας. Στη συνέχεια αφού ήρθαν τα έργα στο σχολείο μας η δασκάλα πληροφορικής Νατάσα Μπαρακλιλή τα φωτογράφισε και έπειτα τα επεξεργάστηκε στο τυπογραφείο όπου με τις ειδικές γνώσεις στην τεχνολογία και την πληροφορική έδωσε σάρκα και οστά στο ημερολόγιό μας». Αυτά, μεταξύ των άλλων, γράφουν σ’ ἐνα κείμενο που μου έστειλαν οι δάσκαλοι του Ειδικού Δημ. Σχ. που στεγάζεται στο Κέντρο Αποκατάστασης  Παιδιών και Νέων Κρήτης, με ταχυδρόμο τον Διευθυντή τους, τον Δημήτρη τον Χαμηλάκη, για να συνοδεύσουν δείγματα της δουλειάς που έγινε και σχετικά κείμενα των μαθητών τους.
Άξιος ο μισθός σας, καλοί μου συνάδελφοι! Πάντα ωραίοι, πάντα χάριν των μαθητών σας, των παιδιών με τις ειδικές ανάγκες, αλλά και τις ξεχωριστές ικανότητες να υπάρχετε! Να είστε καλά κι εσείς, κυρία Αυγή και συγχαρητήρια, κυρία Νατάσα!
 Σας χαιρετώ με αγάπη όλους!
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
δάσκαλος


Κίτρινες μαργαρίτες



Πήραμε ένα μπολ με κίτρινα χαρτάκια και ένα άλλο με μαύρα χαρτάκια και τα κόψαμε μικρά - μικρά κομματάκια. Φτιάξαμε κίτρινα λουλούδια που τα λένε ήλιους! Η κυρία Στέλλα μας βοήθησε να φτιάξουμε τα φύλλα. Δουλέψαμε όλοι μαζί και περάσαμε πολύ ωραία στο εργαστήρι της κ. Αυγής. Κ. Αυγή σε αγαπάμε πολύ!
Σοφία, Μαρία, Άρης, Στέργιος

Ο Χιονάνθρωπος


Είναι ο χιονάνθρωπος και κρατάει μια σκούπα. Κοντά του είναι δύο δέντρα, αυτός φοράει καπέλο και γύρω του πέφτει χιόνι. Πόσο χαρούμενος είναι που έχει παρέα! Σε αγαπάμε χιονάνθρωπε, είσαι φίλος μας και με χαρά θα γιορτάσουμε μαζί σου τα Χριστούγεννα. 
Ευαγγελία, Λιονέλ, Αλμπιόν

Ο λαγός


Ο λαγός φοράει μεγάλα πράσινα γυαλιά και έχει δύο μεγάλα ροζ αυτιά. Επίσης φοράει ένα μωβ παπιγιόν στο λαιμό. Τον σχεδιάσαμε και τον γεμίσαμε με χαρτί γκοφρέ. Τον φτιάξαμε με τη βοήθεια της εργοθεραπεύτριας  του σχολείου μας, της κυρίας Αγγελικής. Στο ημερολόγιο διακοσμεί τον μήνα Απρίλιο, δηλαδή τον μήνα του φετινού Πάσχα. Είναι μια εικόνα με ανοιξιάτικα, χαρούμενα χρώματα. Όταν ολοκληρώσαμε την κατασκευή του, όλοι ενθουσιαστήκαμε. 
Άρτεμις, Βιόλα, Γιόνι, Μανώλης

Το ανοιξιάτικο δέντρο



Η τάξη μας επιλέχθηκε να δημιουργήσει έναν πίνακα για το μήνα Μάρτιο. Πρώτο μας βήμα ήταν να συζητήσουμε για την άνοιξη, για τα ανθισμένα δέντρα και τα πολύχρωμα λουλούδια. Η κ. Αμπελικάκη πρότεινε να σχεδιάσουμε ένα δέντρο και να χρησιμοποιήσουμε την τεχνική του κολάζ για να το ολοκληρώσουμε. […] Το δέντρο άρχισε να παίρνει μορφή και χρώμα. Επιλέξαμε ένα ανοιχτό γαλάζιο χρώμα τέμπερας και με τα πινέλα μας βάψαμε τον ουρανό. Περισσότερο από όλα μας εντυπωσίασε όταν κολλήσαμε με γερή κόλλα ατλακόλ πολύχρωμα κομφετί και χρυσόσκονη. Είδαμε τότε το έργο μας να ολοκληρώνεται. Το πολύχρωμο και ανοιξιάτικο τοπίο του Μαρτίου ήταν έτοιμο. 
Κωνσταντίνος, Ναταλία, Νέαρχος, Ντίνα

Το αερόστατο



[…] Όλη η ομάδα εργάστηκε μαζί με πολλή φαντασία και δημιουργικότητα και το τελικό αποτέλεσμα μας ενθουσίασε όλους! Επίσης, η επίσκεψή μας στο εργαστήρι ζωγραφικής ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όλους εμάς. Όλος ο χώρος γεμάτος με χρώματα, εφημερίδες, περιοδικά, πολύχρωμες χάντρες, σύρματα, κόλλες, χαρτόνια. Δεν ξέραμε τι να πρωτοθαυμάσουμε!... τους πίνακες ζωγραφικής, τις κατασκευές με πηλό, χαρτί,… όλα έργα μικρών και μεγάλων παιδιών! Ήταν, πράγματι, για όλους εμάς μία αξέχαστη εμπειρία! Όταν μάλιστα είδαμε το ημερολόγιο μας έτοιμο, με τις δικές μας δημιουργίες, η ικανοποίησή μας ήταν ακόμα μεγαλύτερη!
Δημήτρης, Αλεξάνδρα, Στέλιος, Παναγιώτης

Η νυχτερινή πόλη



[…] Πάνω σε έναν καμβά, προσπαθήσαμε να απεικονίσουμε μια πόλη. Βάψαμε πρώτα τον καμβά μαύρο γιατί αποφασίσαμε πως θα ήταν νύχτα. Μετά κόψαμε και βάψαμε χαρτάκια σε διάφορα σχήματα και χρώματα, τα οποία αναπαριστούν τα σπίτια, πετάξαμε άσπρες πινελιές για αστέρια και τέλος ζωγραφίσαμε ένα φεγγάρι. Μια υπέροχη διαδικασία και ένα όμορφο αποτέλεσμα μέσα από τη φαντασία και τα χέρια των μαθητών μας!
Γιάννης, Κατερίνα, Σταμάτης, Μαρία, Βασίλης

Η Κουκουβάγια





[…] Ενώσαμε όλα τα μεγάλα στοιχεία, αφού βάλαμε τα δυνατά μας να τα χρωματίσουμε με λαμπερά χρώματα! Μια πολύχρωμη κουκουβάγια σχηματίστηκε στο πι και φι και μας κοιτούσε με απορία. Με το πινέλο ζωγραφίσαμε επάνω αριστερά ένα μισοφέγγαρο με βαθύ κίτρινο χρώμα. Τα παιδιά βούτηξαν τα πινέλα τους στο άσπρο και γέμισαν με αστέρια το φόντο μας. Μικρές άσπρες κουκίδες σχημάτισαν τον έναστρο ουρανό. Και στο τέλος λίγη μαγεία! Ένα σύννεφο χρυσόσκονης, που με χαρά άπλωσαν τα παιδιά έκανε τον πίνακά μας να λάμπει πραγματικά! Δεν χορταίναμε να τον καμαρώνουμε!
Μαρίνα, Ατανάσι, Μανώλης, Ευτύχης

Χανιώτικα νέα ( Σάββατο, 15.2.2020)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου