Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ... ΜΠΥΘΟΥΛΑΙΟΙ*


Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Η Ελλάδα σκοτώνεται! Η Ελλάδα καίγεται! Η Ελλάδα πνίγεται! Η Ελλάδα ασφυκτιά! ∆ιαβάζω για τις παραιτήσεις κάποιων υπουργών! Για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης που τους αναλογεί· δεν αρκεί! Την ευθύνη -δίχως το επίθετο πολιτική- ποιος θα την αναλάβει; Και γιατί ποτέ δεν την έχει αναλάβει κάποιος;

Κρύβονται πίσω από τις λέξεις! Ο συγκεκριµένος τύπος επιµερισµού ευθυνών δείχνει τίποτα άλλο παρά ανευθυνότητα! ∆ιότι είναι λογικό ότι όταν κάποιος δεν αισθάνεται στην πράξη υπόλογος, τότε συνεχίζει να παίζει και να εµπαίζει τον λαουτζίκο!

Κανείς τους δεν νοιάζεται παρά µόνο για µια καρέκλα και όσα εκείνη… προσφέρει!

Μην παραξενεύει κανέναν αυτή η µη υπευθυνότητα των αρχόντων όταν γίνεται µια... “αναποδιά” όπως ακούσαµε να χαρακτηρίζεται η ολοκληρωτική καταστροφή στη Θεσσαλία!

εν εκπλήσσει πια ούτε το λεξιλόγιο που χρησιµοποιούν! “Αναποδιά” κατ’ αυτούς η κατάρρευση ενός κόσµου πραγµατικού του οποίου εκείνοι δεν αποτέλεσαν ποτέ µέρος του!

Ειδικά στις µέρες µας που... πέραση έχει η “ψηφιακή πραγµατικότητα”, εκείνοι κάθονται και ασχολούνται µε την ψευδαίσθηση µιας κοινωνίας που έχουν δηµιουργήσει στους… υπολογιστές τους!

Και έρχεται… µια -κατ’ εκείνους- “αναποδιά”, και η Αλήθεια της Ελλάδος και των κατοίκων της,  αποκαλύπτεται ως φάντης µπαστούνι!

Ούτε τώρα θα ιδρώσει το αυτί τους! Και το όποιο νοιάξιµο είναι ψεύτικο! ∆εν υπήρξαν ποτέ µέρος αυτής της κοινωνίας, δεν θα κατανοήσουν ποτέ τους αναγκεµένους που τώρα καταστράφηκε το βιός τους!

...Η Θεσσαλία καταστράφηκε! Οι άνθρωποι εκεί έχασαν τα πάντα! Ένας όλεθρος αδιανόητος που προϊόντος του χρόνου θα βλέπουµε και τις συνέπειές του στις ζωές των κατοίκων εκεί αλλά και στις ζωές όλων µας που κατοικούµε σε αυτή τη χώρα! 

...Πτώµατα ανθρώπων, πτώµατα ζώων θα ξεβράζονται ή θα αποκαλύπτονται µέσα από τις λάσπες! Μια κάποτε ζωή πνιγµένη κάτω από τόνους λάσπες, ένας κάµπος που πολύ θα αργήσει να καρπίσει!

Και έως τότε;

Θα περάσουν πολλά χρόνια για να ξαναζήσουν εκεί οι άνθρωποι µια κάποια κανονικότητα! 

Όσο για τους Άλλους, τους... ψηφιακούς αρχόντους, αυτοί θα συνεχίζουν να τρωνε το παντεσπάνι τους όπως χρόνια τώρα το τρων εις υγείαν του Μπύθουλα* και των Μπυθουλαίων! 


*«Μπούθουλα ή Μπύθουλα ονόµαζαν οι Αθηναίοι µέρος της σηµερινής περιοχής του Κολωνού όπου και λίµναζαν στάσιµα νερά σε ξεροπόταµο που υπήρχε τότε εκεί. Η περιοχή Μπούθουλας έµεινε περισσότερο γνωστή από τη µόνιµη τότε κάτοικό της, τη λαϊκή θρυλική κοκέτα της εποχής Μαντάµ Σουσού» (ΠΗΓΗ΄Wikipedia )




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου