Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο

ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΑΦΟΥ μύρισε καλοκαίρι, με τη βοήθεια και της αφρικάνικης σκόνης τελευταία, ο Φλεβάρης, έδειξε ότι θέλει να το γυρίσει στο χειμωνιάτικο. Παλιά του τέχνη κόσκινο, το κόψιμο των φλεβών του. Για να δούμε, αν θα τον δούμε να την εξασκεί ή αν θα την αφήσει για τον Μάρτη, τον κακό παλουκοκαύτη.

ΜΗΝ ψάχνετε να βρείτε τι κρύβεται πίσω από τις γραμμές του παραπάνω "πεταχτού". Τίποτα απολύτως δεν κρύβεται. Απλά μ' ένα στην κυριολεξία μετεωρολογικό "πεταχτό" είπα ν' αρχίσω, μια που από χθες μεταφορικά κακοσύνεψε ακόμα περισσότερο, με τον ερχομό των διαφόρων ελεγκτών, ο καιρός της πατρίδας μας.

ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ έρχονται! Ο τίτλος του έργου που παιζόταν τώρα και κάποιους μήνες. Οι ελεγκτές είναι εδώ! Ο τίτλος του έργου που θα παίζεται για κάποια χρόνια. Οι ελεγκτές να πάνε στον αγύριστο και να μας αφήσουν να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Η περίληψη ενός έργου που θα μείνει στα αζήτητα.

ΘΑ ΜΑΣ σώσουν, δεν θα μας σώσουν, θα μας σώσουν, δεν θα μας σώσουν, θα μας σώσουν, δε θα μας σώσουν... Ό,τι και να πει στο τέλος η μαργαρίτα την αμπωχτέ στον γκρεμό εγώ την φοβούμαι. Μακάρι να 'σουν μόνος σου, γερω-δάσκαλε!

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ της κινέζικης ημέρας μας τελείωσε πριν καν αρχίσει. Η σκληρή πραγματικότητα της ευρωπαϊκής νύχτας είναι εδώ. Λίγο φωτισμό, έστω από το Αμπού-Ντάμπι, βρε παιδιά! Λίγο φωτισμό από αραβικές γεννήτριες, μια που η ευρωπαϊκή ΔΕΗ έχει μπλακάουτ!

ΟΣΟ ΝΑ 'ΝΑΙ κάτι ψιλές, για να το πω λαϊκά, ο Κάρολος Παπούλιας της Ανγκελα Μέρκελ της τις έριξε. Καιρός ήταν, ε. Πού να γυρίσει, όμως, αυτή να δει την καμπούρα της!

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ της αυριανής γενικευμένης και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα απεργίας. Οι μόνοι που δεν θ' απεργήσουν μου φαίνεται ότι θα 'ναι οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Κάποιοι πρέπει να ελέγξουν τους ελεγκτές της Κομισιόν, δεν πρέπει;

ΑΦΟΥ δεν θα το πάρει, σε καμία των περιπτώσεων το πρωτάθλημα Ελλάδας ή όπως αλλιώς το λένε τέλος πάντων, καταλάβατε εσείς, η ΑΕΚΑΡΑ μας, ας το πάρει τουλάχιστον ο ΠΑΟΚ. Η κόκκινη γραμμή της επιθυμίας που έχει ο γνωστών φ(θ)ανατικών αισθημάτων γείτονάς μου. Ώρες είναι να τον δω να σηκώνει τον μαύρο δικέφαλο αετό δίπλα δίπλα με τον οιονεί σηκωμένο κιτρινόμαυρο.

ΔΩΣΤΕ και σώστε. Τα αρχεία μου κοντεύουν ν' αδειάσουν από ιστορικά ανέκδοτα. Σε λίγο, σε ένα μήνα περίπου, δεν θα υπάρχει σάλιο. Αν θέλετε, λοιπόν, να μην κηρύξω πτώχευση, και να κάνω στάση δημοσίευσης του συγκεκριμένου είδους, ακολουθήστε το παράδειγμα του Γερω-Χαράλαμπου που μου έστειλε, καλά να 'ναι, το σημερινό.

ΕΝΑΣ ματαιόδοξος και φαύλος Αθηναίος έφτιαξε ένα πολυτελέστατο σπίτι και πάνω στην εξώπορτά του έγραψε με χρυσά γράμματα: "Κανένας ανάξιος δεν θα περάσει το κατώφλι αυτής της πόρτας!" Ο Διογένης που τα είδε όλα αυτά ρώτησε τον Αθηναίο: "Καλά, του λόγου σου από ποια πόρτα θα μπαίνεις;"

"Άγιος ανέραστος της ερημίας,/ ολιγόπιστος, κι ανήμπορος/ να ικανοποιήσει τα τάματα των πιστών, (τσίγκινα στέρφα στήθη, λαγόνες αγνές)/ έβαλε φωτιά στο εικονοστάσι του/ κι από φιλοτιμία, αποσύρθηκε/ στων ουρανών την ερημία."
Ποίημα του Κώστα Καλαπανίδα
από την ποιητική συλλογή "Βομβύκιο"
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Χανιώτικα Νέα(23.02.10.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου