Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ... 

Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης 
[«Μηδέν στο πηλίκο” σε ό,τι αφορά τη διάβρωση στον κόλπο των Χανίων, αφού 5 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης για την προστασία όλου του παραλιακού μετώπου από το Κολυμπάρι μέχρι και τα Χανιά, αυτή παραμένει αναξιοποίητη!
Τα “Χ.Ν.” συνάντησαν […] τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Κωνσταντίνο Συνολάκη λίγο μετά την έξοδο του από το βυθό μπροστά στο Ενετικό Λιμάνι όπου έχει τοποθετήσει μετρητή κυμάτων και ρευμάτων.
Ο καθηγητής δήλωσε απογοητευμένος που οι τοπικοί φορείς όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν κάτι για να αντιμετωπίσουν τη διάβρωση…»] (βλ. “Χ.Ν.” 14-2-20).
Πέντε χρόνια η μελέτη στα… χαμένα! Δικαιολογημέη η απογοήτευση του κ. Συνολάκη!
Μα δεν είναι μόνο η απογοήτευση που αισθανόμαστε κάθε φορά που διαβάζουμε σχετικές ειδήσεις…
Πολλά τα ερωτηματικά μας!
…Αφού δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στο έργο, γιατί το μελετάμε; Γιατί πληρώνουμε μελέτες που θα μείνουν στα συρτάρια; Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη ούτε η νιοστή φορά που ακούμε για μελέτες!
Μήπως κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας;
Να βλέπεις π.χ. το πρόβλημα της διάβρωσης που όπου και να ’ναι θα φτάσει στα Δικαστήρια κι εσύ ακόμη να το σκέφτεσαι να αποφασίσεις αν κάνεις κάτι για να το σταματήσεις! Αυτό κι αν είναι ατολμία, αδιαφορία…
Να βλέπεις τον καθηγητή κ. Συνολάκη που τον καλούν ανά την υφήλιο να τους σώσει, να τον έχεις μες στα πόδια σου και να μην τον εκμεταλλεύεσαι με την καλή έννοια! Πόσες και πόσες φορές έχουν γραφεί στην εφημερίδα τα προβλήματα που αφορούν στο θέμα της διάβρωσης ων ακτών! Η απάντηση από τα επίσημα χείλη είναι οι μελέτες! Καλομελέτα κι έρχεται αλλά λύση δεν έρχεται!Οι μελέτες πάντοτε μένουν στα συρτάρια να τις τρων οι κορέοι!
Κατά τα άλλα…. την επόμενη φορά που η θάλασσα θα μπει στην Τριμάρτυρη και δούμε τα μανουάλια να κατεβαίνουν τη Χάληδων παρακαλώ ας μην μας πιάσει πανικός! Μπορεί να ζοριστούμε λίγο, αλλά κάποια θα τα ξαναεπαναφέρουμε στη θέση τους, όσα μπορέσουμε και ανασύρουμε!
Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 19.2.2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου