Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ οι επίσημες εκδηλώσεις για την 68η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Του χρόνου πάλι τέτοιες μέρες. Και του καιρού και πάντα. Ποιος είπε ότι έστω και κάτω από τις δύσκολες σημερινές συνθήκες η Κρήτη δεν εξακολουθεί να θυμάται;
ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ θεατές. Εμείς οι καλοί, εσείς οι κακοί. Εμείς οι υπεύθυνοι εσείς οι ανεύθυνοι. Εμείς οι ηθικοί και οι έντιμοι εσείς οι ανήθικοι και ανέντιμοι. Εμείς οι σημαιοφόροι της κάθαρσης εσείς οι αρχιερείς της διαφθοράς. Για το έργο που παίζεται σε μια μόνο αίθουσα μιλάμε.
ΠΗΓΑΙΝΩ ΠΑΡΑΛΙΑ, πηγαίνες παραλία, πηγαίνει παραλία, πηγαίνουμε παραλία, πηγαίνετε παραλία, πηγαίνουν παραλία. Κατά κει, κατά την παραλία δηλαδή, πάει η δουλειά. Πράγμα πράγμα που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.
ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ και στοιχηθείτε ή στοιχηθείτε και συσπειρωθείτε; Πρώτα η συσπείρωση κι ύστερα η στοίχιση ή πρώτα η στοίχιση κι ύστερα η συσπείρωση;
ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή βαρβαρότητα; Πολλή τραβάγια (φασαρία) για ένα σύνθημα. Πολύ κακό για το τίποτα. Για να δούμε τι θα πούνε και οι δημοσκοπήσεις επί του προκειμένου.
ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΡΙΑ, ζωή να ’χουν, κόμματα κατεβαίνουν στον ελληνικό στίβο των επερχόμενων ευρωεκλογών. Ενα απ’ αυτά και το Κόμμα του Υπεύθυνου Πολίτη. Οχι, κόμμα ανεύθυνου πολίτη δεν υπάρχει.
ΑΤΑΚΑ ΚΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ η μαντινάδα για την περίσταση από τον Ηλία Σταματάκη. Τριάντα τρία κόμματα την ψήφο μας γυρεύουν/ ήθελα και να κάτεχα είντα μας μαγειρεύουν. Πολλά και διάφορα, Ηλία, πολλά και διάφορα!
ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΝΤΕΛΑ, κοινώς λεγόμενους “κόμματους” δεν έβαλαν στα ευρωψηφοδέλτιά τους τα ελληνικά κόμματα. Να τους το αναγνωρίσουμε ότι δεν ζήλωσαν τη δόξα του Σίλβιου Μπερλουσκόνι.
ΠΗΓΕ, ΛΕΕΙ, η Δράση των Μάνου- Κοντογιαννόπουλου κι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την “φίμωση” των εκτός ευρωκοινοβουλίου κομμάτων. Ωρες είναι να δράσουν προς αυτή την κατεύθυνση και τα υπόλοιπα εκτός ευρωκοινοβουλίου κόμματα.
ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ πράκτορας, λέει, του υπαρκτού σοσιαλισμού στη Ρωσία, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας. Ενα από τα θαύματα του υπαρκτού καπιταλισμού.
ΚΑΠΟΤΕ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ των Αθηναίων Ευδίων κατήγαγε μια πολύ δύσκολη νίκη και οι συμπατριώτες του, επειδή ήταν φτωχός, θέλησαν να του χορηγήσουν ένα μεγάλο επίδομα. Εκείνος αρνήθηκε λέγοντας: “Το καθήκον μου που έπραξα, με αντάμειψε”. “Εννοείς τη δόξα που απόκτησες;” τον ρώτησαν. “Οχι βέβαια, εννοώ ότι η ικανοποίηση που πήρα θα με βοηθήσει στο μέλλον να κάνω κι άλλα κατορθώματα”, απάντησε εκείνος.
... “Μανάδες κλάψανε στο πέρασμα/ της άτιμης στρατιάς,/ μα δε λυγίσανε και φούντωσε/ στα στήθια τους/ της Λευτεριάς φωτιά./ Κατάρα υψώθηκε βαριά/ από τις μαυροφόρες,/ π’ ανέβηκε στον Ουρανό./ Τ’ ακούσανε οι χώρες/ πως τον Σκινέ τον ρήμαξεν/ των Γερμανών η φάρα./ Ανάθεμα στον πόλεμο,/ στους βάρβαρους κατάρα!”.
Από το ποίημα “Σκινές” του Βασίλη Ζαχαράκη
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr
Χανιώτικα Νέα(23.05.09)

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου