Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΦΤΑΙΜΕ, ΠΟΤΕΣ;


Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
«Tι έχουν λοιπόν τα έρμα και ψοφούνε;».
Αυτή ήταν η… δεύτερη σκέψη που έκανα καθώς διάβαζα τα σχετικά με το 2ο Chania Business Forum που διοργανώθηκε στην πόλη μας – τα “έρμα Χανιά” και στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Κι ήταν αυτή η δεύτερη σκέψη-διαπίστωση-ερώτημα, διότι η πρώτη μου σκέψη ήταν γεμάτη αισιοδοξία που απέρρεε από αυτά που ελέχθησαν στα διάφορα πάνελ συζητήσεων από τους πολύ σημαντικούς συμμετέχοντες οι οποίοι αν μη τι άλλο ο καθένας στον τομέα του, γνωρίζουν πολύ καλά τα των Χανίων, της Κρήτης και τα όπως αποκαλούνται «συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας».
Ωστόσο όπως φαίνεται… στα λόγια όλα είναι καλά! Στην πράξη κολλούμε; Είναι ξεκάθαρο αυτό, από τη στιγμή που τόσα χρόνια ενώ γνωρίζουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε αλλά και ποια πλεονεκτήματα έχουμε ως περιοχή, δεν μπορούμε να τα εκμεταλλευθούμε και να βγούμε στην επιφάνεια αλλά… βουλοπλέμε; Επιπλέον, τα όποια μικρά βήματα έχουν γίνει, θεωρώ ότι δεν αρκούν, όταν άλλες περιοχές μας έχουν προσπεράσει και συνεχώς εξελίσσονται βαδίζοντας με σταθερά βήματα προς το μέλλον!
Ποιες είναι λοιπόν οι αιτίες που μας κρατούν σε στάση σημειωτόν! Μία από αυτές, διαβάσαμε στον πολύ εύστοχο μεγάλο πηχυαίο τίτλο στο φύλλο των “Χ.Ν.” της Δευτέρας και στη σελίδα 7! «Διαφορετικές προσεγγίσεις για αναπτυξιακά θέματα μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης». Στο δε ρεπορτάζ -στο οποίο μπορεί ο καθένας να ανατρέξει διότι εδώ ο χώρος δεν αρκεί- αναφέρονται πολλά και κάποιος μπορεί να δει πίσω από αυτά όλες εκείνες τις γνωστές παθογένειές μας!
Ωστόσο μήπως κάποια στιγμή θα έπρεπε μέσα από αυτές τις διαφορετικές προσεγγίσεις να βγάλουμε κι ένα αποτέλεσμα; Να υιοθετήσουμε μια κοινή γραμμή προς όφελός μας, προς όφελος των Χανίων, που άλλοτε τους φταίει το αθηνοκεντρικό κράτος και άλλοτε πάλι η ηρακλειοκεντρική πολιτική που «δεν συνάδει με τον συγκρητισμό»;
Ρητορικό το ερώτημα κυρίως προς αυτούς που εξέφρασαν τις… διαφορετικές τους προσεγγίσεις!
Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 6.11.2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου