Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΑΛΛΟ ΘΕΩΡΙΑ, όλοι είμαστε καλοί στη θεωρία κι άλλο πράξη. Απού 'ναι απ' όξω απ' τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρει. Γενικά, μα και ειδικά.
ΠΗΡΑΜΕ ΜΙΑ μεγάλη ανάσα για το δανειακό πρόγραμμα της χώρας μας. Στο πέταλο η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή. Η πραγματική ελληνική οικονομία ασφυκτιά από την έλλειψη οξυγόνου. Στο καρφί η διαπίστωση.
OΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ λεφτά, υπάρχουν. Εκ των ων ουκ άνευ αυτό. Aντε, όμως, να τα βγάλεις απ' τις τσέπες των κατεχόντων. Εδώ σε θέλω κάβουρα!
ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ στη Λιβύη, ωστόσο, συνεχίζονται και οι αντικαθεστωτικοί προελαύνουν καταλαμβάνοντας τη μια πόλη μετά την άλλη. Τώρα πια δεν αμφιβάλλει κανένας. Αυτοί που βομβάρδισαν αυτοί θα πάρουν και τα συμβόλαια ανοικοδόμησης.
Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ χώρα όλα είναι πιθανά πια... Ακόμα και να στερούν οι εκδοτικοί οίκοι τα συγγράμματα από τους φοιτητές, επειδή τους χρωστά το κράτος λεφτά... Aκουσον, άκουσον, δηλαδή! Το βρήκα στη σελίδα που έχει στο φέισμπουκ ο και ηλεκτρονικός μου φίλος και καθημερινός αναγνώστης της στήλης Γιάννης Κοκκινάκης κι είπα να το αντιγράψω. 'Ας ελπίσω ότι θα διαβαστεί αυτό από κάποιον αρμόδιο και θα προωθηθεί τους κύκλους του Yπουργείου Παιδείας', μου γράφει. Ας ελπίσουμε...
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ. Δαιβσάε το γήρογρα! Σνφμύωα με μια έυρενα στο Πισήναπιμετο του Κμτρπιαίζ, δεν παεζίι ρλόο η σριεά που ενίαι τοθοπέμητανα τα γτάμαματα σιτς λειξές αεκρί το πώτρο και το ταλελείτυο γάμρμα να ενίαι στη στωσή θσέη. Τα υλοπιόπα μροπούν να ενίαι τχίυεας θιέεσς και μροπετίε να δαβάιαεστε τις λιεξές χρωίς παλβημόρα. Ατυό γνίταει γαιτί ο απρώνθονις εκέγλφοας δεν δαεβζιάι γάμρμα γάμρμα κθάε λξέη αλλά τη λξέη σαν σνύλοο.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ. Το παραπάνω το ανάρτησε στην ιστοσελίδα της (www.loveBaby.gr) η και καλή μου φίλη εικονογράφος και συγγραφέας, Λιάνα Δενεζάκη. Ελπίζω να μην έκανε λάθος το μολύβι μου και να μην έβαλε την ουρά του ο δαίμων του τυπογραφείου. Ούτως ή άλλως πειραματιστείτε και μόνοι σας. Παραήταν μεγάλο το διάλειμμα, ε;
'ΚΑΝΕ ΜΕ, Θε μου, θάλασσα, σου το γυρεύω χάρη/ κι εκείνηνα που αγαπώ, να την κάμεις ψάρι'. Απαντώ. 'Ο έρως χρόνια δεν κοιτά, Ηλία Σταματάκη/ έτσι νομίζουν μερικοί και κάνουν το... καμάκι'.
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ τις αντιπαραθέσεις των Δήμων για τον Αγροτικό Αύγουστο δεν τις καταλαβαίνω, μου είπε. Και συνέχισε. Αγροτικό Αύγουστο ετούτοι; Ας κάμουν Αγροτικό Σεπτέμβρη οι άλλοι και Αγροτικό Οκτώβρη οι παράλλοι. Σωστό. Ποιοι, όμως, είναι ετούτοι, ποιοι οι άλλοι και ποιοι οι παράλλοι;
ΕΝΑΣ ΕΜΠΟΡΟΣ συμβαίνει να χάσει χίλια δηνάρια. Λέει στον γιο του: 'Δεν πρέπει να μαθευτεί αυτή η ζημιά από κανέναν'. Ο γιος του λέει: 'Εσύ διατάζεις πατέρα αλλά εξήγησέ μου γιατί πρέπει να το κρατήσουμε μυστικό'. Ο πατέρας του απάντησε: 'Για να μη συμβούν δυο κακά μαζί. Εχουμε τη ζημιά να μην έχουμε και τη χαιρεκακία του γείτονά μας', Σααντί.
'Οσο πιο πολύ/ βρίσκεται στην εξουσία ένα κόμμα/ τόσο πιο συντηρητικό γίνεται./ Οσο βρίσκεται στην αντιπολίτευση/ γίνεται πιο σοσιαλιστικό, φιλολαϊκό/ και πολλές φορές ουτοπικό και αιθεροβάμον/ αφού η πράξη με τη θεωρία/ κινούνται πάντα/ σε διαφορετικούς μεταξύ τους άξονες/ και δεν τα πάνε ποτέ καλά μεταξύ τους'.
Το ποίημα 'Κόμματα εξουσίας και μη' του Πότη Κατράκη.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου