Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΜΟΥ
Η ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ Μ 'ΕΝΑ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ



Φίλες και φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο!
Για την τελετή αδελφοποίησης του Λυκείου Βάμου με το Λύκειο Μακαρίου Γ’ της Λάρνακας Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου τ.ε., ο λόγος στο σημερινό Παιδότοπο. Ηθελα να ήμουν εκεί!… Και ως δημοσιογράφος της στήλης για να περιγράψω τις στιγμές της όλης διαδικασίας που άρχισε, σύμφωνα με το πρόγραμμα με χαιρετισμούς, κορυφώθηκε με την τελετή της αδελφοποίησης, συνεχίστηκε με ποικίλλες καλλιτεχνικές δράσεις και ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις και τέλειωσε με γεύμα αγάπης στις τάβλες της κρητικής φιλοξενίας. Και ως παλιός δάσκαλος για να αισθανθώ την αύρα της ικανοποίησης που ένιωσαν οι δάσκαλοι των δυο σχολείων απ’ το όλο αποτέλεσμα. Κυρίως όμως, ως “παλαι ποτέ” των χρόνων της οδοιπορίας και της απορίας, μαθητής του Γυμνασίου και του Λυκείου Βάμου…
Σαν να ήμουν εκεί! Κατάπολλα σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρότασή μου, κύριε λυκειάρχη, κυρία Αγγελική και καλά μου Αποκορωνιωτάκια! Με τέτοιους δασκάλους και τέτοιους μαθητές, όντως τα καλύτερα έρχονται! Και στην Κύπρο με το καλό! Πάντα στη διάθεσή σας…
Σας χαιρετώ
με αγάπη όλους!
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης,
δάσκαλος

Ποτέ δεν πίστευα ότι η ιδέα μου να αδελφοποιηθεί το σχολείο μας με το Λύκειο Μακαρίου Γ΄ της Λάρνακας θα εξελισσόταν σε ένα τριήμερο χαράς, δημιουργικότητας, ζωντάνιας και ουσιαστικής παιδείας. Τόσο οι μαθητές μας όσο και οι Κύπριοι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε η τελετή αδελφοποίησης να έχει ουσία, περιεχόμενο και πολύ συναίσθημα. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που η προσπάθειά μας για ανάδειξη του ΓΕΛ Βάμου συνεχίζεται με σταθερά και πετυχημένα βήματα. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν στην οργανωτική επιτυχία της εκδήλωσης. Είμαι σίγουρος ότι τα καλύτερα έρχονται …
δρ Ι.Π. Αμπελάς, Δ/ντής ΓΕΛ Βάμου

Ο εντοπισμός του ιδανικού εταίρου είναι προφανώς το πρώτο βήμα για μια πετυχημένη αδελφοποίηση και εμείς πετύχαμε σ’ αυτό! Αποκτήσαμε ένα σχολείο “αδελφό”, το Λύκειο Μακαρίου Γ΄ της Λάρνακας. Παιδιά και συνάδελφοι εξαιρετικοί μάς επισκέφτηκαν με πολύτιμες αποσκευές την αγάπη, την ζεστασιά και τον κοινό πολιτισμό. Ηταν πραγματικά μια πολύ συγκινητική εκδήλωση!
Αγγελική Σουμαλά, Φιλόλογος


Για εμένα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ποικίλα συναισθήματα με κατέκλυσαν: χαρά που γνώρισα νέους συνομήλικους ανθρώπους, ευγνωμοσύνη για το ταξίδι, τον πολιτισμό και τις δράσεις που μου παρουσίασαν. Λύπη για τα προβλήματα της Κύπρου. Ελπίζω αυτή η φιλία να συνεχιστεί και στο μέλλον.
Γεωργία Χατζηδάκη, μαθήτρια Β3
Οι Κύπριοι μου άφησαν την καλύτερη εντύπωση! Ήταν πολύ κοινωνικά παιδιά και όλα τους υπέροχοι χαρακτήρες. Πιστεύω ότι είμαι πολύ τυχερή που τους γνώρισα και σίγουρα το ότι σε λίγες μέρες θα βρισκόμαστε εκεί είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Δέθηκα αρκετά με τα παιδιά και ελπίζω να μην χαθούμε, φυσικά δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο ωραία περάσαμε.
Μαρία Μαριδάκη, μαθήτρια Α2
Η επίσκεψη ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Τα παιδιά αποδείχτηκαν πολύ οργανωμένα και ταλαντούχα, σ’ ό,τι είχαν ετοιμάσει και μας παρουσίασαν. Με εξέπληξε υπερβολικά όταν είδα πόσο συγγενική είναι η χοροί των τόπων μας. Ωστόσο, το όλο θεατρικό με τη στάμνα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Εγώ είχα την τιμή να συνοδεύσω τα παιδιά σε μια κοντινή ξενάγηση και κατά τη γνώμη μου περάσαμε πολύ ωραία.
Aννα Κοτζαμπασάκη,
μαθήτρια Α1




Τις καλύτερες εντυπώσεις αποκομίσαμε από την αδελφοποίηση με το Λύκειο Μακαρίου Γ’. Δεθήκαμε αμέσως με τους μαθητές της Κύπρου και αυτή η φιλία θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο με την επίσκεψή μας στην Κύπρο. Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσίαση που μας είχαν ετοιμάσει και πολύ ενδιαφέρον ήταν τα πολλά κοινά στοιχεία της κρητικής και της κυπριακής παράδοσης.
Πηνελόπη Καυκαλά, μαθήτρια Β1


Πολλά ήταν τα αισθήματά μου από την αδελφοποίηση που συνέβη στο σχολείο μας. Αρχικά, ένιωσα καταπληκτικά διότι γνώρισα καινούριους φίλους και ανταλλάξαμε απόψεις. Ηταν υπέροχο το ότι συμμετείχαμε μαζί σε δράσεις και εκδρομές. Τέλος, τα δρώμενα που παρουσιάστηκαν ήταν σπουδαία και πρωτόγνωρα.
Στράτος Καρκάνης, μαθητής Α1

Μόνο καλές εντυπώσεις θα μπορούσε κανείς να αποκομίσει από την αδελφοποίηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του ΓΕΛ Βάμου και του Λυκείου Μακαρίου Γ΄ της Λάρνακας. Μαθητές και από τα δύο σχολεία προετοίμασαν και παρουσίασαν αποσπάσματα από θεατρικά έργα, τραγούδια και χορούς, προκαλώντας το θαυμασμό των θεατών, κάνοντας δυνατή την ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων, με μια χώρα που είναι κομμάτι της πατρίδας μας και της ιστορίας μας.
Κατερίνα Ζούλη, μαθήτρια Β1

Η μέρα που αδελφοποιήθηκε το σχολείο μας με το Λύκειο Μακαρίου Γ’ Λάρνακας ήταν για μένα μια μοναδική ημέρα. Oχι μόνο γνώρισα καινούρια υπέροχα άτομα, αλλά είχα την ευκαιρία να αντικρίσω κάτι το μοναδικό. Τόσα παιδιά άγνωστα μεταξύ τους με πολλά κοινά βέβαια να μιλούν, να χορεύουν, να γελούν όλα μαζί σαν να γνωρίζονταν χρόνια. Αυτή η τεράστια αγκαλιά που άνοιξαν τόσο τα παιδιά από την Κύπρο όσο και οι συμμαθητές μου ήταν κάτι πρωτόγνωρο που θα τα ξαναζούσα δεκάδες φορές χωρίς δεύτερη σκέψη.
Αριάδνη Πετρουλάκη, μαθήτρια Β2

Η αδελφοποίηση του Λυκείου Βάμου με το Λύκειο Μακαρίου Γ’ Λάρνακας της Κύπρου μου έφερε ιδιαίτερη ευχαρίστηση γιατί κατάφερα να γνωρίσω άτομα από έναν τόπο με μεγάλη ιστορία και να συζητήσω μαζί τους για διάφορα είδους θέματα. Επίσης, είχα την ευκαιρία να πάω μιλήσω για πρώτη φορά σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Νομίζω πως θα μας μείνουν αξέχαστες αυτές οι εμπειρίες.
Σήφης Κατσούλης, μαθητής Β1


Η μέρα αυτή θα μου μείνει αξέχαστη. Γνώρισα πολλά παιδιά με τα οποία οι ομοιότητες στον τρόπο ζωής και την παράδοση ήταν πολυάριθμες. Γίναμε όλοι μια αγκαλιά και το αίσθημα αυτό της αδελφοποίησης ήταν πολύ συγκινητικό. Είναι μία από τις εμπειρίες που θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή.
Ολγα Νικολοζάκη,
μαθήτρια Β2









Το σχολείο μου είχε την ευκαιρία να αδελφοποιηθεί με το Λύκειο Μακαρίου Γ΄ Λάρνακας. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που είχα την ευκαιρία να πάρω μέρος στις εκδηλώσεις που έγιναν. Μέσα από την αδελφοποίηση δημιούργησα φιλίες και απέκτησα γνώσεις που δεν πίστευα ποτέ ότι θα είχα.
Μαρία Κατσούλη,
μαθήτρια Α1

Από την αδελφοποίηση του ΓΕΛ Βάμου με το Λύκειο Μακαρίου του Γ’ Λάρνακας, περιμέναμε όλοι με ανυπομονησία να γνωρίσουμε τα παιδιά από την Κύπρο. Παιδιά με το οποία χορέψαμε, τραγουδήσαμε, συζητήσαμε και μοιραστήκαμε κοινές ανησυχίες, όνειρα και στόχους για το μέλλον. Επίσης, επισκεφτήκαμε τον ραδιοφωνικό σταθμό Δίκτυο 91,5, στον οποίο συζητήσαμε για την αδελφοποίηση των δύο λυκείων. Αποκτήσαμε όλοι μοναδικές εμπειρίες που θα μας μείνουν αξέχαστες.
Αργυρώ Βαρδάκη,
μαθήτρια Β1

Χανιώτικα νέα (11.03.2017)

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για τη συμβολή σας στην ανάδειξη των δημιουργικών προσπαθειών του σχολείου μας. Παναγιώτης Αμπελάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ! ΑΙΩΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΒΑΜΙΑΝΟΥ ΣΚΟΛΕΙΟΥ! ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΙ!!!!

      Διαγραφή