Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ



ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ...  "ΚΑΡΑΜΕΛΛΕΣ"



Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

 Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση!
Δεν είναι η πρώτη ούτε η δεύτερη, ούτε η τρίτη ούτε η τέταρτη φορά που μαθαίνουμε πως νεαροί στην ηλικία των 20+ προχωρούν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος κοριτσιών στην αντίστοιχη ηλικία!
Oι λεπτομέρειες σοκάρουν, μοιάζουν αδιανόητες κυρίως για τη βιαιότητά τους!
Εδώ στην πόλη μας τα... νέα! Εδώ στην πόλη μας αυτά που πληροφορηθήκαμε από το αστυνομικό δελτίο αλλά και όσα συζητούνται μεν αλλά που αποκρύφτηκαν... για διάφορους λόγους!
Τις τελευταίες ώρες μία ακόμη υπόθεση ασέλγειας, τούτη τη φορά σε βάρος μίας 21χρονης υπηκόου Σουηδίας, ήρθε στο φως!
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση!
…Το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια!
Το θολωμένο μυαλό ωστόσο ακροβατεί στην κόψη του ξυραφιού και… κάνει τα “παιχνίδια” επικίνδυνα!
Κάπως έτσι με τις τελευταίες ειδήσεις και συνδυάζοντας συμπτώσεις και γεγονότα, θυμήθηκα μια παλιά ιστορία: Ήταν τότε που... έβγαινα απ’ τ’ αυγό, κι είχα όλο τον κόσμο στα πόδια μου, διαφεντευτής της ζωής, καβάλα πάνω στα χρόνια της εφηβικής ορμής! Ήταν η εποχή προ κινητών, τάμπλετ κ.λπ.! Θυμήθηκα πως κάθε που πήγαινα να δω τη γιαγιά μου πολλές ήταν οι κουβέντες μας!
Θυμάμαι τις περισσότερες· κι από αυτές μία ίσως ήταν η πιο επαναλαμβανόμενη - συνηθισμένη: «Γιάε παιδί μου, εκειά που πάεις, μη σου γελάσουνε και σου δώσουνε κιαμιά καραμέλα να τηνε φάεις! Να προσέχεις, να μην την πάρεις».
«Μη φοβάσαι γιαγιά και δεν μου δίνουν» της έλεγα κι ήξερα βέβαια πως δεν τις ’λέγαν έτσι ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Αγγλία που ζούσα τότε! 
«Γεμάτα τα Χανιά… “καραμέλες”», μου λένε κάποιοι! Καραμέλες που τα παιδιά γεύονται να “βρουν” την… μπερδεμένη τους ύπαρξη!!! Ποιος τους τις δίνει;
 
Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 5.10.2022) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου