Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Κόσμος πολύς, παιδιά αμέτρητα, μικρά και μεγάλα. Eνα πραγματικό πανηγύρι που όμως επιτελούσε ένα παιδευτικό σκοπό έμοιαζε αυτό που στήθηκε και διαδραματίστηκε σε ένα κτήριο κόσμημα για την πόλη, στο Κτήριο Επιστημών στην Πολυτεχνειούπολη στο Ακρωτήρι. Οι Χανιώτες -και όχι μόνο- με τα παιδιά τους έσπευσαν να δουν από κοντά και να μάθουν για πράγματα και… θαύματα που συντελούνται εκεί από την επιστημονική κοινότητα του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ
Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης




Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας για παιδιά στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Κόσμος πολύς, παιδιά αμέτρητα, μικρά και μεγάλα. Eνα πραγματικό πανηγύρι που όμως επιτελούσε ένα παιδευτικό σκοπό έμοιαζε αυτό που στήθηκε και διαδραματίστηκε σε ένα κτήριο κόσμημα για την πόλη, στο Κτήριο Επιστημών στην Πολυτεχνειούπολη στο Ακρωτήρι.
Αναφορά βέβαια στα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο όταν πραγματοποιήθηκε από το Πολυτεχνείο Κρήτης η Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας για παιδιά Δημοτικού.
Οι Χανιώτες -και όχι μόνο- με τα παιδιά τους έσπευσαν να δουν από κοντά και να μάθουν για πράγματα και… θαύματα που συντελούνται εκεί από την επιστημονική κοινότητα του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Ηταν ολοφάνερη η απόλυτη επίτευξη του σκοπού: να γνωρίσουμε μικροί και μεγάλοι έστω και για λίγο το έργο που επιτελείται εκεί, δοσμένο μέσα από μια σειρά περιπτέρων που είχαν στηθεί από τα Εργαστήρια και τις Ερευνητικές Ομάδες του εν λόγω Ιδρύματος.
Και δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι μικροί και μεγάλοι που στάθηκαν με ενθουσιασμό μπροστά σε όλα αυτά που συντελούνταν μπροστά τους ενώ η προσέγγιση των μικρών παιδιών για τα οποία είχε στηθεί όλη αυτή η Ημέρα Επιστήμης, ήταν ιδανική.
Οσο για το έμψυχο δυναμικό που ζει, εργάζεται και λειτουργεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης, επιβεβαίωσε με την όλη του παρουσία τα όσα έχουν ειπωθεί, γραφτεί κατά καιρούς γι’ αυτό· τιμάει την επιστημονική κοινότητα αλλά και τον ίδιο τον τόπο μας.
Ολα τα παραπάνω ως μια “επιδερμική” ανάλυση για τα όσα είδαμε και θαυμάσαμε στις πολύ καλά αξιοποιημένες ώρες που περιηγηθήκαμε εκεί· στα 11 περίπτερα που υπήρχαν στους 3 ορόφους του συγκεκριμένου Κτηρίου.
…Κι αν ήταν πολύς ο κόσμος, κι αν δημιουργούνταν σε πολλές περιπτώσεις το αδιαχώρητο, όλοι οι υπεύθυνοι, οι συντελεστές ήταν πάντοτε επί ποδός, πρόθυμοι να απαντήσουν σε όλων τις απορίες και να προσφέρουν μέρος των γνώσεων που κατέχουν καλά!
…Μεγάλος λοιπόν ο θαυμασμός, μεγάλη και η ικανοποίηση, η χαρά! Μια θετική αύρα που μας συνεπήρε εντός της και μακριά από τη μίζερη ελληνική πραγματικότητα!
Τι ωραία όλα αυτά τα όμορφα και σημαντικά να μπορούσαν φαίνονται, να αναγνωρίζονται, να λειτουργούν ως φάρος για τη χώρα μας, για τους νέους της!
Τι καλό για τον τόπο, ανάλογες περιπτώσεις όπως αυτή του Πολυτεχνείου Κρήτης να μπορούσαμε να τις εκτιμήσουμε, να τις αξιοποιήσουμε επενδύοντας ουσιαστικά σε αυτή την αξία του έμψυχου δυναμικού μας!
Είθε να φτάσει μια εποχή που το ρητό «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της» να αποτελέσει κακό προηγούμενο του τόπου μας! Είθε να έχουν κουράγιο και δύναμη όλα αυτά τα “μυαλά” να παραμείνουν εδώ στον τόπο μας και να μην ξενιτευθούν όπως έχουν πράξει άλλοι εν μέσω κρίσης!

Χανιώτικα νέα (21.10.2015)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/imera-epistimis-ke-technologias-gia-pedia-sto-politechnio-kritis/#ixzz3pCACJ3Hg 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial 
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου