Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
mail:kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΦΛΕΒΑΡΟ κουτσά στραβά, απ’ ό,τι φαίνεται την βγάλαμε. Για να δούμε τώρα τι θα κάνουμε με τον Μάρτη που μας έρχεται όλος φούρια σε δυο μέρες. Εκεί να δείτε τι πάει να πει γδάρσιμο! Εκεί να δείτε παλούκια που έχουμε να πηδήσουμε!

ΤΡΟΜΑΞΑΤΕ; Μην τα παίρνετε όλα όσα έγραψα, όπως κι όλα τα άλλα που γράφονται και ακούγονται στα σοβαρά. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει/ δεν την σκιάζει κρίση καμιά/ μόνo λίγο καιρό ξαποσταίνει/ και ξανά προς την ανάκαμψη τραβά. Μην το ξεχνάτε αυτό! Τραγουδάτε το όπου κι αν βρίσκεστε όποια ώρα κι αν είναι...

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ η προχθεσινή. Ως εδώ και μη παρέκει. Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν κι όχι οι εργαζόμενοι που δεν φταίνε σε τίποτα, βροντοφώναξαν. Αδικο έχουν;

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ δεν έχουν άδικο, όμως... παντοαιωνίως, αυτό το “όμως” είναι που χαλάει τα πράγματα. Αυτό φταίει που την “νύφη” μόνο αυτοί που φταίνε δεν την πληρώνουν.

ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΩ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ προϊόντα... Δεν ψωνίζω γερμανικά προϊόντα... Δεν ψωνίζω γερμανικά προϊόντα... Οχι, δεν κόλλησε η βελόνα. Εκατό φορές πρέπει να το γράψω για να το εμπεδώσω.

ΑΝ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ οι Γερμανοί τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας χρωστούνε απ’ το χρυσάφι που αρπάξανε, θα γλιτώναμε από πολλές περιπέτειες. Και βεβαίως αν είχε και η γιαγιά μου καρούλια, θα ήτανε πατίνι.

ΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΤΑ ’ΠΕ στους Γερμανούς ο Κάρολος Παπούλιας, σε ήχο βαρύ τους τα ’ψαλε ο Φίλιππος Πετσάλνικος, χοντρά τους τα ’χωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Εκαμε τη μούρη τους κρέας.

ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΙΘΑΡΑΣ κολλά τ’ αυτί του πιθαριού. Αυτό μου ’πε ο φίλος μου ο γερω-δάσκαλος όταν τον ρώτησα, πώς είδε την απάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ σχετικά με τις ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες του νομού μας από την καρπόπτωση των ελιών.

ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ με πρωτεύουσα την... Χώρα Αποκορώνου και δήμος Σελίνου με πρωτεύουσα την... Χώρα Σελίνου. Κατά το δοκιμασμένο της επαρχίας Σφακίων με πρωτεύουσα την Χώρα Σφακίων. Αλλουνού παπά Ευαγγέλιο να βρει τις... χώρες του Αποκορώνου και του Σελίνου.

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΕΦΕΤΟΣ ο Πρωτοστάτης Αγγελος θα πει στην Θεοτόκο το “Χαίρε”. Χαράς σ’ εκείνον που θα τον δει την ώρα που αφήνει τη θέση του στην αριστερή πύλη και κατευθύνεται στην εικόνα της!

Κ. ΑΝΤΩΝΗ ΠΛΥΜΑΚΗ, Χανιά: Θαυμασμός! Η πρώτη λέξη που ’ρθε στον νου μου με το που πήρα στα χέρια μου το τελευταίο σου βιβλίο, το 5ο της σειράς για τα Χανιά και ειδικά για τη Λευκά Ορη, τον συλλεκτικό τόμο “Μνήμες Σαμαριάς” που είχες την καλοσύνη να μου στείλεις. Πόσο πιο φτωχός θα ήταν αλήθεια, ο τόπος μας αν έλειπε η διαχρονική προσφορά σου! Πόσο πιο μεγάλη γίνεται η μέσα μας Κρήτη με την παρουσία σου!

ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ είχαν αναθέσει στον Αριστείδη το αξίωμα του δικαστή. Μια μέρα, λοιπόν, δυο πολίτες ήρθαν να ζητήσουν το δίκιο τους για μια κτηματική διαφορά που είχαν. Ο ένας απ’ αυτούς για να προδιαθέσει τον Αριστείδη δυσμενώς απέναντι του αντιδίκου του, του θύμησε κάποιο κακό που ο άνθρωπος εκείνος είχε κάνει άλλοτε στον Αριστείδη. “Εδώ δικάζεται τώρα η υπόθεσή σου και όχι η δική μου”, του είπε από το βήμα ο Αριστείδης και δεν τον άφησε να συνεχίσει.

“Χαίρε του προβάτου και του ποιμένα μάνα·/ χαίρε καταφυγή,
όπου ξαποσταίνουν οι πιστοί./ Χαίρε προπύργιο εναντίον αοράτων εχθρών·/ χαίρε, εισιτήριο του Παραδείσου./ Χαίρε, γιατί ο ουρανός
ευφραίνεται μαζί με τη γη./ Χαίρε, γιατί η γη γιορτάζει μαζί
με τον ουρανό”.
Από τον Ακάθιστο Υμνο (μετάφραση Ι.Μ. Χατζηφώτη)

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Χανιώτικα Νέα(26.02.09)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου