Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ έφυγαν, ο Όλι Ρεν έρχεται! Μαζί μ' αυτόν μας έρχονται (προσέξτε τη διατύπωση, δεν λέω "μας φέρνει", λέω "μας έρχονται") και τα νέα μέτρα. Μόνα τους έρχονται. Σαν φυσικό φαινόμενο. Σαν την βροχή που πρέπει να πέσει και πέφτει, αφού δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να την κρατήσουν τα σύννεφα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην τυχόν και θιγούν από την βροχή των νέων μέτρων οι Τράπεζες και οι Πολυεθνικές! Προσοχή μην χάσουν την ανταγωνιστικότητά τους οι πρώτες και τα κέρδη τους οι δεύτερες! Προσοχή να μην καούν μαζί με τα χλωρά μας και τα ξερά τους!

ΒΡΕ ΠΩΣ αλλάζουν οι καιροί! Να δεις που εκεί που ούτε να τους βλέπουμε ούτε να τους ακούμε, θέλαμε τους Αμερικάνους, θα το ρίξουμε στο φλερτ μαζί τους. Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται.

ΤΟ ΚΑΛΟ το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι! Είναι κι αυτό μια άποψη. Μόνο που μπορεί και το άλλο μονοπάτι να 'χει επίσης τις ίδιες και χειρότερες παγίδες, μπορεί να βγάζει σε αδιέξοδο, μπορεί να οδηγεί στον γκρεμνό...

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ μονοπάτι, το κινέζικο μονοπάτι, το αραβικό μονοπάτι, το αμερικάνικο μονοπάτι. Από μονοπάτια επί χάρτου άλλο τίποτα. Ένα φωτεινό μονοπάτι, βρε παιδιά!

ΑΝΤΙ 12 εκατομμυρίων ευρώ μας πληροφορεί το "Έθνος" (7/2) πωλείται από τον τούρκο ιδιοκτήτη του το ανάκτορο της Μαγναύρας που το έχτισε ο Μέγας Κωνσταντίνος. Πόσα να πιάνει άραγε η Αρχαία Αγορά Γιώργο; αναρωτιέται "ο βοριάς" σ' ένα απ΄τα μποφόρ του στην "Χριστιανική" αναδημοσιεύοντας την είδηση. Πόσα να πιάνει η Ακρόπολη; αναρωτιέμαι εγώ. Αν είναι να πουλήσουμε κάτι, να πουλήσουμε για να ξεχρεώσουμε.

ΜΕΤΑ τις εκπτώσεις οι προσφορές. Μετά τις προσφορές το τζάμπα. Μετά το τζάμπα το πάρε κόσμε να σε πληρώσουν κι από πάνω. Εκεί θα καταλήξουμε στο τέλος. Να μου το θυμάστε! Ύστερα από το θάνατο του εμποράκου.

ΑΝ ΤΟ 'βλεπε πως ήτανε ληγμένο/ το κώνειο το τρισκαταραμένο/ θα ζούσε ακόμα ο σοφός Σωκράτης/ είπε ο ψυχίατρος ο Πολυκράτης. Για την αντιγραφή Παύλος Πολυχρονάκης, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Παβλής βεβαίως βεβαίως. Για την αντιγραφή της αντιγραφής βεβαίως, βεβαίως, βεβαίως, ο γράφων.

ΚΑΙ ΜΙΑ και το 'φερε η κουβέντα για τον Σωκράτη, τι θα λέγατε για την αναθεώρηση της δίκης του; Δεν μπορεί, εδώ γίνεται αναθεώρηση για την δίκη των Έξι, για την δίκη του Σωκράτη, που έγινε καραμπινάτη παραβίαση των δικονομικών δεδομένων δεν θα γίνει;

“ΔΥΤΙΚΑ του Ομήρου", με καπετάνιο τον πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητή Γιάννη Φίλη, μας καλεί να ταξιδέψουμε μεθαύριο Δευτέρα, για μια περίπου ώρα, απ' τις 7-8 μ.μ. περίπου, ο δήμος Χανίων. Για την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής, του εξ Ασίνης ορμώμενου ξεχωριστού συμπολίτη μας, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, ο λόγος. Πολλοί, πιστεύω, οι πιστοί που θα προσέλθουν.

ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ πως ο ρωμαίος αυτοκράτορας Τίτος κατά τη διάρκεια κάποιου επίσημου δείπνου, θυμήθηκε πως εκείνη την ημέρα δεν είχε κάμει καλό σε κανέναν άνθρωπο. Διέκοψε, λοιπόν, το φαγητό του και τινάχτηκε από τη θέση του αφήνοντας ένα ξεφωνητό: Diem Perdidi! (Δηλαδή: Έχασα μια ημέρα!)

"Στη δεύτερη πάροδο του 20ού αιώνα/ οι πιο πολλοί ήταν απορροφημένοι από την επιθυμία/ που εφορμούσε στο χρόνο καθέτως./ Δεν πρόσεξαν τη φύση που ισοπεδώνει/ μιλάει οικονομία/ κι όταν να παίξει θέλει η ζωή διδάσκει/ όπως εκείνο τον φευγάτο σπίνο/ που βάλθηκε να φωτίζει τα λιόδεντρα./ Οι πιο πολλοί ήταν απορροφημένοι/ καθώς ακύρωναν τα παίγνια της φύσης/ επιβεβαιώνοντας με την επίπεδη ανωνυμία τους/ την υπέρτατη δικαιοσύνη."
Το ποίημα "Δίκαιο αξίωμα" του Γιάννη Φίλη.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)
(Χανιώτικα Νέα,27.02.10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου