Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙΟ ΜΗ


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ... ΟΛΟΓΥΡΑ ΜΑΣ

Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Ηθοποιός μπορεί να σημαίνει φως, ωστόσο υπάρχουν καλοί και κακοί ηθοποιοί όπως και σε κάθε επάγγελμα εξάλλου! Το αυτό ισχύει και με τους βουλευτές όπου βρίσκουμε ουκ ολίγες διαβαθμίσεις! Καλοί, κακοί, μέτριοι, ανίκανοι, πονηροί, πανέξυπνοι, επαγγελματίες, ερασιτέχνες κ.ο.κ.! Υπάρχουν κι εκείνοι που παν για τα πολλά κι άλλοι για μια γκαζόζα…
Ουκ έστιν αριθμός διαβαθμίσεων! Eίπαμε…
Υπάρχουν επίσης κι αυτοί οι τελευταίοι, οι της εποχής της κρίσης, οι μνημονιακοί και μη, οι άλλοτε έτσι κι άλλοτε αλλιώς! Υπάρχουν εκείνοι που ούτε στ’ ονειρό τους δεν περίμεναν ότι θα γίνουν βουλευτές, κι άλλοι που ακόμη κοιμούνται κι ονειρεύονται!
(«Υπάάάρχουν/ κι όσο υπάρχουμε θα υπάρχουν/ σκλάάάβα τη ζωή μας θα ‘χουν»· είπα να πω κι εγώ ένα από τα… πιο ωραία λαϊκά, μιας κι είναι κι αυτό επίκαιρο, για να σκάσουν οι οχτροί μας· κλείνω παρένθεση!).
Και κάπου εδώ μπαίνει κι ο βουλευτής στυλ “Παπαχριστόπουλος”! Οχι ότι είναι ο μοναδικός του είδους αλλά από τους υπόλοιπους που πριν από λίγες ημέρες προσχώρησαν στο κυβερνών κόμμα, αυτός έχει μια ιδιάζουσα ξεχωριστή ιδιομορφία!
…Είσαι το λοιπόν “Παπαχριστόπουλος”, έχεις φέρει γυροβολιά σχεδόν όλα τα κόμματα εδώ και 20+ χρόνια, καταλαβαίνεις ότι τα ψωμιά του κόμματος με το οποίο εξελέγης την τελευταία φορά τελειώνουν, δεν θα τιμήσεις για άλλη μια φορά την ιστορία σου; Θα την τιμήσεις και θα ανέβεις στο τρενάκι που έχει ο Αλέξης,! Κι έπειτα θα κατέβεις! Κι ίσως να ξανανέβεις ή και να μείνεις μόνος!
Νιώθεις μπερδεμένος, νιώθεις ότι μπορείς ακόμη να εμπαίζεις τους γύρω σου μα όχι τον εαυτό σου! Πρωτοπορείς εξάλλου είσαι μοναδικός στη κολοτούμπα τριπλό τετραπλό αξελ και προσγείωση με το κεφάλι… αλλά δεν σε νοιάζει! Τι να σε νοιάξει δηλαδή; Εκεί εξω υπάρχει ο λαός που περιμένει να του εξηγήσεις και να τον  πείσεις ότι προσφέρεις τα πάντα υπέρ της πατρίδος. Οτι λειτουργείς για το συμφέρον του και ότι οφείλεις να βρίσκεσαι εντός του ελληνικού κοινοβουλίου! «Οι άλλοι είναι καλύτεροι;», αναλογίζεσαι!
«Διάλε το ψώμα», που λένε και στο χωριό μου! Εξάλλου, υπάρχουν τόσοι πολλοί που θα σε ψηφίσουν για να τους… σώσεις και πάλι! Αυτοί είν’ η δύναμή σου, κι εσύ επάξια τους εκπροσωπείς νομίμως…

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 6.2.2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου