Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Η συγγνώμη του Sakis

Δεκτή η συγγνώμη του Sakis αν και δεν έφταιγε ο κακομοίρης σε τίποτα απολύτως! Συνεπώς και κατά τη γνώμη μου δεν οφείλει καμία συγγνώμη στον ελληνικό λαό(!). Αντίθετα, έκανε τα πάντα από την πλευρά του για να εκπροσωπηθεί πρώτα η δική του "καλλιτεχνική οντότητα" κι έπειτα η χώρα του στον διαγωνισμό τραγουδιού!
Ο,τι ακριβώς είναι ο Sakis, έτσι όπως τον γνωρίζουμε εδώ και τόσα χρόνια, αυτό ακριβώς παρουσίασε
επί σκήνης κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του! Και μάλιστα έδωσε και πολύ παραπάνω! Κανέναν από όσους καταλαβαίνουν και συνειδητοποιούν τα όσα πρεσβεύει ως... Sakis, δεν κορόιδεψε.
Οσον αφορά εμάς και για τη δική μας στάση τόσο απέναντι στον Διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, όσο και απέναντι στον έλληνα τραγουδιστή, όποια κι αν ήταν η θέση που θα έφερνε(!), εμείς... τα ίδια προβλήματα θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε! Και βέβαια, η πρωτιά του δεν επρόκειτο να μας ξαλάφρωσει από κανένα ζόρι που τραβούμε ως λαός!
[Πικρή ιστορία και μεγάλη είναι το γιατί ασχολούμαστε τόσο πολύ με τα ασήμαντα (βλ. Γιουροβίζιον) και τα αναγάγουμε ως εθνικά -ήμαρτον- ζητήματα!].
Πάντως κατά μία άποψη... καλύτερα που δεν κατέκτησε αυτήν την πρωτιά, γιατί τότε θα ήμασταν αναγκασμένοι να... κάνουμε το... τραπέζι με την... "πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία" -τρομάρα μας- σ' όλης της Ευρώπης τους καλλιτεχνο-απαυτούνους οι οποίοι καλά περνούν στους τζερτζελοτέτοιους "διαγωνισμούς" -και με γεια τους και χαρά τους! Ομως... επί της ουσίας τα δικά τους "όπα και ντιριντάχτα" πρωτίστως θα επιβάρυναν το λαουτζίκο τον κακομοίρη που εδώ στο Ελλαδιστάν του τα παίρνουν τα λαμόγια καθημερινά και με όποιο τρόπο και αυτός τους λέει κι ευχαριστώ!
Επιστρέφοντας τώρα στη συγγνώμη του Sakis, αυτή από μόνη της έδειξε ένα διαφορετικό ήθος το οποίο ίσως μόνο κάποιους πολύ ελάχιστους από τους πολιτικούς μας φαίνεται να χαρακτηρίζει!
Και ειδικά στις μέρες μας αυτό το ήθος μοιάζει εξαφανισμένο!
Κακόμοιρε Sakis άλλοι είναι εκείνοι που έχουν απογοητεύσει και καταστενοχωρήσει τους έλληνες! Αλλοι έχουν προδώσει και καθημερινά προδίδουν
-πραγματικά και με όλη τη σημασία της λέξης- την εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες μας. Αλλοι είναι εκείνοι που οφείλουν με τις πράξεις τους να δείξουν αληθινή μετάνοια την οποία ωστόσο ποτέ τους δεν θα δείξουν, ούτε πρόκειται να παραδεχτούν ποτέ τα λάθη τους, αλλά ετσιθελικά, εγωιστικά και χωρίς καμία αιδώ θα συνεχίσουν να "πίνουν το αίμα μας" και να "κατατρώνε τις σάρκες μας" απολαμβάνοντας μάλιστα την κάθε γουλιά και την κάθε μπουκιά... εις υγείαν
-λέμε τώρα(!)- ημών των κορόιδων...

NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ.
KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ

e-mail:nek@haniotika-nea.gr

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου