Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΞΕΚΑΘΑΡΟ «ΟΧΙ» ΣΕ Β.Α.Π.Ε ΣΤΑ  ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ




Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης


…Τι είναι η Κρήτη; Ποια η ραχοκοκκαλιά της; Το µεδούλι της;

Πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν πως είναι κυρίως τα βουνά της! Η ψυχή της και οι κτύποι της καρδιάς της είναι οι Μαδάρες, ο Ψηλορείτης, τα Λασιθιώτικα…!

…Τι είναι η Κρήτη και ποιοι είναι εκείνοι που χρόνια τώρα επιχειρούν να την αποκρητικοποιήσουν; Πόσο το έχουν καταφέρει; Πόσο πολύ ευθύνονται οι κάτοικοί της, εµείς γι’ αυτό; Πόσο µπορεί να αντέξει ακόµη το θεριό! 

Ένα θεριό που δέχεται “κατά ριπάς” επιθέσεις ποικίλες από “εξωτερικούς” και “εσωτερικούς” επίβουλους… δεν θα πω εχθρούς, γιατί η έννοια του “επίβουλου” εµπεριέχει και το εχθρικό αλλά και το ύπουλο που µπορεί να ντυθεί τον µανδύα του φιλικού! 

Τις τελευταίες ηµέρες ένα από τα θέµατα που απασχολούν την επικαιρότητά µας είναι η σχεδιαζόµενη εγκατάσταση Β.Α.Π.Ε. (Βιοµηχανικών Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας) πάνω στα βουνά, κάτι που θα αλλοιώσει τελείως τη φυσιογνωµία των περιοχών αυτών! 

Θετικό και πολύ αισιόδοξο ότι παρακολουθούµε τον ένα µετά τον άλλο, ∆ήµους του νοµού µας διά των ∆.Σ. τους να δείχνουν άµεσα τα αντανακλαστικά τους και να συντάσσονται µε το “ΟΧΙ” στην εγκατάσταση των ανεµογεννητριών και των πυλώνων υψηλής τάσης από τον Α∆ΜΗΕ στα βουνά!

Οι εικόνες από τη µαζική συµµετοχή -και των πολιτών- στις εν λόγω συνεδριάσεις όπως π.χ. αυτή προχθές του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Σφακίων στην οποία συµµετείχαν και αυτοδιοικητικοί από τον Αποκόρωνα, το Σέλινο και την Κίσσαµο, είναι πολύ ενθαρρυντικές και δηλώνουν ξεκάθαρα αυτό το «ΟΧΙ»!

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 13.3,2024) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου