Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΔΩ, ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΚΕΙ

ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ¨ΜΑΡΤΥΡΙΑ"

Τριάντα χρόνια “Μαρτυρία”… Τριάντα χρόνια διαρκούς εθελοντικής προσφοράς και διακονίας! Για τον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου που ξεκίνησε να εκπέμπει τον Νοέμβριο του 1992 στα 95,5 FM με εμπνευστή και δημιουργό του τον τότε μητροπολίτη, πρώην αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο Αθανασιάδη και με διευθυντή τον τότε πρωτοσύγκελλο και νυν μητροπολίτη μας Δαμασκηνό Παπαγιαννάκη και συνεχίζει, χωρίς διακοπή να εκπέμπει σε 24ωρη βάση, ο λόγος. Με αφορμή τα γενέθλια του που γιορτάστηκαν την προηγούμενη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης. Ευλογία για όλους που βρεθήκαμε εκεί “ξετρουλιάζοντας” τους χώρους του. Ιδιαίτερη, ωστόσο για μένα, όπως και σε άλλους άλλωστε, γιατί στη “Μαρτυρία” έκανα τις πρώτες δικές μου ραδιοφωνικές εκπομπές, είτε μόνος μου είτε με παιδιά του 9ου Δημ. Σχ. Χανίων – τι εμπειρία κι αυτή! Δύο ογκώδεις φάκελοι γι’ αυτές υπάρχουν και μου τις θυμίζουν στο αρχείο μου. Ελάχιστη βέβαια, για να μην πω αμελητέα, η όποια προσφορά μου, σε σύγκριση με την προσφορά τόσων άλλων, όλων εθελοντική!..

 

 

 

«Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως μας ακούγεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή και μέσα από την ιστοσελίδα του σε κάθε γωνιά της υδρογείου. Σήμερα, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του σταθμού, στα δυο ψηφιακά στούντιο διακονούν δύο ηχολήπτες και παράγουν ραδιοφωνικό πρόγραμμα 75 εθελοντές συνεργάτες». Τα που σημειώνει, μεταξύ των άλλων, προλογίζοντας το ιδιαίτερα καλαίσθητα επιμελημένο φυλλάδιο που κυκλοφόρησε με αφορμή τα 30 χρόνια του Σταθμού ο και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Μητρόπολης, άξιος διευθυντής του Ευστράτιος Χατζηδάκης. Μια σύντομη περιδιάβαση στις σελίδες του “μαρτυρεί” πολλά για το συντελούμενο έργο. Άξια πολλών “εύφημων μνειών” η “Μαρτυρία”, με τους ξεχωριστούς συνεργάτες της για το συντελούμενο έργο, με πρώτο βέβαια τον ιδιαίτερα αγαπητό επίσκοπο Δαμασκηνό, που εμπνέει και καθοδηγεί με το παράδειγμά του.

«Χρόνια πολλά ευχόμαστε στο Ράδιο – Μαρτυρία/ τριάντα χρόνια συναπτά εκπέμπει ευλογία». Μια απ’ τις μαντινάδες που είπαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, φέρνοντας την τούρτα του Σταθμού με τα 30 κεράκια μικρά παιδιά, από την εκπομπή “Γύρω γύρω όλοι”, με τις δασκάλες – παιδαγωγούς Ελένη και Αργυρώ Σεργάκη. Η κορύφωση για μένα της εν λόγω εκδήλωσης, που ήταν αφιερωμένη και στα 100 χρόνια απ’ τη Μικρασιατική Καταστροφή και περιελάμβαναν εκτός από τους χαιρετισμούς σχετική ομιλία απ’ τη φιλόλογο αρθρογράφο και παραγωγό του Σταθμού Έφη Μαλτέζου και τραγούδια απ’ την υπέροχη χορωδία Αλικιανού “Ο Άγιος Γεώργιος ο Διβόλης”. Χρόνια πολλά και από μένα, “Μαρτυρία”! Καλή συνέχεια!

ΚΑΙ... ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γ. ΜΑΡΟΥΛΟΣΗΦΑΚΗΣ: O ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  - ΤΡΕΙΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟ 

 

 

 

Φ(θ)ανατικός αναγνώστης του “απόμαχου”, κατά δήλωση του, παλαίμαχου και ενεργού πάντα κατά τη γνώμη μου τυπογράφου – δημοσιογράφου Γιώργου Μαρουλοσηφάκη, όταν ανασύρει τις “μνήμες από παλιά”, όπως για παράδειγμα έκαμε τις προάλλες (βλ. “Χανιώτικα νέα”, 15 Νοεμβρίου) στο άρθρο του “Καντάδα στα Παλιά Χανιά”. Η “επιτομή” της δημοσιογραφίας και της τυπογραφίας ο ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους, τους πολλούς, που τον γνωρίζουμε πατέρας της (“κατά κύρη”) άξιας δημοσιογράφου Γιάννας Μαρουλοσηφάκη. Να σε διαβάζουμε όσο γίνεται πιο συχνά, αν γίνεται και καθημερινά στην εφημερίδα μας, και εφημερίδα της ζωής σου, καλέ μας φίλε! Και για να διδασκόμαστε απ’ το ύφος σου που αντανακλά το ήθος σου!

 

 

 

Τρεις μαντινάδες, εν είδει (απο)χαιρετισμού στον αγαπητό για όλους παπα-Στυλιανό Θεοδωρογλάκη που έφυγε παραμονές της Μεγάλης των Εισοδίων της Παναγίας γιορτής για τη Χώρα των Μακάρων από την και χωριανή του και συγγενή του Νεκταρία Θεοδωρογλάκη: «Ήθος, αξιοπρέπεια κουβέντες με ουσία/ για χρόνια υπηρέτησε πιστά την Εκκλησία», μας λέει στην πρώτη. «Στων Εισοδίων τον ναό υπήρξε στυλοβάτης/ στον δυστυχή και στον φτωχό ήταν συμπαραστάτης», μας λέει στη δεύτερη. «Παπάς αλλά και δάσκαλος κι όλοι οι μαθητές του/ εκτίμησαν και θαύμασαν τις τόσες αρετές του», μας λέει στην τρίτη…

 

https://www.haniotika-nea.gr/trianta-chronia-martyria/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου