Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΤΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ, Τ' ΑΠΛΥΤΑ, ΤΑ ΚΑΚΟΦΟΡΜΙΣΜΕΝΑ


 
 
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης 
«Αλητεία!» αυτή τη λέξη ανέφερε φίλος μου για την περίπτωση του βουλευτή Πάτση!
Είπαμε κι εγώ κι αυτός κι άλλα που δεν τα βάζει αυτός εδώ ο λιγοστός χώρος!
Και το ερώτημα είναι: αφού όλοι εγνώριζαν γιατί τώρα η αποκάλυψη... της συγκάλυψης; Παιχνίδια πολιτικής καλά δομημένα θα σκεφτούν οι πιο υποψιασμένοι!
Αλλά εδώ στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε και με το ανήθικο και αδιανόητο του θέματος! Και πάλι οι πιο κυνικοί θα πουν «μα για ποια ηθική μας τσαμπουνάς; Αυτή έχει προ πολλού πάει περίπατο»!
Ο εμπαιγμός λοιπόν, η κοροϊδία βασιλεύουν και στο... “Βασίλειο της Δανιμαρκίας”!
«Υπάρχει μεγαλύτερο σκάνδαλο από την αρπαγή περιουσιών από εκείνους που οφείλουν να προστατεύουν τα συμφέροντα του απλού πολίτη;», διερωτώμαι, και το θέτω με πολλή κομψότητα!
Ωστόσο δεν μένω μόνο στην παραπάνω… ρητορική ερώτηση!
Αυτή η  καθόλα ανήθικη περίπτωση του περί ου ο λόγος βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου, δεν θα μπορούσε να υφίσταται δίχως την ανοχή αλλά και την άμεση ή έμμεση “συμμετοχή” άλλων ισχυρών παραγόντων στις… μπίζνες!

Γι’ αυτό είναι τουλάχιστον υποκριτικό να κάνουν κάποιοι ότι πέφτουν από τα σύννεφα!
Σε μια Ελλάδα που οι πολίτες της αντιμετωπίζουν επί πολλά χρόνια, πλείστα και ποικίλα προβλήματα, οι εκπρόσωποί τους αλλά και οι συν αυτοίς, απλά και δίχως αιδώ προσπαθούν να επωφεληθούν πάνω στις πλάτες των… κακομοίρηδων!
Και κάτι τελευταίο: η περίπτωση Πάτση και οι όποιες συναλλαγές του γίνονταν υπό το φως του ήλιου και όχι πίσω από κλειστές πόρτες ή μέσα σε κρεβατοκάμαρες! Άλλη μια παραδοξότητα που μας κάνει να απορούμε πώς και δεν βγήκε το θέμα νωρίτερα!
Υπάρχει βέβαια και μια παροιμία που λέει: «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»!
Τι έχουμε να δούμε ακόμη!!!
 
Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 2.11,22)  

https://www.haniotika-nea.gr/ta-leromena-t-aplyta-kai-ta-kakoformismena/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου