Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΣΤΑΣΕΙΣ (ΒΙΒΛΙΟ)

ΟΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΚΑΤΣΑΚΗ
ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ



Γράφει η Φωτεινή Σεγρεδάκη
"Ν' αγαπάτε τον σσυνάνθρωπό σας, να συγχωρείτε τα λάθη του και να υπερασπίζεστε το δίκιο του, από το ψωμί ως την ελευθερία και την ειρήνη του κόσμου».
Από τις παρακαταθήκες του Παππού Στη σελίδα εφτά του νέου του βιβλίου ο Βαγγέλης Κακατσάκης φίλος καλός παλιός που δεν εξαιρείται από τα ωραιότερα των αισθημάτων μου…, κάνει αναφορά σε μια “παραγγελιά” του Παππού μας… Σεβασμού ένεκεν σε μια σημαντική αναφορά της Ορθοδοξίας που “άγγιξε” πολλούς από μας…
Και στην σελίδα εννιά, ο πρόλογος του κυρίου Γιάννη Γαρεδάκη, χαιρετίζει τις “Στάσεις” ως στήλη που σηματοδοτεί μαζί και με άλλες συνεργασίες, την ποιοτική παρουσία των “Χ.Ν.”, στον χώρο του Επαρχιακού Τύπου…
Κι επειδή, μπαίνω στο… “κάδρο”, χαίρομαι κι εγώ, αφού φέτος, κλείνω τριάντα χρόνια, συνεργασίας με τα “Χ.Ν.”…, των οποίων δηλώνω παιδί, αφού από κείνα ξεκίνησα την δημοσιοποιημένη μου έκφραση…
Στάσεις λοιπόν του Βαγγέλη, γνωστές, διαβασμένες, ωραίες… Τις συγκεντρώνει επιμελώς και με αγάπη σπαράγματα αρωματισμένων χρωματισμών και χρωματισμένων αρωμάτων της καρδιάς, ενός χρόνου… Του 2017. Και τις αραδιάζει να ζεσταθούν από την “άλω” του “Σείριου”, … Πα’ να πει τη γλυκειά και ζητούμενη θέρμη, συνολικής και συλλογικής προτίμησης των αναγνωστών σε εκατόν πενήντα σελίδες!!
Αξίζει η προσπάθεια, που έφερε αποτέλεσμα ωραίο, να ξεφυλλίζεται στα χέρια μας, με αναθυμήματα των “στάσεων” στα Χανιώτικα νέα.
Οι φωτό είναι ασπρόμαυρες. Όλες, κειμηλιακές, αυτόματα… Ενθυμούμαι τον περίφημο φωτογράφο δημοφιλέστατο και βραβευμένο Ντίνο Διαμαντόπουλο, που τόνιζε ότι τα ασπρόμαυρα πλάνα δηλώνουν βαθύτερα και ομορφότερα αισθήματα… Και τι να πρωτογράψεις τώρα για τόσες σπαρταριστές αναφορές! Εθος του τόπου μας στις θρησκευτικές επετείους, στις Ιστορικές, στις θεατρικές, στις πολιτισμικές, πλήρως! Αναφορές στους μετρ του ποιητικού λόγου επίσης όλο τον δυναμισμό της δημιουργίας των Χανίων της Κρήτης, της πατρίδας!…
Φαινόμενα ενδιαφέροντα προσεγγιζόμενα επιτυχώς, και με τη δέουσα έμπνευση, έχουν θέση στο νέο βιβλίο του ποιητή και συγγραφέα και δημοσιογράφου και πάντα δασκάλου!
Βαγγέλη μου σ’ ευχαριστώ για το καινούργιο δώρο σου, σ’ ευχαριστώ που μ’ έχεις τιμήσει να παρουσιάσω στην Κίσαμο το “Κάζοβαρ” και το “Οπως το ψωμί” ξέρω πως και οι “Στάσεις” αγκαλιάστηκαν αυθόρμητα και πληθωρικά στα Χανιά, κι εύχομαι από καρδιάς, να καλοταξιδέψουν στων αναγνωστών τη… χώρα!!

Χανιώτικα νέα( 11.2.2019)
http://www.haniotika-nea.gr/n-agapate-ton-sinanthropo-sas/




1 σχόλιο:

  1. Για πολλά χρόνια γείτονες, κάθε Δευτέρα, στην τρίτη σελίδα της αγαπημένης μας εφημερίδας με την Φωτεινή. Τις ΕΥΦΗΜΕΣ ΜΝΕΙΕΣ εγώ τις ΑΦΟΡΜΕΣ της αυτή. Και αγαπητικό και αγαπησιάρικο το γραφτό σου για μένα και τις ΣΤΑΣΕΙΣ μου. καλή μου γειτόνισσα! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή