Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Eυθύβολα και μη...

Eυθύβολα και μη...
Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ.
KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: nek@haniotika-nea.gr
Χριστούγεννα... όχι
αποχριστουγεννοποιημένα

Χριστούγεννα λοιπόν...
Φτιασιδωμένα σε κόκκινο, γεμάτο αγιοβασιλάκια και... αγιοβασιλίνες χαρτί περιτυλίγματος...
Χριστούγεννα, γιορτή αφιερωμένη σε... Κείνον αλλά χωρίς Εκείνον!
Πώς τάχα να γιορτάσεις τη γιορτή με απόντα τον εορτάζοντα!
Κι όμως θα το κάνεις, έτσι απλά! "Θε να 'ρθει να περάσει", ίσως να σκέφτεσαι! "Οπως, έτσι όλα γίνονται πια" συλλογίζεσαι.
Είναι ημέρες γιορτινές, μακάρι με Κείνον παρόντα, για όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα για όσους έχουν περισσότερο ανάγκη, όποια κι αν είναι αυτή...!
...Ανάμεσα σε όλες τις παραπάνω σκέψεις -μερικές μόνο από εκείνες που κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες κατακλύζουν το νου- και τούτο το τελευταίο σημείωμα για το 2009!
Ζούμε Χριστούγεννα αποχριστουγεννοποιημένα, σε ένα νέο κόσμο που συνεχώς μεταβάλεται και παρασέρνει σ' αυτές τις αλλαγές του και 'μας, που έχουμε αφεθεί στα χέρια του χωρίς καμιά υπόνοια αντίστασης-αντίθεσης και με το φόβο επιπλέον μη μας πουν οπισθοδρομικούς!
Λες κι η επιστροφή στις ρίζες ισούται με έγκλημα... Ας είναι! Δουλειά τους και δουλειά μας!
Εμείς από το κάπως απαισιόδοξο "Ζητείται ελπίδα", έχουμε ανάγκη το κάπως πιο αισιόδοξο "Υπάρχει ελπίδα" για να μπορέσουμε να πορευτούμε "καλύτερα" και στον νέο χρόνο που έρχεται!
Ετσι όπως ο καθένας μας το θέλει και το επιθυμεί! Αληθινά κι όχι ψεύτικα! Ψάχνοντας πίσω από το κάθετι που μας προσφέρεται σε όμορφο γλασέ περιτύλιγμα πασπαλισμένο με μπόλικα στρας για να μας φωτίζει! Ψάχνοντας όχι χαμηλά αλλά ψηλά, στο αληθινό το άστρο εκείνης της Αγιας νύχτας! Το φωτεινό αστέρι που εξακολουθεί να φέγγει για όσους επιθυμούν να το δουν...
Χριστούγενα, λοιπόν, όχι αποχριστουγεννοποιημένα...
Ποτέ δεν είναι αργά για νέες αρχές και νέα ξεκινήματα! Για τα όποια όνειρά μας που μπορούμε -μόνο σαν το θέλουμε πραγματικά- να πραγματοποιήσουμε! Γίνεται! Αρκεί μονάχα να το προσπαθήσουμε και να το επιδιώξουμε! Κι ό,τι ζητήσουμε, αρκεί να το ζητήσουμε κι εκείνο σίγουρα θα μας δοθεί! Το μυστικό είναι ο τρόπος...



>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου