Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ, ΤΟ...  ΤΡΩΜΕ ΚΙ ΟΙ ΓΑΙΔΑΡΟΙ

Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Χανιά! Το θέμα της προσβασιμότητας. Μέγα θέμα! Οπως κι εκείνο του κυκλοφοριακού! Mέγιστον και αυτό! Και βεβαίως δεν είναι ντροπή να το παραδεχθούμε, πως για να γίνουμε αυτό που προσδοκούμε, μια πόλη που θα μπορούν όλοι να ευχαριστιούνται τη βόλτα τους με τα πόδια, θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι προς σ’ αυτό! Διότι αυτήν τη στιγμή όσο κι αν έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις, δεν μοιάζουν να είναι αρκετές!
Ασε που σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν και πολλές αστοχίες! Δεν είναι ανάγκη και πάλι να επαναλαμβανόμαστε! Πολλάκις έχουν καταγραφεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ, αλλά και οι γονείς με τα καροτσάκια των μικρών τους κ.λπ., κ.λπ.
Μιλώντας ωστόσο για αστοχίες, θα μπορούσε κάποιος να αναφέρει τη χαρακτηριστική περίπτωση ενός οδηγού τυφλών που οδηγεί κατευθείαν στον τοίχο της… Τριμάρτυρης στην αναπλασμένη πλατεία, (φωτ. δημοσιεύεται σήμερα! Για γέλια και για κλάμματα και αυτή η περίπτωση! Κι η επιστήμη να σηκώνει ψηλά τα χέρια!



Ωστόσο δεν πρέπει να μένουμε μόνο στις… αστοχίες αλλά και στη δική μας έλλειψη παιδείας, στην αναισθησία που μας δέρνει και εξακολουθούμε να παρκάρουμε πάνω σε πεζοδρόμια, να καβαλούμε -τώρα τελευταία- και τα κολωνάκια ή ακόμη χειρότερα να κλείνουμε με τα οχήματά ράμπες πεζοδρομίων και θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.
Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 4.12.2019)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου