Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης 

Απορώ με μένα, απορώ! Γεια σου Μάκη! Κι εγώ απορώ, αλλά όχι με την καρδιά μου! Λυμένο το ’χω το θέμα! Mε κάτι άλλο απορώ μετά από τις δύο ειδήσεις που διάβασα! Και μάλιστα το… κισιμέτι(!!) τα ’φερε έτσι ώστε κι οι δυο κυκλοφόρησαν την ίδια ημέρα.

Είδηση πρώτη: Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Τσίπρας έστειλε επιστολή «προς τους προέδρους έξι πανεπιστημιακών τμημάτων της χώρας, γνωστοποιώντας τους ότι θα παραχωρήσει ως δωρεά για την ενίσχυση της πανεπιστημιακής διδασκαλίας και έρευνας το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις τιμητικές του βραβεύσεις για την υλοποίηση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”».
Το ποσό αυτό είναι 36.000 ευρώ που προκύπτει από τις 6 βραβεύσεις του τ. πρωθυπουργού!
Η δεύτερη είδηση είναι από τον έτερο συγκυβερνήτη κ. Καμμένο ο οποίος μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο για “εξαγορά” των βουλευτών του! Είπε συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος «με ποιον να ρίξω την κυβέρνηση με τους βουλευτές μου που ήδη είχαν αγοραστεί; Οι βουλευτές μου πέρασαν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν».
Μην περιμένετε δα να γράψω όλες τις απορίες μου εδώ, δεν με βάνει ο χώρος. Καταθέτω μόνο τις εξής:
α) Ποιοι είναι αυτοί οι έξι που βράβευσαν με εξαχίλιαρο ο καθένας έναν πρωθυπουργό μιας χώρας που υπέγραψε μια συμφωνία για τη χώρα του και γιατί να βραβευτεί με τέτοιο ποσό ίσο απ’ όλες τις… μπάντες;
β) Δηλαδή για κάθε συμφωνία που υπογράφουμε ως χώρα μας βραβεύουν με εξαχιλιαρικάκι; Ή μας δίνουν και πράμα παραπάνω; Έχει συμβεί κάτι ανάλογο και στο παρελθόν; Τις συμφωνίες που κάνουμε γενικώς, μας τις βραβεύουνε;
γ) Οι βουλευτάδες που εξαγοράστηκαν δεν μιλούν ή έχει εξαγοραστεί -αν έχει εξαγοραστεί- και η σιωπή τους;
γ) Συνδέονται οι δύο ειδήσεις των τότε συγκυβερνόντων ή όχι;
δ) Τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποιον έχουν πατέρα;
Ρε σεις, τι γίνεται; Απορώ!

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 6.10.2021) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου