Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ




Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
Τ’ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ χθες. Η γιορτή των ερωτευμένων της μιας ημέρας πέρασε. Σήμερα είναι μία άλλη μέρα. Γένους ανυπεράσπιστου ο έρωτας τελικά, επιμένει να μας λέει η Κική Δημουλά. Και από τους κάθε λογής λουλουδάδες...
ΠΟΥΛΑΩ ΠΟΥΛΑΕΙΣ, πουλάει, πουλάμε, πουλάτε, πουλάνε. Κατ’ εντολήν της τρόικας η κλίση του ρήματος. Βασιλική, (διορθώνω: τροϊκάνικη) διαταγή και τα σκυλιά δεμένα;
ΛΥΠΗΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥ για τις εσφαλμένες εντυπώσεις της τρόικας οι τροϊκάνοι, δεν ήταν στις προθέσεις τους. Αν δεν σας ικανοποιεί αυτή η δήλωση, διαβάστε και τη... διορθωτική: Λυπήθηκαν πάρα πολύ για τις εσφαλμένες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν οι τροϊκάνοι, δεν ήταν στις προθέσεις τους... Εντάξει;
ΕΝΤΑΞΕΙ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τελικά απαράδεκτη η συμπεριφορά της τρόικας. Ολίγον απαράδεκτη είναι. Πώς λέμε, ολίγον έγκυος, δηλαδή;
ΠΟΛΥ ΑΕΡΑ έχουνε πάρει οι τροϊκάνοι, μου είπε χθες ο φίλος μου ο γερω - δάσκαλος. Και δεν τον πήραν από μόνοι τους, συμπλήρωσε κουνώντας με νόημα το κεφάλι του.
ΨΗΦΙΣΕ ΑΛΙ ΜΠΑΜΠΑ, έχει μόνο 40 κλέφτες. Από τα συνθήματα τοίχου των Εξαρχείων. Ισοπεδωτικό μπορεί να το χαρακτηρίσουν κάποιοι όχι, όμως, ότι δεν έχει χιούμορ.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ μέτρα αντίστοιχα του 2010, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Δεν διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι δεν θα επιβληθούν μέτρα το 2011, που μπορεί να είναι χειρότερα απ’ αυτά του 2010!
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ στην εκπαίδευση την ισότητα πρέπει να εφαρμόζουμε την ανισότητα. Με την έννοια αυτή ο δάσκαλος θα πρέπει ν’ αφιερώνει περισσότερο χρόνο στους μαθητές του που έχουν μαθησιακά προβλήματα. Και βεβαίως η Πολιτεία θα πρέπει να δείχνει μεγαλύτερη φροντίδα για τα σχολεία των περιοχών που είναι ήδη υποβαθμισμένες!
ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ για την Παιδαγωγική, τα παραπάνω. Με αφορμή το σχεδιαζόμενο (;) κλείσιμο σχολείων, βεβαίως.
ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ξενύχτησε οψάργας το φεγγάρι/ του γιασεμιού η μυρωδιά το νου ντου του ’χει πάρει. Μια ακόμα... φεγγαρομαντινάδα από τον μαντιναδολόγο της στήλης, τον Ηλία τον Σταματάκη.
ΟΤΑΝ, ΛΙΓΟ πριν απ’ τη Γαλλική Επανάσταση, ο αντιβασιλιάς επέβαλε αβάσταχτους φόρους στον γαλλικό λαό, ένας βουλευτής μιας επαρχίας διαμαρτυρήθηκε έντονα και τον απείλησε. Ο αντιβασιλιάς του είπε: 'Τι θράσος! Τι μέσα έχεις για ν’ αντισταθείς στη θέλησή μου; Τι μπορείς να μου κάνεις;' Ο βουλευτής του απάντησε: 'Μπορώ να υποτάσσομαι και να σε μισώ'.
'Ο έρωτας/ όνομα ουσιαστικόν,/ πολύ ουσιαστικά,/ ενικού αριθμού,/ γένους ούτε θηλυκού ούτε αρσενικού,/ γένους ανυπεράπιστου./ Πληθυντικός αριθμός/ οι ανυπεράσπιστοι έρωτες/ Ο φόβος,/ όνομα ουσιαστικόν/ στην αρχή ενικός αριθμός/ και μετά πληθυντικός:/ Οι φόβοι/ Οι φόβοι/ για όλα από δω και πέρα [...]'.
Από το ποίημα 'Ο πληθυντικός αριθμός' της Κικής Δημουλά.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου