Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ



Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης 
Όποτε “βρίσκω τον εαυτό µου” να γράφει σε αυτήν εδώ τη στήλη για αθλητές, είναι τις περισσότερες φορές για να εκφράσω τον θαυµασµό µου και να υποκλιθώ στο µεγαλείο τους ως άνθρωποι που γνωρίζουν πώς να µάχονται, να βάζουν στόχους, να επιβιώνουν, να κατακτούν κορυφές! Είναι εκείνοι που δεν κάµπτονται από τις αποτυχίες! Προσπαθούν να µάθουν από αυτές και ξαναπροσπαθούν µε τεράστιο κίνητρο να ξεπεράσουν τα όρια που βάζει ο καθένας για τον εαυτό του!
Εξάλλου όταν µιλούµε για αθλητές που εκπροσωπούν τη χώρα σε διεθνείς αγώνες, η συζήτηση µπαίνει σε διαφορετικό πλαίσιο!
Είναι εκείνοι που… σηκώνουν το “βάρος” της σηµαίας, ενός εθνικού συµβόλου που πρέπει να ενώνει και όχι να διαχωρίζει. Οι άνθρωποι αυτοί αποδεδειγµένα λειτουργούν ως “συγκολλητική κόλλα” µιας κοινωνίας που αρέσκεται πολλές φορές να αντιµάχεται τον ίδιο τον εαυτό της και που δεν µπορεί να οµονοήσει! 
Αυτή η συνθήκη µας κάνει να αντιληφθούµε ότι οι συγκεκριµένοι άνθρωποι αξίζουν κυρίως την προσοχή µας, την αγάπη µας, τον σεβασµό µας!
Ο Μίλτος Τεντόγλου αποτελεί µία τέτοια πολύ ξεχωριστή, µοναδική περίπτωση τεράστιου αθλητή και ανθρώπου που συνεχώς µας εκπλήσσει πάντα ευχάριστα µε τις δηλώσεις του αλλά και τις πράξεις του!
Η είδηση ότι ευγενικά «αρνήθηκε να είναι ο σηµαιοφόρος» της ελληνικής ολυµπιακής οµάδας που θα παρελάσει στο Παρίσι στην έναρξη των Ολυµπιακών Αγώνων, σήκωσε ως ήταν φυσικό πολλή συζήτηση µε σχολιαστές κυρίως των µέσων κοινωνικής δικτύωσης να σχολιάζουν... ποικιλοτρόπως ως είθισται δίχως οι πλείστοι αυτών να γνωρίζουν επακριβώς τα γεγονότα!
Ο ίδιος λοιπόν ο Μ. Τεντόγλου παρόλο που θα βρίσκεται στο Παρίσι για την προετοιµασία του, εξήγησε τους λόγους της άρνησής του!
Η διαδικασία στην Τελετή Έναρξης κρατά περίπου 5-6 ώρες κάτι «αποτρεπτικό για τον ίδιο καθώς σε συνδυασµό µε τις ώρες που θα χρειαστεί για τη µετακίνησή του θα τον κουράσει αρκετά, µε αποτέλεσµα να χάσει προπονήσεις που µπορούν στο τέλος να του κοστίσουν πολύτιµα εκατοστά», όπως διαβάζουµε.
Τελικά σηµαιοφόροι ορίστηκαν οι Γιάννης Αντετοκούνµπο και Αντιγόνη Ντρισµπιώτη!
Αυτούς αλλά και όλους τους άλλους αθλητές µας θα παρακολουθήσουµε και θα χαρούµε πολύ µε τις προσπάθειές τους και µακάρι και µε τις επιτυχίες τους! 

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 10.7.2024) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου