Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ




Γράφει ο Νεκτάριος Κακατσάκης 

Οι δεκάδες ψυχές που δολοφονήθηκαν στα Τέµπη ζητούν δικαίωση!

∆ικαίωση ζητούν και οι συγγενείς τους! Οι πατεράδες τους, οι µανάδες τους! Τα αδέλφια τους! Οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους! ∆ικαίωση ζητούν οι σύζυγοί τους! Οι φίλοι τους! Όλη η Ελλάδα αυτό ζητάει! Τη δικαίωση περιµένει ο απλός κόσµος που δεν θέλει να ξεχάσει, ο κόσµος που θρήνησε και ακόµη συζητά και οργίζεται γι’ αυτό το έγκληµα!

Γιατί σε ένα έγκληµα, αυτός που εγκληµατεί πρέπει να τιµωρείται!

Σε ένα έγκληµα που έχει µαυροφορέσει εκατοντάδες σπίτια, το ελάχιστο που πρέπει να αποδοθεί είναι η ∆ικαιοσύνη! 

Αυτό ακριβώς επιζητούν οι συγγενείς των θυµάτων που ένα χρόνο τώρα φοβούνται για τη συγκάλυψη του εγκλήµατος· αν δεν είναι εξοργιστικό αυτό, αν δεν είναι ανήθικο, τότε οι λέξεις δεν έχουν κανένα νόηµα!

Το χειρότερο όλων είναι ότι από την πρώτη κιόλας στιγµή, παρακολουθούµε εµπλεκόµενους να λειτουργούν κατά της Αλήθειας και υπέρ της συγκάλυψης!

Κι είναι το παραπάνω γεγονός, µία ακόµη επιβεβαίωση -φεύ- ότι σε αυτόν τον τόπο οι ολίγοι, οι ολίγιστοι έχουν τη δύναµη απέναντι στους πολλούς!

Είναι η θλιβερή και εξοργιστική διαπίστωση ότι κάποιοι θεωρούν πως µπορούν να καθορίζουν και να αλλάζουν τον του των πραγµάτων, τον ρου της Ιστορίας! 

∆εν ξέρω αν ποτέ µπορέσουµε να τους υπερνικήσουµε αυτούς τους... ‘‘µηδαµινούς’’! Συνεχείς και σε πολλά επίπεδα οι µάχες που δίνονταν, δίνονται, θα δίνονται!

Εµείς τασσόµαστε µε τους συγγενείς των νεκρών του εγκλήµατος των Τεµπών!

Για να δικαιωθεί και ο όρος ∆ικαιοσύνη!

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 28,2,2024)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου