Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
EΡΧΟΝΤΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, κάλπες θα στέσουν πάλι/ εύχομαι σ’ όλους τους καλούς νίκη πολύ μεγάλη. Δε λέω, καλή κι αυτή η μαντινάδα που είχες την καλοσύνη να μου στείλεις και πάλι μέσω κινητού, Ηλία Σταματάκη. Δεν μας λέεις όμως ποιοί ‘ναι οι καλοί ή τέλος πάντων οι καταλληλότεροι. Περί ορέξεως ουδείς λόγος θα μου πεις.
ΑΣΤΕΙΑ ΑΣΤΕΙΑ μόλις 16 και μία έμειναν μέχρι τις ευρωεκλογές, κανένα ενδιαφέρον ωστόσο από τους περισσότερους. Ευρωεκλογές; Κάτι τρέχει στα γύφτικα! Αδιαφορίας το ανάγνωσμα. Αλλού η εστίαση των ενδιαφερόντων.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕ ΛΕΩ, κάποιοι ενδιαφέρονται και κάποιοι άλλοι ψιλοενδιαφέρονται, ενώ κάποιοι άλλοι απλώς θα ψηφίσουν. Δεν ανήκουν όλοι στο στρατόπεδο των αδιάφορων.
ΥΣΤΕΡΑ ΑΠ’ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ παπαγαλάκια να περιμένουμε τις γαλάζιες καρακάξες; Και γιατί να μην τις περιμένουμε, δηλαδή; Το βούτυρο στο ψωμί του Λαλιώτη μπήκε.
ΕΔΩ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ, εκεί Χριστοφοράκος, πού ‘ναι ο Χριστοφοράκος; Κατά το εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς; Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο παπατζής; Ελα ντε, ποιος είναι;
ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ να είσαι βουλευτής και να πρέπει να πηγαίνεις από χωρίου εις χωρίον, σ’ όλες τις εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης για παράδειγμα, το καταλαβαίνω. Και το μαρτύριο των υποψηφίων βουλευτών επίσης. Οχι πάντως το μαρτύριο των ανθυποψηφίων.
ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ απ’ τη γρίπη των χοίρων μέχρι τα μέσα Ιουλίου αρρώστησε. Κάπου εκεί, λένε, ότι θα βρούν το εμβόλιό της.
ΠΟΙΑ ΓΡΙΠΗ των χοίρων; Γρίπη Α την λένε. Είδανε και πάθανε ν’ αφήσουν τα ζώα και να πιάσουν τα γράμματα. Καλά ξέτελα! Μακρύς ο δρόμος μέχρι το τελευταίο γράμμα. Από γρίπες άλλο τίποτα.
ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ το δίλημμα ανευθυνότητα ή υπεθυνότητα ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Καμιά αναφορά στην ανευθυνοϋπευθυνότητα.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΟ μας, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ στη μάχη των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Πώς τα βλέπεις τα πράγματα, γείτονα; Κατ’ αρχήν, θα περάσουμε χωρίς να βρέξουμε τα πόδια μας από τον Πηνειό ποταμό;
ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΝ και εις τον γάμον, εφόσον ένα και ένα κάμνουν ένα, αυτό λέγεται πολλαπλασιασμός· όταν όμως ένα και ένα κάμνουν δύο αυτό δια μεν την αριθμητικήν λέγεται πρόσθεσις, δια δε τον γάμον διαίρεσις. Από το βιβλίο “Σιδηρά Διαθήκη” του Πολύβιου Δημητρακόπουλου.
ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ, λέει, το παλιό ψυχιατρείο! Ακου να δεις, βρε παιδί μου, τι απαιτήσεις έχουν ορισμένοι!
ΜΙΑ ΜΕΡΑ παρουσίασαν στον Σοφοκλή μερικούς στίχους που έγραψε ένας πολιτικός “στις ώρες που δεν είχε δουλειά να κάνει” και του ζήτησαν τη γνώμη του. Ο Σοφοκλής έριξε μια ματιά και απάντησε: “Να πείτε στο φίλο σας να σας απαντήσει τι γνώμη θα είχε για μένα, αν κυβερνούσα την Αθήνα, τις ώρες που δεν είχα άλλη δουλειά να κάνω!”.
“... Βγήκαμε στις λεωφόρους/ σε πορείες διαμαρτυρίας/ με συνθήματα αυτοδυναμίας/ για την κοσμοθεωρία μας./ Πέσαμε άδικα μαχόμενοι/ χτυπημένοι κατακέφαλα/ από σύγκρουση μετωπική/ με εγχειρίδιο ιστορίας”.
Από το ποίημα “Το χτύπημα” του Νάνου Βαλαωρίτη
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
-mail:kakatsakis@sch,gr

ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ.ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ

τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου