Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Τα συναντώ και πάντοτε, όποια ώρα κι αν διασταυρωθούν τα βήµατά µας, χαµογελώ κάποτε σκυφτός να κρύψω αυτό το χαµόγελο, άλλες φορές το αφήνω να φανεί, πάντοτε όµως χαµογελώ εντός µου και νιώθω εκείνες τις στιγµές την καρδιά µου να αναπεταρίζει!

Και όπως αποµακρύνοµαι από κοντά τους, κάνω προσευχή «Θε µου έχε τα καλά! Να ανοίξουν τα φτερά τους, να πετάξουν ψηλά, εκεί όπου το φως και τα όνειρά τους!».
«Η οµορφιά θα σώσει τον κόσµο», σκέφτοµαι! Έτσι ακριβώς όπως είχε γράψει ο Ντοστογέφσκι -δικό του το απόφθεγµα!
Αυτήν την οµορφιά χαίροµαι, κάθε που βλέπω τα καλά παιδιά σε παρέες ή κατά µόνας, όταν περιµένουν στη στάση των λεωφορείων ή σχολούν από τα σχολεία τους, καθώς κατευθύνονται προς στα φροντιστήριά τους ή περιµένουν έξω από αυτά, για να περάσει ο γονιός να τα πάρει!
Αυτήν την οµορφιά απολαµβάνω καθώς συνοµιλούν µεταξύ τους ή στέκονται αµίλητα και ποιος ξέρει πού να τρέχει ο λογισµός τους κι ενώ βρίσκονται µπροστά σ’ ένα… “κατώφλι”! Ένα από τα πολλά κατώφλια, ένα από τα πολλά σκαλοπάτια, έναν από τους δρόµους µιας ολόκληρης ζωής που τα περιµένει! Αυτήν τη θετική αύρα νιώθω τριγύρω µου, δεν είµαι ωστόσο αφελής· ξέρω πως η αγωνία τους, αυτών και των δικών τους, των δασκάλων τους είναι πραγµατικότητα, πλέον καλούνται να διαχειριστούν το άγχος και διάφορα άλλα δυνατά συναισθήµατα που όλα φυσιολογικά είναι: της νιότης, της Άνοιξης, της λαχτάρας, του ονείρου, των ονείρων!
Σε όλα τα παιδιά του Λυκείου που τώρα γράφουν εξετάσεις, σε όλα τα παιδιά της Tρίτης Λυκείου που προετοιµάζονται για τις Πανελλήνιες, καλή δύναµη, καλή επιτυχία!
Και µε µία υποσηµείωση· είµαστε ευτυχείς, χαρούµενοι που υπάρχετε!
Η οµορφιά σας θα σώσει τον κόσµο!

(Χανιώτικα νέα, Τετάρτη 22.5.2024)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου