Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στις μέρες εκείνες της Μάχης της Κρήτης από σήμερα και για οκτώ μέρες στον νομό μας. Στις μέρες που η Κρήτη απ’ άκρη σ’ άκρη φορούσε το μαύρο τσεμπέρι της κι έψαλε το Χριστός Ανέστη. Με εκδηλώσεις, με εκθέσεις, με συναυλίες, με προβολές, με αεροπορικές επιδείξεις... Δεν την πατάτε εσείς μωρέ, την Κρήτη ανάθεμά σας! Η φωνή που αντηχούσε τότε στους κάμπους, στα βουνά και στα λαγκάδια. Αντηχεί και σήμερα άραγε αυτή η φωνή;
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ η Νέα Δημοκρατία επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιό της τον Sakis Ρουβά; Και γιατί να μην τον βάλει το ΠΑΣΟΚ επικεφαλής στο δικό του ευρωψηφοδέλτιο, θα μου πείτε. Ωρες είναι να πέσουνε στο συνορισιό!
ΑΠΟΨΕ ΛΕΕΙ, θα είναι η βραδιά μας, η βραδιά της Ελλάδας! Σήκω, Ανδρέα για να δεις το Ρουβά της αλλαγής! Αν είναι δυνατόν...
ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ δηλαδή; Πρώτη φορά χάθηκε ένα χαρτί σε φωτοτυπικό ή τελευταία θα ’ναι που θα χαθεί. Και στο κάτω κάτω σιγά το στρατσόχαρτο! Και ξέρετε εσείς για ποιο στρατσόχαρτο γράφω.
ΟΥΔΕΙΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, λέει το ρεπορτάζ μου. Ούτε ο Παυλίδης, ούτε ο Μαγγίνας, ούτε ο Τσιτουρίδης, ούτε οποιοσδήποτε άλλος δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Και βεβαίως ούτε κάποιος κουμπάρος. Γιατί να μην είναι αισιόδοξοι στη Νέα Δημοκρατία για το αποτέλεσμα, λοιπόν;
ΠΟΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ποιο μπάχαλο, ποια ανεργία; Για όλα μα για όλα το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται. Εκεί βρίσκεται η ρίζα του κάθε κακού.
ΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕ άραγε τον Γιώργο Παπανδρέου ο Κομφούκιος; Ελα ντε, τι τον συμβούλευσε; Κοντός ψαλμός αλληλούια!
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ τα σπασμένα (για να μη γράψω μια άλλη λέξη) τα πληρώνουν οι αγρότες. Κι αυτό για να λέμε την αλήθεια είναι το σωστό προκειμένου να ενεργοποιηθούν τα δικαιώματα επιδότησης. Εννιά ευρώ παίρνουν στο στρέμμα οι ελαιοπαραγωγοί στον Νομό μας. Να μην το ξεχνούνε.
ΩΣΤΟΣΟ ΟΙ ΜΑΧΕΣ για μια θέση στον ήλιο της ποδοσφαιρικής Ευρώπης συνεχίζονται κι αυτή την Κυριακή. Με ποια ομάδα παιζουμε, γείτονα; Εντάξει, το ξέρω ότι παίζει με τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚάρα μας και μάλιστα εκτός έδρας. Για ν’ αρχίσουμε το μεσημέρι την κουβέντα από ταράτσα σε ταράτσα το ’γραψα...
ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΙΠΗ των χοίρων την βγάλαμε καθαρή κι ας γράφανε τα όσα γράφανε οι κοντυλοφόροι κι ας λέγανε όσα λέγανε στις τηλεοράσεις. Το θέμα είναι πως θα την βγάλουμε καθαρή κι από την γρίπη των ευρωεκλογών!
ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ που έκανε τον γενναίο, ενώ όλοι τον ήξεραν για δειλό, έλεγε κάποτε σε μια συντροφιά: “Σκέφτομαι, αγαπητοί μου, τι φοβερό θα ήταν να συναντηθώ με μια αρκούδα και να μην έχω πάνω μου μαχαίρι”. Κάποιος του είπε: “Γιατί θα ήταν φοβερό να μην έχεις μαχαίρι; Μήπως θα έτρεχες λιγότερο γρήγορα”.
“Τούτη τη βιασμένη άνοιξη / οι καρδιές / δείξαν το μπόι / και το ψήλωμά τους ως τον ήλιο. / Κοίταξαν το θάνατο / με τα μάτια των παιδιών / και στάθηκαν αντίκρυ / στο φασισμό / όπως μια ανθισμένη μυγδαλιά / αντίκρυ στο χειμώνα”.
Το ποίημα του Γρηγόρη Γεωργουδάκη “1941”
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr
τυπώστε αυτό το αρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου