Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕTΑΧΤA

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, τι έρχονται, ήρθαν κιόλας και η αγορά στηρίζει όλες τις ελπίδες της για μια κάποια κίνηση στο 13ο μισθό. Ευτυχώς, καλώς εχόντων των πραγμάτων, δεν προλαβαίνουν να τον καταργήσουν, τουλάχιστον για εφέτος. Μέχρι του χρόνου, βλέπουμε. Απού ζει, μεταζώνεται. Αν δεν του ‘χουν πάρει τη ζώνη, βέβαια.

ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ μια κρύα, μια ζεστή μια κρύα, μια ζεστή μια κρύα! Στην γραμμή που ακολουθούν απέναντι στην ελληνική οικονομία οι ευρωπαίοι εταίροι μας κι εγώ. Και έτσι και γιουβέτσι και στο τέλος ό,τι βρέξει.

ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ μάς το παίζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας! Μια άποψη. Εταίροι μάς το παίζουν οι Ευρωπαίοι κηδεμόνες μας. Μια άλλη άποψη. Απ’ τις προστάτιδες δυνάμεις στις κηδεμονεύουσες εταιρείες.

ΗΡΕΜΟΥΝ οι αγορές, αγριεύουν οι πολιτικοί, αγριεύουν οι αγορές, ηρεμούν οι πολιτικοί. Κανένα πρόβλημα μ’ αυτό το παιχνίδι. Την ταυτόχρονη αγριάδα των φράγκικων αγορών και των φράγκων πολιτικών να φοβάστε!

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ή δεν θα γίνει της Ιρλανδίας; Κι αν μεν δεν θα γίνει, που δεν το βλέπω, έχει καλώς. Αν όμως γίνει, που το βλέπω να γίνεται, θα μείνει τουλάχιστον σαν παρομοιώδης φράση; Πώς έμεινε το “Εγινε της Κορέας”, δηλαδή;

ΕΒΓΑΛΑΝΕ και αρχηγό κι εδά γελά η χώρα/ άλλοι ‘ναι με τον Σαμαρά και άλλοι με την Ντόρα. Κατά τον μαντιναδολόγο της στήλης, τον Ηλία Σταματάκη. Κατά την MRB πάντως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η αξιολόγηση για την εκλογή Σαμαρά κρίνεται θετική από το 70,4% του συνόλου των πολιτών.

ΣΥΖΗΤΩ, ΣΥΖΗΤΑΣ, συζητά, συζητούμε, συζητάτε, συζητούν! Ελλάδα: η χώρα των συζητήσεων σε ενεστώτα χρόνο. Συζήτηση, το αγαπημένο σπορ των Ελλήνων.

ΛΑΔΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ! Οσονούπω θα το δούμε στα ράφια των εν Ελλάδι καταστημάτων. Αν δείτε τι εκτάσεις με ελιές καλλιεργούν και πώς τις καλλιεργούν στην Τυνησία, συγγνώμη για την έκφραση, αλλά θα τα παίξετε. Αλλο πράγμα!

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ Μιχαήλ τον ανεβάζουν, αυτοκράτορα Μιχαήλ τον κατεβάζουν ορισμένοι τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τελευταία. Πάλι καλά που δεν τον λένε... παρακράτορα. Πάντως λίγο “κράτει” χρειάζεται και εκ μέρους του.

ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΑΝΕΜΙΖΟΥΝ στον αέρα/ έπειτα από χρόνια υπάρχει ακόμα άνεμος/ δυστυχώς όχι πλέον και μαλλιά. Ενα από τα ποιήματα του νέου προέδρου της Ενωμένης Ευρώπης Ερμάν Γοαν ρομπόι. Μας καράφλιασε!

ΒΑΝΑ ΚΑΡΑΤΟΛΟΥ, εφ. “Αδέσμευτος Τύπος: “Καρατόλου και όχι Χαρατόλου είχα γράψει το επίθετό σου στο χειρόγραφο... Μεγαλειοτάτη! Ας όψεται ο ιός του κομπιούτερ που έκανε το “Κ” σε “Χ”. Ζητώ εκ μέρους του ταπεινά συγγνώμη. Χι χι χι!

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ του βιβλίου “Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ” Ιωνάθαν Σουίφτ, δεν ανεχόταν με τίποτα όσους καυχόντουσαν για την καταγωγή τους, χωρίς οι ίδιοι ν’ αξίζουν τίποτα. Κάποτε, λοιπόν είπε γι’ αυτούς και το εξής: “Αυτοί που δεν έχουν τίποτα άλλο να δείξουν, παρά τη δόξα των προγόνων τους μοιάζουν με την πατάτα. Οπως ξέρετε το τμήμα της πατάτας που αξίζει βρίσκεται στο χώμα ενώ πάνω απ’ το χώμα βρίσκονται τα άχρηστα πράσινα φύλλα.

... “Η καλύτερη μεταφορά εδώ είναι η κυριολεξία: (ο εγκέφαλός μας συνηθίζει γρήγορα/ τα υλικά παιχνίδια που δημιουργεί/ είναι έτοιμος για καινούργια με τον ίδιο λάθος τρόπο./ Η φύση μιλάει με την εξέλιξη/ την ομορφιά έξω απ’ την ισορροπία/ γι’ αυτό σήμερα το πρωί η καταιγίδα/ σκόρπιζε φοβέρες και δυσπρόφερτα σύμφωνα/ ως τα βουνά απέναντι./ Ιδέες άλλες δεν έχει”
Από το ποίημα του Γιάννη Φίλη “Είδη”

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(petaxta.blogspot.com)

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου