Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ



0
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ
Από: Βαγγέλης Κακατσάκης
Δημοσιεύθηκε στις: 15-03-2011
Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΠΡΩΤΑ Ο γιγάντιος σεισμός και το τσουνάμι του, που έσπειρε τον θάνατο και την καταστροφή στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Μετά οι μετασεισμοί και η απειλή του πυρηνικού ολέθρου. Κάθε άλλη είδηση έρχεται δεύτερη.
''Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ μας εχάρισεν ήλιον, αέρα, θαλάσσια και ωκεάνια κύματα, εκ των οποίων δυνάμεθα να παράξωμεν ενέργειαν. Η οικολογούσα επιστήμη εφεύρε τρόπους και εξ' αυτών των σκυβάλων να πορίζεται ενέργειαν ακίνδυνον. Διερωτώμεθα, λοιπόν: Προς τι η τροπή προς τόσον επικίνδυνα εγχειρήματα; Μήπως πρόκειται δι' ύβριν κατά της φύσεως;'' Ρητορικά τα ερωτήματα που θέτει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας με αφορμή τον σεισμό που συγκλόνισε την Ιαπωνία. Αμφισβητεί κανείς ότι η πυρηνική ενέργεια είναι επικίνδυνη για την επιβίωση της ανθρωπότητας;
''ΕΤΙ ΔΕΟΜΕΘΑ υπέρ του διαφυλαχθήναι την πόλιν ταύτην, και πάσαν πόλιν και χώραν από οργής, λοιμού, λιμού, σεισμού, καταποντισμού, πυρός, μαχαίρας, επιδρομής αλλοφύλων, εμφυλίου πολέμου και αιφνιδίου πολέμου...''' Μας ακούει ο Θεός;
ΕΠΗΡΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απ' όσα περιμέναμε. Επήραμε λιγότερα απ' όσα περιμέναμε. Επήραμε επήραμε φλουρί κωνσταντινάτο, επήραμε, επήραμε βαρέλι δίχως πάτο. Επήραμε το φιλί ζωής. Επήραμε πιστοποιητικό απομάκρυνσης του βέβαιου θανάτου. Τα πάντα όλα, όπως θα 'λεγε κι ο ... Αλέφαντος τ' ακούει κανείς μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Μαρτίου.
ΤΟ ΜΟΥΛΑΡΙ το βγάζει από τη λάσπη ο αγωγιάτης! Μπορεί να το κάνει; Καλώς! Δεν μπορεί; Πάει το μουλάρι, ψόφησε. Κι όσο για την τύχη του αγωγιάτη...
ΤΑ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙΑ κι οι χοχλιοί η μόνη λύση/να δούμε ανέ ζήσουμε σε τούτηνε την κρίση. Από τον γνωστό τοις πάσι δάσκαλο (φτάνει αυτός ο τίτλος) Πέτρο Πανηγυράκη, μέσω κινητού η μαντινάδα. Όσο βρίσκονται καλά είναι, Πέτρο!
ΣΤΟ ΜΑΛΕΜΕ, στο γήπεδό του συγκεκριμένα, την Κυριακή το απόγευμα τα Χανιά αναστέναζαν. Ήμουν κι εγώ εκεί μεταξύ των ορθίων με τα μυαλά στα κάγκελα, παρακολουθώντας τον αγώνα του Α.Ο. Πλατανιά εναντίον του Α.Ο. Χανίων, ή του Α.Ο. Χανίων εναντίον του Α.Ο. Πλατανιά, αν προτιμάτε. Είχα 20 χρόνια να πάω σε γήπεδο και το καταφχαριστήθηκα. Κι ας είδα μόνο τα δύο απ' τα τρία γκολ που μπήκαν. Για την ιστορία, Α.Ο. Πλατανιά – Α.Ο. Χανίων 1-2.
ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ δεν φέρνει ο ... δαίμων του τυπογραφείου για την άσχετη φωτογραφία που μπήκε στη δεύτερη εύφημη μνεία του χθεσινού φύλλου. Είναι άδικο να του φορτώσω τη δική μου αβλεψία. Αποκλειστικά δικό μου (του γράφοντος) το φταίξιμο...
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Η μόνη πόλη που γράφεται με δύο σίγμα και προφέρεται με δύο λάμδα (Μύλος, Θεσσαλονίκη). Διατηρείτε την Αθήνα καθαρή. Πετάτε τα σκουπίδια σας στον Πειραιά (Μεταξουργείο, Αθήνα). Ο Χριστός πέθανε, ο Αϊνστάιν πέθανε κι εγώ δεν αισθάνομαι καλά τελευταία (αν ζεις Αθήνα). Τρία ακόμα απ' τα καλύτερα συνθήματα σε τοίχους, που μου έστειλε ο Κώστας Μπετινάκης.

''Κάθε που ανατέλλει ο ήλιος το πρωί/στο παράθυρο με δισταγμό πηγαίνει./Την ευκτική κρατεί απ' το χέρι,/μαζί αγναντεύουν τον κόσμο/και την παρακαλεί να σκορπίσει κατά μυριάδες, τα είθε στους ανθρώπους./Ωσάν ανέμου χάδι ευεργετικό/το κάθε πρόσωπο γελαστό, χαρούμενο/να φεγγοβολεί την εκπλήρωση ευχών''. Το ποίημα ''Ευκτική'' της Σταυρούλας Καμαρινοπούλου – Σακαβέλη.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου