Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ…


Γράφει ο NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
kak_nektar@yahoo.gr


Σήμερα μ’ έχει πιάσει το... σοβαρό μου και υπό αυτή τη διάθεση καταγράφω τα παρακάτω... Ισως κάποιοι να περίμεναν να διαβάσουν για τον Στρος Καν και για την καμαριέρα του ξενοδοχείου! Οχι δεν πρόκειται να αναλωθώ με το συγκεκριμένο θέμα! Εστω κι αν ο συγκεκριμένος κύριος ΔΝΤ έχει εδώ και αρκετό καιρό εισβάλει διά της ιδιότητάς του στις ζωές μας... και τον 'νιώθουμε' κοντινό μας άνθρωπο! Εξάλλου, τι θα μπορούσα να προσθέσω επιπλέον στα όσα έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας; Απολύτως τίποτα! Το κουτσομπολίστικο του πράγματος και της πλάκας που έχει αναπτυχθεί γύρω από τον κυριούλη αυτόν δεν με αφορά!
Και για να είμαι ειλικρινής τις περισσότερες φορές το συγκεκριμένο 'είδος' με ενοχλεί κιόλας, με φοβίζει! Γιατί, πολύ απλά -όπως γύρω και από την είδηση αυτήν καθ’ αυτήν- αναπτύσεται μια παραφιλολογία που δεν εξυπηρετεί σε τίποτα παρά μόνον προσθέτει υλικό... άχρηστης πληροφόρησης 'για να περνάμε τον καιρό μας'! Κάποιοι λένε ότι σχεδόν ξεχνιούνται από τα καθημερινά προβλήματά τους μιλώντας και για τη συγκεκριμένη περιπέτεια του διευθύνοντα σύμβουλου του ΔΝΤ. Οπως ξεχάστηκαν και ήδη ξέχασαν το θέμα με τον αληθινό ή ψεύτικο θάνατο του Μπιν Λάντεν ή με τον πριγκιπικό γάμο της Βρετανίας! Ομως ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε και τα πιο σοβαρά θέματά μας!
Οσο για μένα, νομίζω ότι αυτή η... απασχόλησή μας είναι από τις αιτίες που έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει! Ισως να μην είναι η κυριότερη, αλλά σίγουρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο· πλέον είναι ενδεικτική για το πώς διαχειριζόμαστε και αναλύουμε τις καταστάσεις ως λαός, ως πολίτες τούτου του κράτους! Στην ουσία οδηγούμαστε σε αυτήν την οδό από τους ειδικούς του είδους...
Δυστυχώς, στη σημερινή εποχή των υπερβολικών ταχυτήτων δεν μας μένει χρόνος για την απαραίτητη πολλαπλή εξέταση των δεδομένων, ώστε να φτάσουμε σε χρήσιμα συμπεράσματα ή έστω σε κάποια δικά μας συμπεράσματα! Γινόμαστε φερέφωνα -άθελά μας και μη συνειδητά- των κάθε λογής ειδήσεων - θέσεων που τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται να μπούμε στον κόπο να ελέγξουμε και να ψάξουμε λίγο πιο προσεκτικά!
Είναι κι αυτό ακόμη ένα δείγμα της αμερικανοποιήσεώς μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου