Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ…


Γκαζόζα στα τρία για τις φθινοπωρινές νύχτες

Γράφει ο NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
kak_nektar@yahoo.gr

Αργησε, αλλά ήρθε το... φθινόπωρο και φέτος! Αίφνης ανοίξαν οι ουρανοί εκεί που δεν το περιμέναμε. Δίχως μπουμπουνητά, δίχως αστραπές!
Και το καλοκαίρι; Αφαντο! Τι στο καλό συμβαίνει; Ακόμη κι ο καιρός τα ’χει παίξει με αυτήν την κατάσταση που βιώνουμε! Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς! Βοηθήστε με...
Να θες να αγιάσεις και να μη μπορείς. Εγώ -στ’ αλήθεια σας το λέω- ήθελα σήμερα να γράψω ένα ωραίο κειμενάκι για το τέλος του 'Νησιού', την τηλεοπτική σειρά που σε πάρα πολύ κόσμο -ανάμεσα σε αυτούς κι εγώ- κρατούσε όμορφη συντροφιά τα Δευτεριάτικα βράδια, να επαινέσω τους πάντες, να αφήσω σκέψη και συναισθήματά να με παρασύρουν, να αφεθώ στην ωραία αίσθηση που απέπνεε η σειρά αλλά... όλοι τριγύρω μου μιλούν για γκαζόζες και με παρασέρνουν!
Ε, δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος να λοξοδρομήσει!
Εξάλλου, 'πώς να το κρύψομεν άλλωστε', αφουγκράζομαι τον παλμό της επικαιρότητας εγώ...
Πάντως απ’ όλα αυτά τα 'ωραία' που συμβαίνουν, αυτό που τουλάχιστον εγώ καταλαβαίνω είναι ότι: ο γιαλός είναι στραβός, εμείς στραβά αρμενίζουμε και κατά πως φαίνεται, από το πολύ στραβοαρμένισμα έχουμε πέσει σε ξέρα και δεν το ξέρουμε!
Ή θέλουμε να κάνουμε πως δεν το γνωρίζουμε! Διότι δεν νοείται αυτό που συμβαίνει: βδομάδα τη βδομάδα, μας πιέζουν όλο και περισσότερο, όλο και παραπάνω!
Για μπάστα ρε φίλε! Τρώει η μούρη χώμα και συ εξακολουθείς να βαράς; Την ψυχολογία του πόπολου την έχεις κάνει 'κομμάτια σπασμένα οράματα' που λέει και ’κείνο το γνωστό τραγουδάκι!
Και δεν μας φτάνουν όλα τ’ άλλα, μας φορολογείς και τη γκαζόζα που όπως και να το κάνεις την πίναμε και ξεχνιόμασταν κάπου - κάπου!
Δηλαδή πού θα πάει αυτή η κατάσταση;
Εγώ θα σου πω πού θα πάει αυτή η κατάσταση: μας βλέπω σε λίγο καιρό -τώρα που αρχίζει και φθινοπωριάζει- να μαζευόμαστε σε σπίτια, να βάζουμε ρεφενέ για να πάρουμε καμιά - δυο γκαζόζες -βρε ας είναι και τρεις, μια ζωή την έχουμε- να τις βάζουμε στη μέση και να αναθυμόμαστε τις παλιές καλές εποχές παρακολουθώντας στις ειδήσεις της tv, τους ευγενικούς Ισπανούς να κοιμούνται σε πλατείες της χώρας τους και να διαδηλώνουν για την οικονομική κρίση, την ανεργία κ.λπ. με ένα από τα βασικά τους συνθήματα: 'Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουν οι Ελληνες'!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου