Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ


ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Κ.Α.Π.Ν.ΚΡΗΤΗΣ
ΤΑ...  ΚΑΠΝΙΚΑΚΙΑ ΤΡΙΑΔΩΣΑΝ. ΚΑΛΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ



Καλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο!
Τριάδωσε το καλό! Η πρώτη μου σκέψη όταν πληροφορήθηκα ότι η Σχολική Κοινότητα του Ειδικού Δημ. Σχολείου που λειτουργεί στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών Νέων Κρήτης του Δήμου Χανίων κυκλοφόρησε, την περασμένη σχολική χρονιά, ένα ακόμα τεύχος “Κ.Α.Π.Νικακιών”. Πάντα εν δράσει έχοντας ως εμψυχωτές τους δασκάλους σας, καλά μου “Κ.Α.Π.Νικάκια” είχα γράψει (βλ. Παιδότοπο 18 Μαΐου 2018) παρουσιάζοντας τα δύο πρώτα τεύχη αυτής της σχολικής εφημερίδας. Οντας σίγουρος ότι το “καλό” θα τριαδώσει, αλλά και θα συνεχιστεί.
Δεν διαψεύστηκα, προσώρας, και θέλω να πιστεύω ότι ούτε στη συνέχεια θα διαψευστώ. Να ξανατριαδώσει το καλό και του χρόνου και να ξανατριαδώνει για πολλά χρόνια, η ευχή που έκαμα, ενώ περιδιάβαζα στις 16 ιδιαίτερα επιμελημένες σελίδες του περί ου ο λόγος τεύχους, δείγματα του οποίου παρουσιάζονται στον σημερινό Παιδότοπο.
Συγχαρητήρια σ’ όλους σας, δασκάλους, μαθητές και γονείς, φίλε διευθυντή του Σχολείου, Δημήτρη Χαμηλάκη!
Ιδιαίτερα στα παιδιά της δημοσιογραφικής ομάδας και στη δασκάλα Κωνσταντίνα Χουχουνίκου που τη συντονίζει…

Σας χαιρετώ με αγάπη όλους!
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
δάσκαλος
25η Μαρτίου


 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας τίμησε την επανάσταση του 1821 με εορταστικές εκδηλώσεις, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 με ποιήματα,  τραγούδια, χορούς και κατασκευές! Συγχαρητήρια στην κ. Όλγα που οργάνωσε τη γιορτή. 
Και του χρόνου με υγεία.
Ατανάσης Ι. 

Γιορτή της μητέρας


Ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της ζωής, τη μητέρα μας,  τιμήσαμε την Παρασκευή 10 Μαΐου, με αφορμή τη γιορτή της μητέρας.  Ετοιμάσαμε  μια όμορφη  γιορτούλα που περιλάμβανε ποιήματα, τραγούδια , χορούς και δωράκια για εκείνες! Χρόνια πολλά! Σας αγαπάμε πολύ! 
Ατανάσης Ι. 


Στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ…..

Τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επισκεφθήκαμε την Πέμπτη 14/3/2019 προκειμένου να πάρουμε μια γεύση από τα μαθήματα και τα εργαστήρια, που θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε, όσοι από μας από του χρόνου φοιτούν εκεί! Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι τόσο από την θερμή φιλοξενία από το προσωπικό και τους μαθητές του σχολείου, όσο και από τα ενδιαφέροντα εργαστήρια που γίνονται στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.! Ευχαριστούμε το Δ/ντη  και το προσωπικό του σχολείου για την ευκαιρία αυτή. Ατανάσης ι. 
 Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων  




Την Πέμπτη 16 Μαΐου επισκεφθήκαμε το Ειδικό Γυμνάσιο, προκειμένου να προετοιμαστούμε για του χρόνου,  όσοι από μας συνεχίσουν στο Ειδικό Γυμνάσιο! Χαρήκαμε πολύ που συναντήσαμε εκεί παλιούς μαθητές του σχολείου μας, γνωριστήκαμε με το προσωπικό, ενημερωθήκαμε από το διευθυντή του σχολείου για τις απαιτήσεις του σχολείου, παίξαμε όλοι μαζί και ανυπομονούμε  για τη νέα σχολική χρονιά ! 
Ευχαριστούμε το Δ/ντη του Ειδικού Γυμνασίου και το προσωπικό για τη φιλοξενία! Ατανάσης ι. 

Άνοιξη καλλιτεχνικής δημιουργίας δήμου Χανίων 



Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 επισκεφθήκαμε τον εκθεσιακό χώρο της Πύλης Σαμπιονάρα και θαυμάσαμε τα έργα μας στην έκθεση για την «άνοιξη καλλιτεχνικής δημιουργίας» του δήμου μας! Ευχαριστούμε την κ. Ελευθερία, την εικαστικό της για τις ιδέες τις και τα έργα που φτιάξαμε στο μάθημά της. 
Μετά κάναμε μια βολτίτσα στο λιμάνι!  Ιωακείμ Κ. 

Πρόγραμμα συνεκπαίδευσης με το 1ο Δημ.Χανίων 





Στο πλαίσιο του  εικαστικού προγράμματος συνεκπαίδευσης με θέμα την τέχνη την1 Μαρτίου 2019 οι μαθητές της Ανώτερης και της Μέσης βαθμίδας του σχολείου μας, επισκεφθήκαμε το 1ο Δημ. Χανίων και εκεί παρακολουθήσαμε  παρουσίαση για τον ζωγράφο Χουάν Μιρό, από τους μαθητές της Δ΄τάξης  και τις δασκάλες τους. Στις 17 Μαΐου 2019 οι μαθητές των δύο σχολείων που συμμετέχουμε  στο πρόγραμμα πραγματοποιήσαμε κοινή επίσκεψη στην Πινακοθήκη Χανίων. Ευχαριστούμε πολύ την υπεύθυνη της πινακοθήκης για το πρόγραμμα ξενάγησης .  Χρήστος Μ. 

Χανιώτικα νέα (Σάββατο. 6.7. 2010)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου