Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Είναι κοινό μυστικό πως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα τρίζει. Παρότι οι διάφοροι Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε αρμενίζουν αμέριμνοι κι ατάραχοι, το παγόβουνο βρίσκεται μπροστά. Από το Ζάγκρεμπ μέχρι τη Μαδρίτη κι από το Δουβλίνο μέχρι τη Νάπολη όλο και περισσότεροι πολίτες συνειδητοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτό που εδώ και δεκαετίες τούς πλασάρεται ως το "κοινό σπίτι όλων
Δείτε περισσότερα... ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Θεοκλής Αντ. Κακατσάκης


ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗ

Θεοκλής Αντ. Κακατσάκης

Είναι κοινό μυστικό πως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα τρίζει. Παρότι οι διάφοροι Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε αρμενίζουν αμέριμνοι κι ατάραχοι, το παγόβουνο βρίσκεται μπροστά. Από το Ζάγκρεμπ μέχρι τη Μαδρίτη κι από το Δουβλίνο μέχρι τη Νάπολη όλο και περισσότεροι πολίτες συνειδητοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτό που εδώ και δεκαετίες τούς πλασάρεται ως το "κοινό σπίτι όλων". Εξώσεις στην Ισπανία, εργασιακός μεσαίωνας στην Ιταλία, πρόβλημα χρέους σε καμιά δεκαριά χώρες της Ένωσης, στήριξη της ΕΕ στη φιλοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου. Τα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα από το 2010 μέχρι και τις αρχές Ιούνη ήταν ο πρόλογος. Το μεταμοντέρνο πραξικόπημα των ΑΤΜ-το πρώτο τέτοιο στην ευρωπαϊκή ιστορία- και η υστερική προπαγάνδα των ΜΜΕ, όλα αυτά που ζήσαμε την τελευταία εβδομάδα δηλαδή- έχουν κανει και τους πιο ανυποψίαστους να αρχίσουν να καταλαβαίνουν. Να καταλαβαίνουν ότι η ΕΕ μεταλάσσεται στο πιο αντιδημοκρατικό και αντιδραστικό υπερεθνικό μόρφωμα που έχει γνωρίσει η ήπειρος μετά την Ιερή Συμμαχία της εποχής Μέττερνιχ. Να καταλαβαίνουν ότι τα προγράμματα "διάσωσης" διασώζουν μόνο τις τράπεζες, ευρωπαϊκές και ελληνικές.Δε γνωρίζω αν μετά το σαρωτικό 61,5% η κυβέρνηση εξαναγκαστεί σε οριστική ρήξη ή φτάσει σε συμφωνία. Δε γνωρίζω αν η συμφωνία αυτή θα είναι έντιμη, ανέντιμη, οδυνηρή ή ταπεινωτική. Δεν ξέρω αν ο κόσμος που αντιστάθηκε σαν ενας άνθρωπος κόντρα σε θεούς και δαίμονες την τελευταία εβδομάδα αντέχει να το ξανακάνει, και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί....Ένας κούκος, άλλωστε, δε φέρνει την άνοιξη.
Αυτό που είναι σίγουρο κατά τη γνώμη μου είναι το εξής: ή ένα νέο 1848, πανευρωπαϊκό και νικηφόρο, θα αλλάξει το ρου της ευρωπαϊκής ιστορίας προς όφελος των πολλών δημιουργώντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο ή οι ελίτ θα οδηγήσουν το ευρωπαϊκο σκάφος στα βράχια, αφού πρώτα θα εχουν εξοντώσει επιβάτες και πλήρωμα. Ας ελπίσουμε στο πρώτο... Ο δρόμος πάντως χαράχτηκε, η αρχή για τους λαούς της Ευρώπης έγινε και ό,τι και να γίνει με τις διαπραγματεύσεις το ΟΧΙ δε ξεγράφεται.
ΝΟ, THERE IS alternative....


https://www.facebook.com/theoklis.kakatsakis?fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου