Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΣ κι άλλο δημοκόπος. Κατά το “άλλο ναύτης κι άλλο καντηλαναύτης”. Με τη διαφορά ότι ο δημοσκόπος εξαρτάται κατά τι από τον δημοκόπο και ο δημοκόπος εξαρτάται κατά τι από τον δημοσκόπο.
ΒΑΣΤΑ ΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΑΣΤΩ ν’ ανεβαίνουμε στο βουνό. Καλά το καταλάβατε. Για τον δημοκόπο και τον δημοσκόπο το ’γραψα.
ΑΣΤΕΙΑ ΑΣΤΕΙΑ μέχρι τις ευρωεκλογές θα φιλήσουν οι δημοσκόποι τα χέρια τους. Θα πήξουμε στις δημοσκοπήσεις. Άλλη υπόθεση ότι οι... δημοσκοπήσεις θα πέφτουν βροχή, πάντως. Πέρα θα βρέχει κι αλλού θα βροντά. Νομίζω.
ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΝ αυτό! Δεν το είπε έτσι ακριβώς η κυβέρνηση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν του έστειλε προς υπογραφή το προεδρικό διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής. Ότι το εννοούσε πάντως, το εννοούσε. Δεν παίζουν μ’ αυτά τα πράγματα.
“Α­ΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ”, κατά τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, “επαγγελματίας λασπολόγος”, κατά τον νυν υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο ο νυν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου. Μέγας ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας!
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΘΕΣ. Στο ίδιο έργο θεατές. Βαρεθήκαμε. Μέχρι και οι πρωταγωνιστές βαρέθηκαν. Λέτε να μην ολοκληρώσουν οι φοιτητικές παρατάξεις τις καταμετρήσεις τους;
ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων τους η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, λέει. Δηλώστε υποψηφιότητα. Πού ξέρετε; Μπορεί να κάνουν “οντισιόν” και να σας καλέσουν.
ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ, ΛΕΕΙ, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings τις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας από σταθερές σε αρνητικές. Δικαίωμά του και κανένα πρόβλημα. Να ’ναι καλά η κυβέρνησή μας που τις αναβαθμίσει και ισοφαρίζει τον ...αγώνα.
Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΛΛΗΣ όντας υπουργός Παιδείας στα τέλη της δεκαετίας του 1970 είχε τοποθετήσει επικεφαλής της τότε (κατά κοινή ομολογία επιτυχούς) εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης τον Ευάγγελο Παπανούτσο. Ο όποιος αυριανός υπουργός Παιδείας μιας, λέμε τώρα, Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, θα ζητήσει “βοήθεια” στην εκ των ων ουκ άνευ αναγκαία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που χρειάζεται ο τόπος, από τον σημερινό επικεφαλής, του Εθνικού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Μπαμπινιώτη; Πάνω απ’ όλα στην Παιδεία έχει το μυαλό του ο φίλος μου ο γερω δάσκαλος. Θα την τολμήσουμε άραγε κάποτε;
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, λέει, το τέλος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων επιδότησης. Επρεπε να μην έρχονται ευρωεκλογές και θα σας έλεγα εγώ ποιος θα τα πλήρωνε!
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ πως αν μπορούσε να σταθεί κάπου έξω από τη γη, ώστε να κινήσει έναν τεράστιο μοχλό, θα μπορούσε να μετακινήσει και τη γη την ίδια, είπε τη φράση: “Δος μοι πα στω και τα γαν κινήσω” (Δώσε μου τόπο να σταθώ και θα μετακινήσω τη γη).
... “Τραγούδια, λέξεις / και φεγγαρογνέματα, / όλα, σε δύο σελίδες / στοιβαγμένα / και στο υπόλοιπο βιβλίο / να κυριαρχούν / τα λευκά φύλλα, / η κενή ζωή, / σαν ένας άνεμος να πέρασε / δυνατός και ανεξάντλητος / και να τα ξερίζωσε όλα. / Πικρό το νερό της θάλασσας που αγάπησα, / πικρό το φως της μνήμης που με καίει”.
Από το ποίημα “Κενή ζωή” του Γιάννη Νικολόπουλου.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
email:kakatsakis@sch.gr
Χανιώτικα Νέα (14.05 09)

τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου