Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΧΘΕΣ

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010


ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΚΑΙ ΤΩΡΑ τρέχουμε! Τρέχουμε όλοι μαζί! Τρέχουμε να προλάβουμε να κάνουμε όλα όσα δεν έγιναν από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο πρωθυπουργός στους υπουργούς του. Τώρα μάλιστα!
ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ σε Μνημόνιο. Απ’ το Μνημόνιο Νο1 στο Μνημόνιο Νο2. Απ’ το Μνημόνιο Νο2 στο Μνημόνιο Νο3. Εδώ είμαστε προσώρας. Υπάρχει Μνημόνιο Νο4 ή θ’ αρχίσουμε τα μνημόσυνα;
ΜΕΓΑ λάθος των Ευρωπαίων που έβαλαν το 2000 την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Κι ακόμα μεγαλύτερο που έστειλαν τον Οκτώβρη του 1827 τα καράβια τους στο Ναυαρίνο! Το δεύτερο δεν το ’πε, η αλήθεια να λέγεται, η Ανγκελα Μέρκελ. Αυτό δα έλειπε! Να εκπροσωπεί τις Κυβερνήσεις της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας που έστειλαν τότε τα καράβια τους, μια Γερμανίδα!
ΓΙΑ ΟΛΑ φταίει η Ανγκελα Μέρκελ; Οχι βέβαια! Για όλα φταίνε οι διάφορες... Ανγκελες Μέρκελ! Οι τωρινές. Και βεβαίως οι πρώην και οι επόμενες. Κατά το... 'για όλα φταίνε οι γκόμενες οι πρώην και οι επόμενες'. Αποψη!
ΖΗΤΙΑΝΟΣ βοηθά απ’ τη ζητιανιά του ζητιάνο! Θα το δούμε κι αυτό το έργο; Θα συμμετέχει δηλαδή η Ελλάδα, με το αναλογούν ποσό, στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης της Ιρλανδίας; Ακου να δεις έγνοια που έχει ο... άνθρωπος!
ΚΑΝΕΝΑΣ βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν έφυγε απ’ το κόμμα του ούτε διαγράφτηκε, προχθές. Αυτό είναι είδηση, μου είπε ο φίλος μου ο γερω-δάσκαλος σε χθεσινή μας κουβέντα.
ΕΛΛΑΣ Ελλήνων Ορθοδόξων καθολικώς διαμαρτυρομένων. Ελλάς Ελλήνων φοροφυγάδων. Ελλάς Ελλήνων εισαγγελέων. Υστερα απ’ την παραγγελία για τοποθέτηση εισαγγελέων για το περιβάλλον, τα δάση και τα εργατικά ατυχήματα σε όλη τη χώρα, το τελευταίο!
ΕΤΟΙΜΟ μέχρι το 2011 το φράγμα Βαλσαμιώτη! Ποιος είπε ότι δεν γίνονται και στον τόπο μας θαύματα, όπως, τηρουμένων των αναλογιών, τα εφτά θαύματα του αρχαίου ελληνικού κόσμου; Καλές αρδεύσεις!
ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ Κουτσάκη, επίκουρο καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης, συγγραφέα: Θεού θέλοντος και ανεξαρτήτως καιρού και βέβαια θα είμαι μεθαύριο, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στον 'Χρυσόστομο' όπου η παρουσίαση του νέου σου μυθιστορήματος 'Ιερά Οδός Μπλουζ'. Αυτό δα έλειπε! Ελπίζω μέχρι τότε να έχω προλάβει να τ’ αποδιαβάσω. Προς το παρόν να πω μόνο τη γενική μου εντύπωση. Οτι είσαι γεννημένος συγγραφέας. Φάνηκε εξαρχής απ’ τα ποιήματά σου αυτό! Οποία τιμή για τα Χανιά!
Ο ΟΝΟΜΑΣΤΟΣ Γάλλος στοχαστής και μαθηματικός Ντε Αλαμπέρ δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον για την υπάρχουσα διαφορά μεταξύ σημαντικών και ασήμαντων ανθρώπων και συμπεριφερόταν το ίδιο σ’ όλους που τον επισκέπτονταν. Η μητέρα του, ξέροντας ότι ο γιος της έκανε κακό στον εαυτό του επειδή αγνοούσε κάποιους ανθρώπους που θα τον βοηθούσαν στη σταδιοδρομία του, τού είπε κάποτε: 'Τίποτα το καλό, δεν πρόκειται να κάνεις, μια ζωή φιλόσοφος θα μείνεις'. Ο Ντε Αλαμπέρ της απάντησε: 'Ο Φιλόσοφος είναι ένας βλάκας που προσπαθεί σε όλη του τη ζωή να μιλάνε γι’ αυτόν μετά τον θάνατό του'.
'Η Αννα/ η γλυκιά παρθένα/ φόρεσε το μαύρο συνολάκι της/ με τη μάρκα τη γνωστή στην ούγια/ Σαββατόβραδο/ έκανε τη βόλτα της/ επέτρεψε να τη φλερτάρουν διακριτικά/ έπειτα επέστρεψε σπίτι/ κι ονειρεύτηκε έναν άντρα πρωτόγονο/ με ζωώδεις απαιτήσεις/ Η Μαίρη/ η πρόστυχη πουτάνα/ έκανε την τσάρκα της στο χολ του πορνείου/ ημίγυμνη/ κάτω απ’ το αρρωστημένο φως της λάμπας/ οι πελάτες εξέτασαν το εμπόρευμα/ έκφυλη φάτσα/ στήθος στητό/ ό,τι έπρεπε/ σκυμμένη πάνω στον φαλλό του πρώτου μεθυσμένου/ ονειρεύτηκε τον πρίγκιπα του παραμυθιού'.
Το ποίημα 'Σαββατιάτικα όνειρα' του Πολυχρόνη Κουτσάκη

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου