Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

ΣΤΑΣΕΙΣ (ΒΙΒΛΙΟ)


ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΔΩ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΚΕΙ
Ο ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ, Η ΚΡΗΤΗ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ


Γράφει ο Πέτρος Πανηγυράκης
Η αντίληψη είναι χάρισμα της φύσης. Ολη η γνώση μας έχει τις ρίζες της στην ικανότητα της αντίληψής μας.
Ενας χαρισματικός δάσκαλος, συγγραφέας, λογοτέχνης, ποιητής, δημοσιογράφος είναι ο, από τις Κατούνες του Νίππους ορμώμενος, Βαγγέλης Κακατσάκης του Θεοκλή.
Όλες οι εκδόσεις του μέχρι σήμερα, όλες οι δράσεις και τα γραφόμενά του στα Χανιώτικα Νέα και όχι μόνον, είναι στάσεις ζωής, της ζωής του οι στάσεις. Και είναι πολλές, πάμπολλες οι στάσεις και οι παραστάσεις του Βαγγέλη, είναι βιωματικές, διδακτικές.
Το μυαλό του γεννά ό,τι έχει μέσα, ό,τι έχει συσσωρεύσει η εβδομηντάχρονη ζωή του, η οικογένεια, το περιβάλλον, ο Αποκόρωνας, η Κρήτη, ο κόσμος όλος.
Ιστορία, θρησκεία, ήθη, έθιμα, παράδοση, πολιτισμός, αγάπη, φιλία, καλοσύνη, ευγένεια είναι μνήμες στο μυαλό του και έρχονται στο φως, στη δημοσιότητα με «το μολυβάκι του».
Έχει μεγάλη καρδιά και αγκαλιάζει όλο τον κόσμο χωρίς διακρίσεις. Είναι χριστιανός, γιατί είναι αναθρεμμένος από χριστιανή Μάνα. Ζει και εργάζεται χριστιανικά, εμποτισμένος με τις παρακαταθήκες του παππού της Κρήτης, του Αγίου Ειρηναίου του Χριστιανού, όπως τον ονομάζει και πιστεύουμε όλοι, επειδή εργάστηκε ως παιδαγωγός στον χώρο των ιδρυμάτων του για τρία χρόνια.
Σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε στάση του, βλέπουμε μία ακτινογραφία της ψυχής του. Διαπιστώνουμε την έγνοια και την ευαισθησία του για τη γλώσσα, για την πατρίδα, για την οικογένεια, για το Νίππος, για το Ίδρυμα Αγία Σοφία, για το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, για τον Αποκόρωνα.
Με αφορμή το δεύτερο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποκορωνιωτών την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 γράφει με τίτλο «Εδώ Αποκόρωνας» επτά στάσεις:
1. Εδώ Αποκόρωνας σαν χώρος στον χρόνο και σαν χρόνος στον χώρο
2. Εδώ Αποκόρωνας και των τεσσάρων εποχών του χρόνου
3. Εδώ Αποκόρωνας σαν ναός και σαν μνημείο της φύσης
4. Εδώ ο Αποκόρωνας των θρύλων και της Ιστορίας
5. Εδώ ο Αποκόρωνας των αρμάτων και των γραμμάτων
6. Εδώ ο Αποκόρωνας της ηρεμίας και της αρχοντιάς, της λαϊκής παράδοσης και της ορθόδοξης πίστης μας
7. Εδώ ο Αποκόρωνας μία πλατεία ευθύνης στην οποία συνυπάρχουμε και συλλειτουργούμε κάτω από τον ίσκιο της σημαίας του

Μπράβο, Βαγγέλη, για όλες τις στάσεις σου, μα ξεχωριστά για αυτήν της 1ης Σεπτεμβρίου 2017, την οποία, με την άδειά σου, αφιερώνω σε όλους τους υποψήφιους δημάρχους και υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του Αποκόρωνα, για να τις έχουν ως πυξίδα και ευαγγέλιό τους, να γνοιάζονται και να ορδεινιάζονται για ΟΛΟΝ τον Αποκόρωνα.
Ευχές θερμές για καλή υγεία και οικογενειακή ευτυχία να μας χαρίζεις για πολλά χρόνια όμορφες στάσεις ζωής. Να σπέρνεις αρετή και να θερίζεις τιμή.


 http://www.haniotika-nea.gr/mia-stasi-edo-mia-stasi-eki-10/

1 σχόλιο:

  1. Κατάπολλα ευχαριστώ τον καλό φίλο, συνεπαρχιώτη και συνάδελφο στη Δασκαλοσύνη, Πέτρο Πανηγυράκη, για τα που έγραψε για μένα και τις ΣΤΑΣΕΙΣ μου. Καντούνι της επαρχίας μας, πέτρα ριζιμιά του τόπου μας, με ανεκτίμητη προσφορά, ο Πέτρος! Να συνεχίσει να προσφέρει η ευχή μου. Και για να χαίρεται η αγαπημένη του συντρόφισσα που εέφυγε πριν από λίγους μήνες για το άλλο ημισφαίριο της ζωής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή