Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΜΑΛΙΣΤΑ, ΚΥΡΙΕ ΖΑΜΠΕΤΑ

 

 Γράφει ο Νεκτάριος Ευ, Κακατσάκης

Mάλιστα κύριε Ζαμπέτα”, η μουσικοθεατρική παράσταση στο Ωδείο μας
Μάλιστα κύριες και κύριοι!
Απόλαυση σκέτη η μουσικοθεατρική παράσταση που παίζεται από την προηγούμενη εβδομάδα στο Ωδείο της πόλης μας με τίτλο “Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα”, από τη Στέγη Τεχνών σε σκηνοθεσία Μαρίας Λεκάκη, μουσική διδασκαλία Δέσποινας Δρακάκη και χορογραφίες της Ελτίνας Ταβουλάρη.
Κατάμεστη η αίθουσα το περασμένο Σάββατο και μάλιστα με τα περισσότερα εισιτήρια να έχουν προπωληθεί, ένα ακόμη δείγμα ότι η δουλειά των συντελεστών που ζουν στην πόλη μας, εκτιμάται ιδιαίτερα από το χανιώτικο κοινό που τους γνωρίζει και από άλλες παραστάσεις!
Και πώς όμως να ισχύει κάτι διαφορετικό;
Το “Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα” που παρακολουθήσαμε, με πρόζα, τραγούδι, χορό αλλά και ζωντανή μουσική -ιδιαίτερη μνεία σε όλους τους μουσικούς που έλαβαν μέρος- ήταν μια επαγγελματικότατη “δουλειά” όπως συνηθίζεται να αποκαλείται στη γλώσσα της πιάτσας!
Το κείμενο της παράστασης είναι του Πέτρου Ζούλια ο οποίος το έχει βασίσει στο βιβλίο της κόρης του Γιώργου Ζαμπέτα για τη ζωή του σπουδαίου αυτού συνθέτη και βιρτουόζου του μπουζουκιού!
Στην εν λόγω παράσταση, ο Γιώργος Ζαμπέτας ήταν παρών διά… της φωνής του (καταπληκτική η απόδοση από τον Δημήτρη Πουλιδάκη)!
Παρών όμως -κυρίως- λόγω των τραγουδιών του, του χαρακτηριστικού ηχοχρώματος ιδιαίτερα αναγνωρίσιμου από τους ακροατές τους!
Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε για τη συγκεκριμένη παράσταση· τα πηγαδάκια κατά το διάλειμμα αλλά και μετά το τέλος της αποδείκνυαν του λόγου το αληθές!
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές για το υπέροχο δίωρο που μας παρουσίασαν και μας έκαναν πραγματικά να ξεχάσουμε οτιδήποτε καθημερινό μας βαραίνει!
Για όσους δεν την είδαν, να σπεύσουν, θα παίζεται από αύριο Πέμπτη έως και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου!

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 9.11.2022)  

https://www.haniotika-nea.gr/eythyvola-kai-mi-2/

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου